استفاده از القاب خارجی برای اساتید دانشگاه ممنوع شد/ پروفسور معادل استاد

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم از ابلاغ بخش‌نامه منع استفاده از القاب خارجی در دانشگاه‌ها از جمله عنوان پروفسور خبر داد و گفت: طبق آیین‌نامه استخدامی، مراتب علمی شامل مربی، استادیار، دانشیار و استاد است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، مسعود شمس‌بخش مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ابلاغ بخشنامه‌ استفاده صحیح از عناوین توسط اساتید و اعضای هیات علمی به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی توسط وزارت علوم خبر داد و اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این بخشنامه‌ جامعه دانشگاهی از به‌کار بردن معادل خارجی عناوین مانند عنوان پروفسور منع شده‌اند.

وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در حال حاضر مرسوم شده است که در برخی دانشگاه‌ها، اساتید و اعضای هیات علمی و دانشجوها از برخی القاب خارجی استفاده می‌کنند؛ حتی دیده شده بود که برخی افراد در رزومه خود این القاب را به کار می‌برند که این القاب در آیین‌نامه استخدامی تعریف نشده است.

همه عناوین خارجی دارای معادل در آیین‌نامه استخدامی هستند

شمس‌بخش توضیح داد: طبق آیین‌نامه استخدامی، مراتب علمی شامل مربی، استادیار، دانشیار و استاد می‌شود.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اگرچه القاب معادل انگلیسی عناوین فارسی صحیح است اما ترجمه این القاب نباید به صورت رسمی استفاده شود. از این رو بخشنامه کردیم که اگر می‌خواهند این القاب را به صورت محاوره‌ای استفاده کنند نباید در مکاتبات رسمی از عنوانی غیر از آنچه که مصوب آیین‌نامه استخدامی و دارای تعریف مشخص شده است، استفاده کنند.

بدفهمی به کار بردن عنوان پروفسور برای کاندیداها در ایام انتخابات

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه به انتخابات نزدیک می‌شویم و برخی اساتید و اعضای هیات علمی قصد کاندیداتوری دارند، وقتی از این القاب استفاده می‌شود همه مردم نمی‌دانند که پروفسور چیزی متفاوت از استاد دانشگاه نیست و برخی تصور می‌کنند که شخص دارای عنوان بالاتری یا متمایزی است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1042427

وب گردی

وب گردی