۱۰۰ دانشجوی غیرایرانی از ترم بهمن در واحد زابل جذب می‌شوند/ توسعه مبادلات علمی و فرهنگی با کشور افغانستان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل از جذب 100 دانشجوی غیرایرانی از بهمن ماه سال جاری خبر داد.

محمد عمرانی رئیس دانشگاه آزاد زابل در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایسکانیوز درباره برنامه‌های این واحد دانشگاهی در سال تحصیلی جدید گفت: تبلیغات رشته‌های موجود و نحوه پذیرش در خارج از مرزها به‌ویژه کشور افغانستان از برنامه‌های سال جاری این واحد دانشگاهی است که می‌تواند در جذب و پذیرش هرچه بیشتر دانشجوی غیرایرانی مؤثر باشد.

او ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه سیستان داری یک مجموعه دانشگاهی است؛ به عبارتی شهر زابل علاوه بر دانشگاه دولتی و علوم پزشکی دارای یک دانشگاه آزاد ؛ دانشگاه پیام نور، علوم قرآنی و آموزشکده‌های متعدد است. اما امکان جذب دانشجو در این دانشگاه ها وجود نداشت.

عمرانی گفت: با توجه به این که نوار مرز ایران و افغانستان مسدود و یک دیوار مرزی بین دو کشور احداث شده است تبادلات تجاری بین این دو کشور کاهش پیدا کرده است. بنابراین بسیاری از مسئولان پیگیر هستند تا برای رونق منطقه این مرز بازگشایی شود.

او با بیان این که در سنوات گذشته منطقه سیستان و زابل مراودات تجاری زیادی با افغانستان داشت ادامه داد: به دلیل بحث‌های امنیتی در منطقه، مرز سیستان را مسدود و دیوار مرزی کشیده شد. به همین دلیل و با توجه به حساسیتی که وجود دارد مقداری رفت و آمدها دچار مشکل شده و با محدودیت انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل با بیان این که مهاجرت از زابل به واسطه خشک سالی‌های بیست ساله افزایش پیدا کرده است افزود: به لحاظ اقتصادی نیز وضعیت معیشتی مردم در شرایط خوبی نیست چرا که در زابل اشتغال قالب کشاورزی بوده و حالا درآمد مردم تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته موضوعی که موجب مهاجرت مردم از شهر زابل شده است.

عمرانی گفت: برای حل این موضوع دو راهکار وجود دارد؛ به دلیل استفاده از تسهیلات مرز، می‌توانیم نیروی متخصص آن سوی مرز را تامین کرده و هم در کشور افغانستان تاثیر فرهنگی داشته باشیم. به همین دلیل بحث بین الملل واحد زابل را مطرح و سال گذشته نیز مصوبات لازم را در هیات امنا به تایید ریاست عالی دانشگاه رساندیم و بنا شد در زابل دانشجوی خارجی جذب کنیم.

او تاکید کرد: اما به واسطه این که در منطقه زابل تردد افراد غیر ایرانی ممنوع و در خصوص تردد افغانه و مجوزهای آن‌ها مشکلاتی داشت در بحث جذب نیز محدودیت هایی مطرح شد. بنابراین با پیگیری‌هایی که انجام شد این شهرستان را از منطقه ممنوعه خارج کردیم.

او گفت: در حال حاضر در خارج از مرز از طریق ادارات استان‌های همجوهر و هم از طریق معتمدان و ریش سفیدانی که خارج از مرز هستند اطلاع رسانی انجام می‌شود تا ما بتوانیم جذب دانشجوی خارجی را از کشور افغانستان داشته باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل در ادامه اضافه کرد: همچنین تلاش کردیم یک سری امکانات را برای متقاضایان کشور افغانستان فراهم کنیم. با دانشگاه‌های دیگر نیز به اجماع رسیدیم تا آن‌ها را نیز با خودمان همراه کنیم تا علاوه بر رشته‌های علوم انسانی و فنی، دانشگاه علوم پزشکی را نیز در بحث گردشگری سلامت در کنار خود داشته باشیم.

عمرانی در خصوص فعالیت‌های حوزه علمیه برای جذب دانشجوی خارجی نیز گفت: اخیرا حوزه علمیه زابل نیز به این موضوع ورود کرده و مجوز راه اندازی جامع المصطفی را دریافت کردند تا هم بحث‌های علمی و هم بحث‌های فرهنگی را با خارج از مرز داشته باشیم تا به لحاظ فرهنگی و علمی تاثیر گذار باشیم.

او گفت: در بحث بهداشتی و سلامت نیز ورود کرده ایم چرا که برخی از بیماری‌های که از آن سوی مرز منتقل می‌شود مشکلاتی را ایجاد می‌کرد و بعضی از بیماران کشور افغانستان به واسطه تردد غیرمجاز برای شهروندان زابل مشکلاتی را ایجاد و باعث شیوع بیماری های مسری می‌شدند.

او تاکید کرد: در همین راستا یکی از تمهیداتی که انجام شد این بود که یک بیمارستان در نقطه صفر مرزی ایجاد شود تا بیماران کشور افغانستان وراد کشورمان نشوند بلکه در این بیمارستان مداوا شده و به کشور خود بازگردند. در نهایت معتقدم اجماعی که بین دانشگاه‌ها و حوزه علمیه اتفاق می‌افتد می‌تواند این زمینه را فراهم کند که بتوانیم با خارج از مرز مبادلات فرهنگی و علمی داشته باشیم. در همین راستا مجوزهای لازم را اخذ و تبلیغات لازم هم دراین خصوص انجام داده ایم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل در پایان در خصوص تعداد دانشجویان افغانستانی گفت: برای امسال 400 دانشجوی افغانستانی در کل استان ( دو واحد بین الملل و مرکز استان) جذب خواهیم کرد که سهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل حدود 100 نفر است که این تعداد در بهمن ماه جذب خواهند شد.

پایان پیام/

کد خبر: 1028454

وب گردی

وب گردی