به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در اجرای تبصره 2 ماده 30 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92، اصلاحیه آن و به پیشنهاد وزیر دادگستری، آییننامه اجرایی «احراز عنوان ضابط دادگستری» ابلاغ شده است.
بر اساس این آییننامه، ضابطان دادگستری شامل تمام فرماندهان، افسران، درجهداران نیروی انتظامی آموزشدیده، مقامات و مأمورینی می شوند که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محول شده، ضابط محسوب می شوند.
این ضابطین دارای کارت ویژه هستند که متحدالشکل بوده، هویت و شماره شناسایی اختصاصی دارند و معرف آن است که صاحب کارت، مجاز به انجام وظایف محوله به عنوان ضابط دادگستری است.
در این آییننامه همچنین آمده که نظارت بر حُسن اجرای این آییننامه به عهده معاون اول قوه قضائیه است و چنانچه مقامات قضایی و دستگاههای ذیربط در خلال اجرای این آییننامه با موارد اختلافی، مبهم یا مسکوت مواجه شوند که مستلزم اصلاح آییننامه باشد موضوع را به معاون اول قوه قضائیه منعکس و این مقام مسؤول مراتب را به وزیر دادگستری اعلام میکند.
تمام نهادهایی که طبق قانون ضابط محسوب میشوند مکلفند فهرست افراد دارای شرایط ضابطیت را برای احراز و گذراندن دوره آموزشی به دادستان شهرستانهای خود یا رئیس حوزه قضایی بخش، معرفی کنند.
این آییننامه در 22 ماده و 8 تبصره در تاریخ یک شهریور 98 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده و از تاریخ تصویب، لازمالاجراست در واقع به این ترتیب آییننامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری که مصوب 31 شهریور 94 است، لغو میشود و این آییننامه جدید لازمالاجراست.
متن کامل آئین نامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری را در اینجا ببینید.
فارس
انتهای پیام/