روزانه 12.5 میلیون محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی منتشر می شود

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با بیان اینکه روزانه ۲۵۰ میلیون محتوا در اینستاگرام منتشر می‌شود که ۵ درصد آن غیراخلاقی است، گفت: روزانه ۱۲ و نیم میلیون محتوای خلاف ارزش‌ها در فضای مجازی منتشر می‌شود که باید ساماندهی شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، جواد جاویدنیا در بیست و ششمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با موضوع فضای مجازی حقوق کودک گفت: بسیاری از کشورها که ارزش‌های اخلاقی ما را ندارند، خیلی دقیق تر به موضوعات مربوط در این زمینه می پردازند و ما ۲۵ میلیون کودک داریم و این کودکان از همان استانداردی استفاده می‌کنند که بزرگسالان برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر فیلترینگ بیشتر جنبه حاکمیتی یافته است تا اینکه جنبه مردمی و مطالبه عمومی به خودش بگیرد. در حالی که در بسیاری از کشورها به این شکل است و خود مردم خواستار آن هستند و بزرگسالان در بسیاری از کشورها در بحث اینستاگرام نسبت به مخاطراتی که این فضا برای کودکان دارد، عکس العمل نشان می دهند.

جاویدنیا ادامه داد: مدت‌هاست که بحث اینترنت طبقه بندی شده مطرح شده اما اقدام عملی و اجرایی در این زمینه نشده است و جدیدترین فیلترشکن ها و وی پی ان ها در اختیار کودکان است. فردی می گفت وقتی برای استفاده از فیلترشکن به مشکلی بر می خوریم از کودکان درخواست کمک داریم که تاسف آور است. متاسفانه کودک ۷ ساله‌ای را در این زمینه داشتیم که پای او به دادگاه باز شد.

۲۵۰ میلیون محتوای روزانه در اینستاگرام منتشر می شود و ۵ درصد آن مسایل غیراخلاقی است و روزانه ۱۲ و نیم میلیون محتوای خلاف ارزش‌ها منتشر می شود که باید ساماندهی شود

جاویدنیا افزود: دسترسی آسان است و در نرم افزارهای جستجوگر و گوگل پلی دسترسی آسان برای کودکان باز است که جای تاسف دارد و آمار بالایی از فیلترشکن ها و وی پی ان ها در این نرم افزارها منتشر می شود و نیز نرم افزارهای غیراخلافی که وجود دارد نگران کننده است و باید وزارت ارتباطات غیر از بحث محتوا راجع به بحث سالم سازی و اینترنت کودکان توضیح دهند و به جد دنبال آن باشند که چه اقدامی انجام شده است.

وی افزود: متاسفانه در اینترنت کودکان مانعی وجود ندارد و هرچه سریعتر باید اقدام لازم انجام شود.

وی افزود: با تاکید بر وظیفه اصلی دستگاه‌های مرتبط و اینکه با حالت اجبار نخواهیم‌ کودکان را به فضای سالم ببریم و با تاکید بر زیرساخت های فنی لازم برای تفکیک اینترنت کودکان باید اقدامات لازم را انجام دهیم.

جاویدنیا گفت: سواد فضای مجازی کودکان امر شایسته‌ای است و باید انجام شود اما نباید کودکان را در این فضا رها کنیم و شما می‌بینید کشورها در این زمینه چقدر حساسیت دارند.

فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1021849

وب گردی

وب گردی