ماهواره‌بر سیمرغ مامور انتقال ظفر به فضا شد

رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره‌بر سیمرغ خبر داد و گفت: برای هدایت، کنترل و دریافت و ارسال داده به این ماهواره سه ایستگاه زمینی پیش‌بینی شده است.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مراسم تحویل ماهواره های ظفر یک و دو در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد و این ماهواره از سوی این دانشگاه به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد.

در این مراسم که با حضور مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران، جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت و حسین بلندی رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، ماهواره ایرانی ظفر در دو نسخه یک و دو به سازمان فضایی ایران برای طی مقدمات قرار گرفتن در مدار، تحویل داده شد.

مرتضی براری در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به سازمان فضایی با بیان این‌که امروز ما شاهد تحویل‌ دو ماهواره تصویربرداری ظفر ۱ و ۲ هستیم، افزود: این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.

وی با بیان این که امروز این ماهواره به ما تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: این ماهواره پس از تحویل‌گیری به پایگاه فضایی جهت قرارگیری در مدار زمین منتقل خواهد شد.

براری با تاکید بر این‌که قرار است این ماهواره در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرد، ادامه داد: ماهواره ظفر ۱ در هر ۹۴ دقیقه یعنی روزانه ۱۵ بار به دور کره زمین چرخش دارد. ما علاوه بر دریافت این ماهواره ایستگاه‌های کنترل و هدایت ماهواره را در نظر گرفته‌ایم.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این‌که این ایستگاه‌ها آماده‌اند که پس از قرارگیری ماهواره در مدار عملیات، کنترل، هدایت و دریافت و ارسال داده اطلاعات را انجام دهند، خاطر نشان کرد: این ماهواره دارای سه ماموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشات فضایی است و امیدواریم با قرار گرفتن ظفر در مدار زمین بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.

وی طراحی و ساخت ماهواره‌های ظفر را در راستای رفع نیازهای کشور دانست و خاطر نشان کرد: برای طراحی این ماهواره بیش از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشته‌اند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، ضمن آن که خوشبختانه طی ۴ ماه گذشته این دانشگاه با همکاری سازمان فضایی ایران کلیه تست‌های عملکردی و محیطی آن را اجرایی کرده‌ است.

براری ابراز امیدواری کرد که این ماهواره که مهمترین اولویت‌های سازمان فضایی بوده است، بتواند به توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور کمک کند.

رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر این که این ماهواره پس از تحویل به پایگاه فضایی منتقل می‌شود، گفت: بعد از انتقال این ماهواره با مراجع قانونی و ذی‌ربط هماهنگی‌هایی انجام می‌شود تا مقدمات عملیاتی شدن پرتاب آن صورت گیرد.

وی همچنین در خصوص ماهواره‌بر ماهواره ظفر گفت: ایران جزو ۹ کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندند.

براری اضافه کرد: بر این اساس ما تمام ۶ رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه، ساخت ماهواره‌برها و ایستگاه‌های کنترل، هدایت و پردازش داده‌های ماهواره را در اختیار داریم که توسط محققان داخلی بومی‌سازی شده‌اند.

رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر گفت: سه ایستگاه ماهدشت، چرمشهر و قشم به عنوان ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر در نظر گرفته شده است.

به گفته براری این سه ایستگاه کار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.

گفتنی است در این مراسم پس از تشریح ویژگی‌های این ماهواره صورت‌جلسه تحویل دو ماهواره به امضای رئیس سازمان فضایی و رئیس دانشگاه علم و صنعت رسید.

قرار است این ماهواره‌ها پس از طی فرآیند پرتاب به وزارت دفاع برای قرار گرفتن در مدار تحویل داده شود.

بر اساس اطلاعات اعلام شده، ماهواره ظفر یک ماهواره تحقیقاتی با ویژگی سنجش از دور است که تهیه نقشه کاربری اراضی، پایش توسعه شهری، پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی و تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی و نیز شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران از جمله کاربردهای آن خواهد بود.

ماهواره ظفر حدود ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد و عمر عملکردی آن برای ماندن در مدار زمین حداقل یک و نیم سال در نظر گرفته شده است که در ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری از سطح زمین و در مدار لئو قرار خواهد گرفت. پیش از این دانشگاه علم و صنعت ماهواره نوید را ساخته بود.

همچنین این ماهواره حداقل ۳۰۰ درصد نسبت به ماهواره" نوید" در وضعیت بهتری قرار دارد و دارای سیستم کنترل پیشرفته‌تری است.

تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می‌تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل‌ها، بررسی زمین‌های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحران‌های طبیعی به کار گرفته شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1058671

وب گردی

وب گردی