تمهیدات ویژه هلال‌احمر برای مقابله با سیل احتمالی در لرستان

رییس سازمان امداد و نجات از تمهیدات ویژه جمعیت هلال ‌احمر برای سیلاب احتمالی در لرستان خبر داد و گفت: روز شنبه هشدارهای لازم مبنی وقوع سیلاب و برف و کولاک در استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خوزستان و لرستان به اطلاع هلال‌احمر رسید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مرتضی سلیمی گفت: طبق آخرین ارزیابی های میدانی انجام شده از سوی نمایندگان تام الاختیار اعزامی این سازمان به استان و شهرستان های در معرض آسیب از سیل احتمالی مشخص شد که در لرستان حساسیت بیشتری وجود دارد. چون سابقه ای در این زمینه هست و پیش بینی ها حتی بارش تا ۲۰۰ میلی متر را هم نشان می داد. بر این اساس نگاه ویژه ای به استان لرستان کردیم. یعنی علاوه بر تمهیدات معمول برای استان های درگیر، به شکل ویژه ای در لرستان حاضر شدیم.

وی گفت: استان همدان را به عنوان استان معین در پلدختر مستقر کردیم که قبل از آنکه اتفاقی بیفتد، استان معین با ۵۰ نیروی عملیاتی وارد صحنه شود و بتواند به مردم یاری رساند. همین برنامه را به همین شکل و بر اساس هشدارهای هواشناسی پیش خواهیم برد.

رییس سازمان امداد و نجات توضیح داد: ۱۰ تیم عملیاتی فقط از استان همدان اعزام شده و شهرستان پلدختر هم ۳۰تیم عملیاتی دارد. جُدا از امکانات موجودِ خودِ شهرستان، یکهزار سبد غذایی هم از استان های دیگر به پلدختر فرستاده ایم.

به گفته سلیمی، بیش از ۷ هزار سبد غذایی هم در استان لرستان داریم. باید توجه داشت که هزینه پیشگیری همواره از مقابله کمتر است. ما برای آنکه مردم هزینه ندهند، از قبل پیشگیری می کنیم و اکنون هیچ مشکلی در روند امدادرسانی در کشور وجود ندارد.

ساکنان حاشیه رودخانه های کشکان و سیمره درپلدختر و معمولان به دلیل وقوع بارش های سیل آسا منازل خود را تخلیه کردند و از روز گذشته در سطح شهر و روستا های این شهرستان اطلاع رسانی شده که مردم منازل خود را در مسیر رودخانه ها تخلیه کنند.

اقدامات پیشگیرانه در مقابله با وقوع سیل لحاظ شده و با مشارکت مردم تا کنون اکثر ساکنان بخش غربی شهرهای پلدختر و معمولان و ۹ روستای بخش مرکزی شامل ملاوی، گوه مهدی، جلگه خلج، مورانی، بابازید، خرسدر، چم مهر، چم گز و چم گرداب خانه های خود را تخلیه و به مناطق امن پناه برده اند.

حوزه رودخانه کشکان به ویژه شهرهای معمولان و بخش غربی پلدختر به دلیل تکمیل نشدن دیواره ساحلی، کانون بحران در بارندگی گزارش شده که نفوذ آب درزمان طغیان رودخانه کشکان در این منطقه دور از انتظار نیست.

با توجه به اخطاریه های سازمان هواشناسی و هشدارهای مکرر ستاد مدیریت استان و با آغاز اوج بارش ها از عصر امروز (سه شنبه) احتمال طغیان رودخانه کشکان می رود، بنابراین به شهروندان توصیه می شود در فرصت باقی مانده منازل خود را تخلیه و به مکان های امن بروند.

بارش ها از ساعت ۱۱ صبح روز گذشته (دوشنبه) آغاز و تا کنون بیش از ۳۲ میلی متر بارش در شهرستان ثبت شده، تداوم بارندگی ها و شدت گرفتن بارش ها و رواناب های ناشی از آن، وضعیت را سیلابی خواهد کرد که باید ساکنان حاشیه رودخانه ها کار تخلیه به سرعت را انجام دهند.

ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1062084

وب گردی

وب گردی