RightLogo
Logo
Skip Navigation Links
صفحه اول
عناوین کل اخبارExpand عناوین کل اخبار
سیاسیExpand سیاسی
اجتماعیExpand اجتماعی
اقتصادیExpand اقتصادی
فرهنگی هنریExpand فرهنگی هنری
علمی پژوهشیExpand علمی پژوهشی
بین المللExpand بین الملل
ورزشیExpand ورزشی
حوادث
دین و اندیشه
دانشگاهExpand دانشگاه
عکسExpand عکس
شهرستانها
Skip Navigation Links
پیوندهاExpand  پیوندها
آرشیو
جستجوی پیشرفته
تماس با ما
ارسال خبر
درباره ایسکانیوز

اين صفحه را برای دوستان خود بفرستيد نسخه چاپی
تهران: 16:57 03/05/1386  کدخبر: 117854-02-860503
سرویس: فرهنگی هنری نوع مطلب: مصاحبه

عضو هیأت مدیره انجمن روزنامه نگاران مسلمان :
خبرنگاران پیام بران جامعه به جامعه هستند
تهران- ایسکانیوز:دبیر کمیته آموزش و پژوهش و عضو هیأت مدیره انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت: خبرنگاران پیام بران جامعه به جامعه هستند.
محمد مهدی شیرمحمدی روز چهارشنبه به خبرنگار گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز،افزود: خبرنگاران در جهت ارتقاء پیوستگی های فرهنگی، فکری و آرمانی جامعه و انسجام و هم بستگی محیط اجتماعی موثر هستند.
وی گفت: با توجه به ارتقاء سطح ارتباطات در جوامع انسانی وجود شخصیتی به نام خبرنگار در هر جامعه ای ضروری است.
شیرمحمدی افزود: متأسفانه برخی خبرنگاران گاهی اوقات به جای آن که چشم بینای جامعه باشند و ناکارآمدی ها را ببینند توجیه گر مفسدان هستند و صورتک زیبایی به چهره زشت مفاسد آویزان می کند .
وی افزود: خبرنگاران نباید شأن حقوقی و اجتماعی خود را به اصحاب قدرت و ثروت بفروشند.
شیرمحمدی گفت: بزرگترین مشکل خبری این است که هنوز نهادهای اطلاع رسانی مدرن مثل مطبوعات، صدا و سیما نسبت خود را با جامعه ایرانی تعریف نکرده اند.
وی افزود: مطبوعات در جوامع غربی یک تبلور و رشد طبیعی داشته ولی در جامعه ایرانی مطبوعات در رسانه ها تولد طبیعی نداشتند و بیشتر نوعی تقلید بودند. هنوز هم بخشی از رسانه های جدید ما نتوانسته اند نیازهای طبیعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه ایرانی را بشناسند.شیرمحمدی در خصوص امتیازات و زیژگی های این کار گفت: تقویت هم بستگی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ملی از جمله ویژگی های این کار است.
دبیر کمیته آموزش و پژوهش انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت: ما نشریات و رسانه ها فردی داریم که کم کم به رسانه های کلان غلبه کرده اند که این نشریات خود در مواقعی توانسته اند در زمینه فرهنگی بیشتر موثر باشند.
شیرمحمدی افزود: فضاهای سایبری مثل وبلاگ ها خیلی سریع تر بومی شدند چون خیلی از نیازهای مادی و معنوی جامعه را پوشش می دهند در بعضی از تحولات سیاسی و اجتماعی هم رسانه های خرد توانسته اند بر رسانه های عظیم پیشی بگیرند و باید از تجربیات این رسانه ها در تعمیق فعالیت رسانه های کلان بهره برد.
وی درخصوص کار خبری گفت: کار خبری هم شغل است و هم علاقه، خبرنگاری یکی از مشاغل جذاب و محبوب است اما به دلیل موانع مختلف می بینیم که خبرنگاران یک دوره پرنشاط و طلایی خود را اسیر می کنند ولی به دلیل گرفتاری های متعدد سعی می کنند از این کار کناره بگیرند و این مشکل بزرگی است که خبرنگاران با تجربه میدان را خالی می کنند و خبرنگاران تازه کار که وارد این عرصه می شوند از تجربیات آنها محروم می مانند.
شیر محمدی گفت: وقتی منزلت جامعه خبرنگاری در جامعه ایرانی به خوبی تعریف و تبیین نشده و خود خبرنگار هم این موضوع را خوب درک نکرده اند بنابراین نمی تواند قلمرو خود را در حیطه های مختلف تعریف کند و به جای آن ها دیگران این قلمرو را تعریف و محدود می کنند./110/01
سیما عبادی
خبرنگار:166