ایجاد امکانات در مرز مهران با افزایش ترددها

رئیس سازمان حج گفت: با رشد چشمگیر جمعیت زائران خروجی از پایانه مرزی مهران، اهتمام ویژه‌ای برای خدمات‌دهی مناسب صورت پذیرفت و امکاناتی را در آن سوی مرز برای خدمات‌دهی به زائران مستقر کردیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی رضا رشیدیان در جمع خبرنگاران درباره استقبال زائران از نام نویسی و حضور در راهپیمایی اربعین حسینی و زیارت اعتبات مقدسه در عراق گفت: امسال استقبال هموطنان ما از سفر به عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی جهش فوق العاده ای داشته است.

وی افزود: در مراسم اربعین سال گذشته حدود ۲ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند و در نهایت بیش از ۲ میلیون زائران ایرانی در این سفر معنوی حضور یافتند. اما امسال این آمار افزایش چشمگیری داشته و تاکنون(20 مهرماه) بیش از ۳ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند.

رشیدیان تصریح کرد: ضمن آنکه هم اکنون بالغ بر ۲ میلیون و ۳۸۷هزار نفر از زائران ایرانی از طریق ۴ مرز زمینی و ۷۲ هزار و ۴۸۱ نفر هم به صورت هوایی وارد عراق شده اند و روند حرکت زائران ایرانی همچنان ادامه دارد.

هم اکنون بالغ بر ۲ میلیون و ۳۸۷هزار نفر از زائران ایرانی از طریق ۴ مرز زمینی و ۷۲ هزار و ۴۸۱ نفر هم به صورت هوایی وارد عراق شده اند و روند حرکت زائران ایرانی همچنان ادامه دارد

وی گفت: این حجم گسترده از جمعیت نشان دهنده علاقه، عشق و اشتیاق دلهای مومنان به زیارت اربعین حضرت امام حسین (ع) است.

رشیدیان با اشاره به وضعیت مرزهای خروجی کشور گفت: به طور قطع حضور مردم به صورت زمانبندی شده از مسیرهای متعدد، قابل مدیریت و خدمات دهی است و در این راستا از قبل برنامه ریزی های لازم صورت گرفت اما این حضور و استقبال گسترده از یک مرز می تواند مشکلاتی را در خدمات رسانی ایجاد کند.

وی با اشاره به مرز مهران و تردد پرحجم زائران در این مسیر افزود: تاکنون نزدیک به یک میلیون نفر فقط از مرز مهران عبور کرده اند؛ این تعداد گسترده زائران به طور طبیعی نیازمند زیرساخت ها و خدمات لازم است حال آنکه زیرساخت های عراق قابلیت پاسخگویی به این جمعیت و نیازهای گسترده آنان را ندارد و باید در این راستا اطلاع رسانی و اقدامات لازم مورد توجه قرار گیرد.

رشیدیان گفت: برای مدیریت مسائلی از این دست، اگر از قبل برای حضور زائران زمانبندی لازم به لحاظ ورود ونیز مسیرهای تردد آنها انجام و مدت اقامتشان محدود و حداکثر ۵ روز می شد با توجه به زیرساخت های موجود در مرز بویژه درداخل عراق این جمعیت به نحو مناسبتری مدیریت شده و خدمات مناسبی به آنها ارائه داده می شد.

وی تصریح کرد: از ابتدای افزایش حجم جمعیت در پایانه مرزی مهران، اهتمام ویژه ای برای خدمات دهی مناسب به آنها انجام شد چنانکه بعد از افزایش جمعیت ضمن اعزام تیمی از مدیران سازمان، از امکانات داخل کشور در آن سوی مرزها استفاده کردیم.

وی افزود: از روز گذشته نیز آمبولانس های اورژانس با تجهیزات کامل پزشکی در آن سوی مرز مهران در داخل خاک عراق استقرار یافته است.

رشیدیان گفت: همچنین طی هماهنگی با معاون وزارت نیرو برای تامین آب بسته بندی مورد نیاز زائران ، ایستگاه های آب معدنی در زرباطیه دایر و فعال شد و امکاناتی هم برای راهنمایی زائران ایجاد شد.

وی تصریح کرد: همچنین شناسایی مسیر تردد زائرین و استفاده از نیروهای مردمی عراق برای نقل زائرین از جمله مباحثی است که برای این مرز در حال انجام است تا کمک های لازم برای ساماندهی حرکت این جمعیت عظیم انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1030240

وب گردی

وب گردی