ساخت داروی ضدویروس‌گیاهی برای درمان کرونا

یک متخصص پاتولوژی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تبریز مدعی است با ترکیب چندگیاه دارویی به عصاره‌ای دست یافته که در درمان بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا موثر است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شهرام قراچورلو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و متخصص پاتولوژی، معتقد است با مطالعه روی چند گیاه دارویی، به دارویی ضد ویروس برای درمان بیماری های ویروسی از جمله کرونا دست پیدا کند.

او می‌گوید ساخت این داروی گیاهی، حاصل چندسال تحقیق و پژوهش است که تا‌کنون هیچ گزارشی را درباره نتایج آن اعلام نکرده است.

این متخصص پاتولوژی در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز درباره آزمایش‌های انجام شده روی این گیاه ضد ویروس گفت: قسمتی از آزمایش روی این داروی گیاهی در موش صحرایی و قسمت دیگر آن در طیور( مرغداری ) صورت گرفته و نتایج چشمگیری در مبارزه با بیماری‌های ویروسی و ترمیم بافت‌ها را نشان داده است‌. به همین دلیل پس از شیوع ویروس کرونا، اعلام این آنتی ویروس به این نتیجه رسیدیم که بحث‌های علمی را برای تایید اثر گذاری این دارو با استادان دانشگاه علوم پزشکی تبریز آغاز کنیم تا در صورت تایید برای بیماران بیمارستان امام رضا(ع) تجویز شود. هم اکنون در حال طی مراحل اخذ کد اخلاقی این دارو قرار داریم.

قراچورلو ادامه داد: این انتی ویروس گیاهی با نام«complexَAnti Viral» هیچ گونه مشابه داخلی و خارجی ندارد و برای پیشگیری و درمان بیماری‌های ویروسی کاربرد دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تبریز گفت: پیشگیری ‌و درمان انواع بیماری‌های ویروسی RNA و DNAاز جمله ویروس آنفلوانزا، ویروس خانواده کروناویروس، ویروس سرماخوردگی، ویروس های ایدزHIV1 , HIV2 روتا ویروس، ویروس های هپاتیت B,C، کلسی ویروس، توگاویروس،موربیلی ویروس، سیتومگالوویروس ها و سایر ویروس ها اثر گذار است.

وی با اشاره به اثرات ضد باکتریایی این ویروس تصریح کرد: از جمله اثرات جانبی دیگر این عصاره دارویی گیاهی، اثر ضد میکروبی آن هست که برعلیه باکتری های Ecoli ، سالمونلا، پاستورلا، استافیلوکوکها، استرپتوکوک و... اثر دارد و معمولا به دنبال عفونت های ویروسی به صورت فرصت طلب در بیماری‌های ویروسی ظاهر می شوند.

اثرات در سیستم ایمنی و ترمیمی
قراچورلو تقویت سیستم ایمنی و ترمیمی را از دیگر اثرات این داروی گیاهی دانست و گفت: این داروی گیاهی در تقویت سیستم ایمنی و بنیه جسمانی و افزایش نوزایش سلولهای جدید و ترمیم بافت و سلول‌های اسیب دیده در اثر بیماری‌های ویروسی اثر گذار است.

مکانیسم اثر عصاره گیاهان دارویی

این متخصص پاتولوژی با اشاره به مکانیسم اثر گیاهان دارویی بیان کرد: ترکیباتی در این دارو ضد ویروسی وجود دارد که در مقام اول، روی گیرنده‌هایی که قرار است ویروس های بیماریزا در آن مستقر شوند و بیماری را ایجاد کنند می نشیند و مانع اشغال شدن گیرنده‌های سلول و ایجاد بیماری توسط ویروس ها خواهد شد.

وی اضافه کرد: با وجود آنتی اکسیدان های قوی در این ترکیب دارویی که مانع از آسیب سلولی در جریان بیماری ویروسی شده، می تواند در امر بازسازی و ترمیم سلولی نیز به بافت اسیب دیده حاصل از فعالیت ویروس ها کمک کند. همچنین این عصاره دارویی ضد ویروس‌های DNA ,RNA اثر گذاشته و مانع از تکثیر ویروس های بیماریزا در سلول‌های مبتلا خواهد شد.

این استاد دانشگاه واحد تبریز اضافه کرد: مکانیسم دیگر این عصاره دارویی، تقویت سیستم ایمنی با مکانیسم افزایش تعداد سلولهای لنفوسیت‌های t و B ولنفوسیت NK است وحتی با افزایش قدرت فاگوسیتوز لنفوسیت‌ها، و موجب تقویت مسیر کمپلمان‌ها می‌شود.

قراچورلو با اشاره به ترکیبات این عصاره گیاهی گفت: ترکیبات این عصاره با اتصال به جایگاه فعال آنزیم‌های سیکلواکسیژناز ولیپواکسیژناز، IKK را غیر فعال کرده و از فسفریله شدن و در نتیجه جداشدن IKβ جلوگیری می‌کند. به این ترتیب تولید mRNA کلیه سایتوکاین ها و مولکول‌های ناشیاز اتصال NF-Κb به DNAمتوقف می‌شود و با بلوک کردن IL1,IL2 .IL6,IL8 و TNF.a و کیموکایین ها، سبب مهار سایتوکاین‌های التهاب زا و افزایش IL10 می‌شود که برای کاهش التهاب و بهبود علائم بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: این فرآیند باعث بهبود و افزایش سیستم ایمنی سلولار و حتی نهایتا مسیرهومورال می گردد که سطح CRPو سایتوکاین‌های التهاب زا از جمله IL.1β, TNF.α را که در طول التهاب مزمن افزایش یافته اند، کاهش دهد که با کاهش بیان سایتوکاین‌های التهاب زا از جمله IL.1β ,IL6و TNFα سبب کاهش التهاب و تب در بیماران ویروسی خواهد شد. بعلاوه می‌تواند رادیکال هیدروکسیل و پروستاگلاندین را نیز کاهش دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تبریز تاکید کرد: بیماران عموما با علائمی چون افزایش تب وکاهش اشتها و پنومونی حتی تهوع و اسهال روبرو هستند لذا این عصاره گیاهی و دارویی باعث کاهش تب و با اثرات ضد تهوع و ضد سرفه، موجب بهبود نسبی اشتها در بیماران و افزایش بنیه جسمانی آن ها خواهد شد.

قراچورلو اظهار کرد: از جهت اینکه گلوکزخون موجب افزایش تثبیت ویروس‌ها و گلوکز داخل سلولی و مصرف آن با چرخه کربس در سلول‌های الوده، تولید ATP که صرف ریبوزوم‌ها برای تکثیرRNA , DNA را در پی خواهد داشت، لذا این دارو با مکانیسم کاهش میزان گلوکز خون باعث کاهش میزان تکثیر ویروس ها خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با کاهش میزان گلوکز خون توسط این عصاره گیاهان دارویی و فعال شدن چرخه چربی سوزی از جهت تامین انرژی سلولی در مسیر تولید کتون، مسیر کتونومی افزایش می یابد و لذا ویروس در سلول با حضور این ماده تکثیر نمی‌یابد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1066823

وب گردی

وب گردی