مواد اولیه داروهای چینی و هندی مشکلی ندارد

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کشورهای هند و چین نزدیک به ۹۰ درصد مواد اولیه دارویی دنیا را تامین می‌کنند و این مواد مشکلی ندارند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در نشست خبری گفت: باید به مردم این اطمینان را بدهیم که تأمین دارو و تجهیزات پزشکی با وسواس انجام می‌شود و نگرانی خاصی در خصوص تامین دارو نداریم، اقلامی که در طی ماه‌های گذشته نگرانی‌هایی در خصوص کمبود آنها وجود داشت کاهش پیدا کرده است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی مشکل در حال حاضر وجود ندارد و به نظر نمی‌رسد در آینده نیز با مشکل مواجه شویم، به دلیل اینکه ۹۷ درصد داروهارا تولید می‌کنیم.

وی تصریح کرد: تحریم‌های دشمن فصل به این جمع‌بندی رسیدیم که باید روی تولید داخل دارو بیش از پیش متمرکز شویم و ارز صرف تولید داروهای داخلی شود.

شانه‌ساز گفت: برای 3 درصد دارویی که وارد می‌کنیم ۱.۴ میلیارد دلار ارزبری داشتیم و برای ۹۷ درصد داروی تولید داخل ۶۵۰ میلیون دلار هزینه شده است. برای تولید مواد اولیه در داخل کشور اگر برنامه‌ریزی کنیم ذخیره ارزی بیشتر خواهد شد و شاهد اشتغال کارشناسان در این حوزه خواهیم بود.

برای 3 درصد دارویی که وارد می‌کنیم ۱.۴ میلیارد دلار ارزبری داشتیم و برای ۹۷ درصد داروی تولید داخل ۶۵۰ میلیون دلار هزینه شده است



وی با اشاره به شعار سال در زمینه رونق تولید گفت: اولویت ما برای سال آینده تولید دارو، واکسن و فرآورده‌های خونی است که تولید داخل آن‌ها وجود ندارد. زمینه خوبی در کشور برای تولید مواد اولیه دارویی داریم.

شانه‌ساز گفت: استانداردهای دارو بین المللی است و در زمینه کیفیت مواد اولیه دارویی دقت لازم انجام می‌شود. برای تامین مواد اولیه، واردکننده باید گواهی‌های معتبر بین المللی را داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر تولیدکننده ماده اولیه در هند و چین گواهی‌های بین المللی را نداشته باشد، حتما باید کارشناس‌های سازمان غذا و دارو از آن کارخانه‌ها بازدید داشته باشند.

معاون وزیر بهداشت بیان‌کرد: اعتقاد داریم که مهم‌ترین بخش کیفیت دارو به مواد اولیه مربوط است و چند قلم دارویی که در یک یا دو سال اخیر ریکال شد، همان مواد اولیه‌ای بود که در کشورهای اروپایی و آمریکایی هم ریکال شد.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بیشترین موضوع مطرح در این زمینه، مباحث رقابتی است که برخی می‌خواهند با اتهامات واهی که وارد می‌کنند، رقیب را از گردونه خارج کنند و بیشتر از هر چیزی مباحث اقتصادی و تجاری مطرح است.

شانه‌ساز گفت: کشورهای هند و چین نزدیک به ۹۰ درصد مواد اولیه دارویی دنیا را تامین می‌کنند و این مواد مشکلی ندارند. این دو کشور مواد اولیه دارو را در حجم‌های بسیار بالا تولید کرده و قیمت تمام شده آنها بسیار پایین است البته کیفیت‌های متفاوتی وجود دارد و اینکه تصور شود فقط ایران مواد اولیه دارویی را از این دو کشور وارد می‌کند، این طور نیست.

کشورهای هند و چین نزدیک به ۹۰ درصد مواد اولیه دارویی دنیا را تامین می‌کنند و این مواد مشکلی ندارند. این دو کشور مواد اولیه دارو را در حجم‌های بسیار بالا تولید کرده و قیمت تمام شده آنها بسیار پایین است



رئیس سازمان غذا و دارو گفت: درحال حاضر حدود ۲۲۰ کارخانه در زمینه تولید اقلام داروهای گیاهی درحال فعالیت هستند که بخش عمده‌ای از نیازهای کشور را برطرف می‌کند و حدود ۲۰۰۰ قلم داروی گیاهی در کشور تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: شانه ساز در ارتباط با تبلیغات دارو در شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی، گفت: اساساً تبلیغات دارو در کشور ممنوع است و شرکت‌های دارویی فقط مجاز هستند داروهای خود را برای جامعه پزشکی و داروسازان، اطلاع رسانی کنند.

وی با انتقاد شدید از کسانی که به داروهای ماهواره‌ای اعتماد می‌کنند، افزود: متأسفانه این قبیل داروها قابل اعتماد نبوده و مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست.

شانه ساز ادامه داد: فروش دارو از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز ممنوع است و مردم نباید به این قبیل داروها و تبلیغات اعتماد کنند.

وی ادامه داد: مردم باید دارو را فقط از داروخانه تهیه کنند که در صورت عارضه احتمالی، پاسخگو وجود داشته باشد.

مردم باید دارو را فقط از داروخانه تهیه کنند که در صورت عارضه احتمالی، پاسخگو وجود داشته باشد.



رئیس سازمان غذا و دارو، درخصوص با کمبود دارو در کشور، توضیح داد: کمبود واقعی دارو در کشور در حال حاضر کمتر از ۲۰ قلم دارو است که تلاش می‌کنیم این کمبودها به صورت فوریتی تأمین شود.

وی با عنوان این مطلب که دارو تحت تاثیر تحریم است، توضیح داد: وقتی برای نقل و انتقال ارز مورد نیاز تهیه مواد اولیه دارویی و همچنین واردات دارو با مشکل و محدودیت مواجه هستیم، در واقع دارو تحریم است و این ادعای دولت‌مردان آمریکایی که می‌گویند دارو تحریم نیست صحیح نیست.

فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1022425

وب گردی

وب گردی