افزایش دو برابری ذوب شدن  یخچال ها در هیمالیا

سرعت ذوب شدن یخچال ها در هیمالیا از سال 2000 به این طرف، نسبت به 25 سال گذشته دو برابر شده است.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محققان تصاویری را که با استفاده از ماهواره های جاسوسی دوران جنگ سرد از هیمالیا گرفته شده بودند را با تصاویر کنونی آن مقایسه کردند.

آنها همچنین با استفاده از این تصاویر و با توجه به داده های سالهای 1975-2000 تا 2000-2016 و مقایسه حجم یخچال های هیمالیا از 40 سال گذشته به این طرف میزان ذوب شدن آنها را مشخص کردند.

محققان دریافتند که بین سالهای 1975 تا 2000 هر ساله حدود 4 میلیارد تن یخ ذوب می شد و میزان ذوب شدن یخچال ها بین سالهای 2000 تا 2016 تقریبا دو برابر شده و حدود 8 میلیارد تن در سال شده است.

این مطالعه نشان داد که از سال 2000 ارتفاع یخچال های هیمالیا به طور میانگین 0.5 متر در سال کاهش یافته است.

محققان دانشگاه کلمبیا با بررسی 650 یخچال در هیمالیا، با وسعت بیش از 2000 کیلومتر ، اعلام کردند که دلیل اصلی ذوب شدن یخچال های طبیعی، افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی است.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1008820

وب گردی

وب گردی