35 محصول سلول بنیادی توسط یک شرکت‌ دانش‌بنیان تولید و تجاری سازی شد

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: اگر به شرکت‌های دانش بنیان فرصت داده شود این شرکت‌ها می توانند مشکلات کلیدی را حل کنند تا جاییکه شرکت‌های دانش بنیان در اجرای برخی از طرح‌ها کلیدی و تولید محصول با کیفیت از کشور آمریکا پیشی گرفتند.

محمد حسین زیرک ساز مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، با اشاره به اینکه محصولات تولیدی این شرکت در سطح مقیاس صنعتی به مرز تجاری سازی رسیده است، اظهار کرد: هم اکنون محصولاتی در حوزه درمان پیسی یا چین و چروک پوست و آرتزو زانو وارد بازار شده است. همچنین دو محصول دیگر در حوزه فلج مغزی و بیماری بافت پیوندی به زودی روانه بازار خواهد شد. تقریبا 35 محصول دیگر نیز در آینده نزدیک تولید و روانه بازار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه چندین تفاهم نامه با چین وروسیه در حوزه بحث دانش فنی و تولید محصول در دستور کار است تصریح کرد: صادرات محصولات ما شکل خاصی دارد در واقع درآمدزایی ارزی ما عمدتا با اضافه کردن دانش فنی حاصل می‌شود. دوم اینکه بحث گردشگری سلامت است که بیماران خارجی برای درمان به ایران می‌آیند و از این طریق درآمدزایی ارزی بیشتری وارد کشور می‌شود.

زیرک ساز اظهار کرد: سلول درمانی دانشی نوپا در دنیا است و در حال حاضر تحقیقات بسیاری در این حوزه در دنیا در حال انجام است. ایران نیز از تولیدکننده های علم این حوزه در دنیا است. این شرکت در این حوزه وارد عمل شده و با تولید فرآورده های سلولی در تلاش است قدمی برای درمان بیماری ها بردارد.

وی در ادامه درباره محصولات این شرکت دانش بنیان پرداخت و گفت: ریکالرسل یکی از این محصولات است که برای درمان پیسی یا لکه های کم رنگ پوست کاربرد دارد. این محصول یک فرآورده سلولی است. ماده مؤثره محصول سلول‌های زنده‌ ملانوسیت مشتق شده از لایه اپیدرم پوست بیمار است که ضمن داشتن قابلیت تکثیر قادر به تولید و انتقال رنگ‌دانه به پوست هستند.

زیرک ساز افزود: تمام این محصولات و چندین محصول دیگر توسط محققان کشور با برند ایرانی تولید می شود. محصولاتی که برای نخستین بار در حوزه سلول درمانی وارد بازار می شود. البته به گفته مدیر عامل این شرکت علاوه بر محصولات اتولوگ به زودی محصولات آلوژن (سلول از بانک تامین میشود) برای درمان بیماری هایی همچون فلج مغزی، آلزایمر، پارکینسون و ناکارآمدی تخمدان ها تولید می شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: معاونت علمی و فناوری در راستای توسعه سلول بنیادی برنامه های مدونی را تدوین کرده تا از این طریق به توسعه این صنعت کمک کند. واقعا از هر فرصتی برای توسعه استفاده می کند. کمک های مالی، بازاریابی و حمایت از تولیدات آنها از جمله برنامه های حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. در تعاملات بین‌المللی نیز مذاکراتی را در جهت توسعه بازار شرکت‌ها انجام می‌دهد.

وی پرداختن اساسی به حوزه پزشکی بازساختی و پیشرفت های پزشکی را از اولویت اساسی این شرکت عنوان کرد و گفت: علاوه براین در حوزه سلول درمانی و بحث ژن درمانی به زودی خبرهای خوبی را خواهیم داشت. هم‌اکنون حدود 50 نفر به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند.

زیرک ساز افزود: اگر به شرکت‌های دانش بنیان فرصت داده شود این شرکت‌ها می توانند مشکلات کلیدی را حل کنند تا جاییکه شرکت‌های دانش بنیان در اجرای برخی از طرح‌ها کلیدی و تولید محصول با کیفیت از کشور آمریکا پیشی گرفته اند، بنابراین زمان آن است که وزارت بهداشت ما بتواند از آمریکا در بعضی از پروژه‌ها جلو بزند.

وی خاطرنشان کرد: سلول درمانی امیدهای تازه ای را در جهت ترمیم بافت های آسیب دیده فراهم کرده است. امروز، دانشمندان در سراسر جهان با انجام تحقیقات سلولی و کارآزمایی های بالینی در زمینه سلول درمانی، با افزایش درک ما از بدن انسان و یافتن راهکارهای موثر و کارآمد جهت درمان بیماری های جدید کمک شایانی به مردم جهان می کنند.

لازم به ذکر است؛ این شرکت دانش بنیان با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و پژوهشگاه رویان فعالیت کاری خود را آغاز کرده است. مشارکتی که حاصل آن توسعه صنعت سلول درمانی کشور است. هدف کلی این شرکت پیشبرد دسترسی به بالاترین کیفیت در حوزه سلول درمانی، کاهش درد و در نهایت ارائه کیفیت بهتر زندگی بیماران است. درحالیکه سلول درمانی امیدهای تازه ای را برای درمان بیماری های صعب العلاج به همراه داشته است این شرکت بر پایه تحقیقات بالینی و سلولی برای توسعه و ترویج علم سلول درمانی به صورت تولید انبوه و در فاز صنعتی پیش قدم شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1045256

وب گردی

وب گردی