معترضان هنگ‌کنگی آشکارا خواستار مداخله انگلیس شدند

معترضان هنگ کنگی در ادامه اعتراضها و اغتشاشات، با تجمع مقابل کنسولگری انگلیس، آشکارا خواستار مداخله دولت انگلیس در این منطقه شدند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز ؛ صدها نفر از معترضان هنگ‌کنگی روز یکشنبه (امروز) با در دست داشتن پرچم‌های ملی بریتانیا و سر دادن شعار «خدا ملکه را حفظ کند» در مقابل کنسولگری بریتانیا تجمع کردند و از قدرت استعماری سابق خواستند تا تضمین کند که چین به تعهدات خود در مورد آزادی‌های این منطقه احترام بگذارد.

دولت محلی هنگ کنگ که تحت حاکمیت چین است هفته‌هاست که با خشونت‌هایی از سوی معترضان و اغتشاش گران مواجه شده است.

هنگ‌کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بوده است، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به جمهوری چین پیوست. این منطقه، بیش از هفت میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار می‌رود.

معترضان به انگلیسی فریاد می‌زدند: «یک کشور، دو سیستم، مرده است»، «هنگ‌کنگ آزاد است» و برخی از آنها پرچم‌های بریتانیا را نیز در دست داشتند.

با توجه به اینکه بسیاری از جوانان هنگ‌کنگی به دنبال خروج از این شهر هستند، اعلام می‌کردند که بریتانیا باید وضعیت گذرنامه‌های ملی انگلیس را تغییر دهد. این گذرنامه‌ها به دارندگان آن اجازه می‌دهد تا به مدت 6 ماه به انگلیس سفر کنند اما حق زندگی و کار در آنجا را ندارند.

از همین رو سفارت چین در لندن، در زمینه حمایت سیاست‌مداران انگلیسی از اعتراضات هنگ‌کنگ هشدار داده است(جزئیات بیشتر)

پیش از این معترضان هنگ‌کنگی با تجمع در برابر کنسولگری آمریکا، از ترامپ خواستند برای «نجات» آن‌ها در هنگ‌کنگ مداخله نظامی کند.

پکن معتقد است که واشنگتن در دامن زدن به آشوب‌های هنگ کنگ نقش داشته است. اخیراً نیز تصاویری از یک دیپلمات آمریکایی در حین دیدار با رهبران معترضان هنگ‌کنگ منتشر شده است.

ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ پس از آن آغاز شد که دولت محلی این منطقه لایحه‌ای قضایی ارائه کرد که استرداد مجرمین به سرزمین اصلی چین را مقدور می‌کرد. با وجود تعلیق این لایحه، اعتراضات همچنان ادامه یافته و اخیرا رنگ و بوی جدایی‌طلبانه نیز به خود گرفته است.

پکن معتقد است که این ناآرامی‌ها در کنار جنگ تجاری واشنگتن، جزئی از یک راهبرد بزرگتر برای اعمال فشار به جدی‌ترین رقیب اقتصادی آمریکاست. در سند راهبرد امنیت ملی سال ۲۰۱۷ آمریکا، برای اولین بار از چین به عنوان یک رقیب راهبردی یاد شده که باید با آن مقابله کرد.

سفیر جدید چین در مسکو ضمن انتقاد از مداخلات پی در پی واشنگتن در امور داخلی پکن، خطاب به آمریکا هشدار داد که در امور داخلی «هنگ‌کنگ» فضولی نکنند.

کد خبر: 1027488

وب گردی

وب گردی