کارایی سیستم‌های مخابراتی با الگوهای نوین داخلی بهبود می‌یابد

محققان در دانشگاه صنعتی سهند الگو و تکنیکی برای بهبود کارایی سیستم‌های مخابراتی بی‌سیم ارائه دادند که علاوه بر استفاده بهینه از پهنای باند، مصرف انرژی را نیز به حداقل می‌رساند.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، پیشرفت فناوری پنجره های جدیدی را به روی انسان گشوده است. باز شدن هر یک از این پنجره ها خود دنیایی عمیق و شگرف است. اکنون بیش از دو هزار سال از زمانی که پیام ها سینه به سینه منتقل می شد، می گذرد. فناوری های پیشرفته ظهور کردند و بستر برای ارتباط پیشرفته تر آماده شد. حضور وسایل الکترونیکی همه چیز را دگرگون کرد و شبکه های مخابراتی گسترش یافتند. در حال حاضر این شبکه های مخابراتی در دوردست ترین نقاط هم توسعه داده شدند تا ارتباط افراد با دیگر را آسان کنند.

اما فاکتور مهم و حیاتی برای این شبکه ها، پهنای باند و توان است. این روزها با افزایش چشم گیر تقاضا برای بهره برداری از کانال های فرکانسی مختلف و بالا بودن مصرف انرژی در شبکه های گوناگون مواجه هستیم. این در حالی است که پهنای فرکانسی و منابع انرژی در دسترس محدود است. پس باید به دنبال روش هایی برای صرفه جویی در میزان مصرف انرژی و پهنای باند در سیستم های مخابراتی باشیم.

برای تحقق این هدف محققان در دانشگاه صنعتی سهند الگو و تکنیکی برای بهبود کارایی سیستم های مخابراتی بی سیم ارائه دادند. این محققان با انجام پژوهشی که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد به این تکنیک دست یافتند.

معصومه آذغانی مجری این طرح پژوهشی عنوان کرد: در حال حاضر محققان در دنیا به دنبال ارائه راهکارهایی برای رفع مشکل پهنای باند و کمبود انرژی در سیستم های مخابراتی بی سیم هستند. انجام این پژوهش نیز در این راستا بود و در نهایت موفق به ارائه روشی مناسب برای بهبود کارایی این سیستم ها شدیم که علاوه بر استفاده بهینه از پهنای باند، مصرف انرژی را نیز به حداقل می رساند و به تحقق هدف مخابرات سبز کمک می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند در ادامه گفت: روش جدید کارآیی بالاتر و هزینه پائین تر در مقایسه با شیوه های مشابه خود دارد و قابل پیاده سازی به صورت توزیع شده در انواع شبکه های مخابرات بی سیم باشد. اما برای پیاده سازی آن نیاز به زیرساخت های مخابراتی است.

وی همچنین ابراز کرد: با توجه به افزایش تعداد کاربران سیستم های مخابراتی، میزان بهره برداری از کانال های فرکانسی در دسترس افزایش پیدا کرده است و محققان تلاش های بسیاری در راستای استفاده بهینه از این کانال ها و ارتقاء بهره وری آن ها طی سال های اخیر انجام دادند. از جمله راهکارهای مفید در این زمینه، استفاده از سیستم های رادیوشناختی است که می توانند طیف فرکانسی را به گونه ای سازمان یافته میان کاربران متعدد تقسیم کنند. طیف سنجی مرحله اولیه و بسیار حیاتی در بهبود کارکرد چنین سیستم هایی است.

به گفته آذغانی، در اغلب سیستم های مخابراتی که برای کاربردهای نظامی طراحی شده اند، برای افزایش سطح ایمنی داده های ارسالی از سیگنال های با طیف گسترده استفاده می شود. مشکل اصلی سنجش طیفی چنین سیستم هایی، پهنای باند بسیار وسیع آنهاست که با ارائه تکنیک های نوین می توان آن را رفع کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1009859

وب گردی

وب گردی