ستاری: کاهش وابستگی به خارج با حمایت از تولید دارو در حوزه دام و طیور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: معاونت علمی برای مقابله با تحریم‌ها به‌ویژه حوزه بیوتکنولوژی برنامه‌های ویژه‌ای دارد و به‌زودی حمایت‌های قابل توجهی را به تولید واکسن‌های دام و طیور اختصاص خواهد داد.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، پس از شرکت درمراسم آغاز به‌کار شتاب‌دهنده زیست فناوری سلامت یاخته که با همراهی عزیزالله شهبازی استاندار البرز و مدیران این استان برگزار گردید در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: خروجی و دستاورد فعالیت شتاب‌دهنده‌های حوزه بیوتکنولوژی، داروهای انسانی، دامی و واکسن ها در آینده درخشان است و این شرکت دانش بنیان یک نمونه آن است که جوانان خلاق و نوآور در این حوزه ها اقدامات چشمگیری انجام دادند. قطعا این جوانان پس از مدت زمانی با سرمایه گذاری بخش خصوصی می توانند تبدیل به شرکت دانش بنیان تولید کننده شوند.

وی ادامه داد: معاونت علمی برای مقابله با تحریم ها به‌ویژه حوزه بیوتکنولوژی برنامه های ویژه ای دارد و به زودی حمایت های قابل توجهی را به تولید واکسن های دام و طیور اختصاص خواهد داد.

ستاری افزود: اکوسیستم مناسبی برای این حوزه در کشور ایجاد شده است و ایران در حوزه بیوتکنولوژی قدرت نخست در منطقه است؛ اما این حرکت جدید در حوزه دام و طیور می تواند وابستگی ها را جبران کند و معاونت علمی نیز از سال گذشته در حوزه پروبیوتیک ها برنامه های خود را به صورت جدی پیگیری می کند و به‌زودی دستاورد آنها مشخص می شود.

وی همچنین بیان کرد: هیچ پژوهشی با هزینه دولت تبدیل به محصول نمی شود و با پول دولت نمی توان به جایی رسید. سرمایه گذاری روی ایده ها و خلاقیت این جوانان موفقیت را تضمین می کند و این سرمایه گذاری قطعا آینده روشنی دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بخش بعدی سخنان خود به بازدید از شرکت «تماد» اشاره کرد و گفت: این شرکت با تولید مواد موثره دارویی کمک زیادی به کشور برای رهایی از وابستگی‌ها کرده است و باید حمایت از آن ادامه دار باشد. امروز نیز 8 محصول جدید عمدتا در حوزه مواد موثره دارویی رونمایی شد.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر حمایت جدی معاونت علمی و فناوری از حوزه بیوتکنولوژی ابراز کرد: با اقدامات انجام شده سعی داریم وابستگی به واردات مواد موثره دارویی کاهش یابد. حدود 600 میلیون دلار واردات مواد دارویی تنها در بخش انسانی در سال انجام می شود که با پیاده‌سازی پروژه‌ها در این حوزه 80 تا 90 درصد آن را تولید داخل می کنیم.


حمایت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری
در ادامه این مراسم هومن کاغذیان مدیر عامل شتاب دهنده زیست فناوری فن‌یاخته گفت: هسته اولیه این شتاب‌دهنده شرکت دانش‌بنیان پایا فن یاخته البرز است که در حوزه مواد و تولید فرآورده های بیوتکنولوژیک فعالیت دارد، از شرکت‌‌ها و فناوران فعال در زمینه داروهای نو‌ترکیب در پلتفرم های مختلف از جمله تولید فرآوره های درمانی بر اساس سلول های بنیادی و تولید سویه انواع واکسن های مورد نیاز نظام سلامت کشور حمایت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1021826

وب گردی

وب گردی