انرژی‌های تجدیدپذیر در کنار کاهش آلودگی هوا

طبق گزارش‌های بین المللی تمایل کشورها برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خیلی افزایش پیدا کرده و پیش بینی می شود این تمایل شیب صعودی داشته باشد.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، چندی است محققان و دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کنار کاهش آلودگی هوا، در میان مدت باعث کاهش چشمگیر هزینه‌ها می شود.

طبق گزارش‌های بین المللی تمایل کشورها برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خیلی افزایش پیدا کرده و پیش بینی می شود این تمایل شیب صعودی داشته باشد.
استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در جهان دلایل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن کاهش هزینه‌های تولید انرژی است. از سال ۲۰۱۰ تا کنون هزینه برق تولیدی از انرژی‌های خورشیدی و بادی به ترتیب ۷۳ و ۲۳ درصد کاهش داشته است.
کاهش آلودگی نیز یکی دیگر از دلایل گرایش به انرژی‌های تجدیدپذیر است، بنا بر برآورد سازمان بهداشت جهانی از هر ده نفر در دنیا ۹ نفر هوای آلوده استنشاق می کنند و در مجموع، آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا، هفت میلیون نفر در سال در دنیا است.
بر اساس تحلیل آژانس اتحادیه انرژی‌های تجدید پذیر، استفاده از تجدید پذیرها و بهره‌وری انرژی در درازمدت می تواند منجر به کاهش ۹۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای شود.
دلیل دیگر افزایش تمایل استفاده از انرژی های تجدید پذیر مربوط به استراتژی های کلان کشورها است. علاوه بر تعهداتی که در معاهده پاریس برای کشورها مبنی بر کاهش انتشار کربن و گازهای گلخانه ای ترسیم شده است، خیلی از کشورها استفاده از انرژی های تجدید پذیر را در برنامه های بلند مدت خودشان قرار داده اند که می توان امارات را مثال زد که ۴۴ درصد از انرژی های خود را به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص داده است.

مهدخت ذاکری: عضو ستاد توسعه فناوری های حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

انتهای پیام/

کد خبر: 1006068

وب گردی

وب گردی