نوآوری راه میانبر کشور برای عبور از تحریم‌هاست

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با تأکید براین‌که با ایجاد نوآوری می‌توانیم مقابل تحریم‌ها بایستیم، گفت: برای رشد اکوسیستم نوآوری و فناوری باید از کارآفرین در مقابل وارداتچی‌ها حمایت و این امر باید تبدیل به یک فرهنگ شود.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، سورنا ستاری در نشست هم‌اندیشی نقش شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها در تحول قضایی گفت:چیزی که باعث کارآمدی اقتصاد کشور می‌شود، زیست بوم و یا اکوسیستم است؛ به این معنی که اجزای مختلف این حوزه در کنار یکدیگر باعث ایجاد اقتصاد کارآمد می‌شود.

ستاری تصریح کرد: قبل از عادت کردن به خام فروشی چنین زیست بومی داشتیم. خام فروشی، پول نفت و معدن باعث می‌شود تا دنیا فکر کند که بهترین راهبرد ما این است که نفت بفروشیم و کالا وارد کنیم؛ این مورد دقیقا همان جایی است که در آن دچار ضعف هستیم.بنابراین باید گفت که ماده خام هیچ ارزشی ندارد، بلکه آن چیزی که ارزشمند بوده، دانشی است که بر روی این ماده خام پیاده می‌شود.

وی گفت: زمانی که در مورد چند گرم از یک ماده بیوتکنولوژی و قیمت آن صحبت می‌کنیم، در واقع بحث در مود تاثیر دانش است نه ماده اولیه، به بیان دیگر آن چیزی که دانش تولید می‌کند اهمیت دارد.

ستاری تصریح کرد: امروزه کشورهایی موفق هستند که نیروی انسانی پر کار داشته باشند؛ نکته‌ای که در اینجا اهمیت دارد این است که کمتر کشوری در دنیا نیروی انسانی ایران را دارد، هم اکنون حدود ۳۳ میلیون نفر در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال و حدود ۵ میلیون دانشجو در داخل کشور داریم که به جرأت می‌توان گفت هیچ کشور اروپایی چنین ظرفیتی ندارد، لذا مهم این است که بتوانیم اکوسیستم فناوری و نوآوری را درست کنیم.

ستاری با اشاره به اینکه فرهنگ نفتی، کشور را وارداتچی بار آورده است، عنوان کرد: این فرهنگ در طول سالیان متمادی باعث شکل‌گیری ساختارهایی شده که به طور مشخص با تولید مقابله می‌کنند. مساله اساسی این است که صیانت از بازار داخلی یک اصل است که اجرایی شدن آن به قوانین جدید نیاز دارد.

وی یادآور شد: در تمام دنیا اختلاف میان کسب وکارهای نوآور و کسب وکارهای سنتی وجود دارد، لذا به قوانین و ضوابطی که خیلی سریع بتواند با این اکوسیستم حرکت کند، نیاز داریم. یکی از بخش‌های مهم در این اکوسیستم بحث حاکمیت قانون و بحث‌های مربوط به حقوق این اکوسیستم است. خوشبختانه نسبت به چند سال گذشته در این اکوسیستم برخی مفاهیم خلق شده، تا جایی که ۵ سال پیش کسی نمی‌دانست سرمایه‌گذاری خطرپذیر، استارت‌آپ و… چیست؛ بنابراین نیازمند همین اتفاق در حوزه قوه قضاییه نیز هستیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به این که باید مفاهیم جدیدی را در این حوزه خلق کنیم، گفت: این امر نیازمند همکاری نزدیک ما با قوه قضاییه است. آینده کشور دست جوانان و نسل جدید است و بنابراین ما زمانی صاحب تکنولوژی هستیم که خودمان بتوانیم آن را تولید کنیم.

وی ادامه داد: با ایجاد نوآوری می‌توانیم مقابل تحریم‌ها بایستیم، چرا نوآوری می‌تواند راه‌های میانبری را در کشور ایجاد کند.
ستاری در پایان اظهار کرد: برای رشد اکوسیستم نوآوری و فناوری باید از کارآفرین در مقابل وارداتچی‌ها حمایت و این امر باید تبدیل به یک فرهنگ شود. علاوه بر اینکه فرهنگ عمومی کشور باید اصلاح شود، خود حاکمیت هم باید برای کارآفرین ارزش قایل شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1028202

وب گردی

وب گردی