دانشجویان پزشکی در مرحله پیش‌بالینی منتظر تصمیم ستاد کرونا باشند

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: واحدهای مربوط به «بخش» و بیمارستان دانشجویان مرحله پیش‌بالینی پس از تصمیم ستاد ملی کرونا ارائه می‌شود.

سیدحمید جمال‌الدینی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تشکیل کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی گروه‌های آموزشی پزشکی و پیراپزشکی اظهار کرد: گروهی از دانشجویان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی درحال گذراندن دروس علوم پایه هستند و چندین واحد عملی و آزمایشگاهی در گروه پزشکی باید بگذرانند. بخشنامه‌ها درباره این دسته از دانشجویان، به برگزاری حضوری کلاس‌های عملی پس از تصمیم ستاد ملی کرونا درخصوص دانشگاه‌ها تأکید دارد.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص تابع نظرات ستاد ملی کرونا، معاونت آموزشی وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و ابلاغ ریاست عالی دانشگاه یا معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد است. پیش‌بینی‌هایی که درباره طولانی شدن نیمسال تحصیلی می‌شود، عمدتاً به‌خاطر برگزاری حضوری دروس عملی و آزمایشگاهی دانشجویان است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیان کرد: آموزش‌های مجازی دانشگاه آزاد برخلاف سایر دانشگاه‌ها به‌صورت تعاملی پیش می‌رود. حجم کلاس‌ها نیز بالاتر از سطح استاندارد برگزار می‌شود و اغلب کلاس‌ها بیش از یک ساعت به طول می‌انجامد. استاندارد برگزاری کلاس‌های مجازی برای هر دو واحد 45 دقیقه تعیین شده که دانشگاه آزاد فراتر از آن عمل می‌کند.

جمال‌الدینی با اشاره به برگزاری کلاس‌های جبرانی و اصلی دانشگاه آزاد از اسفند ماه سال گذشته تاکنون، تصریح کرد: باتوجه به اینکه مسئولان آموزشی همواره اعتقاد دارند که دروس عملی و نظری درکنار یکدیگر ارائه شود و فاصله زمانی در برگزاری این کلاس و آزمایشگاه وجود نداشته باشد. درهمین راستا به استادان پیشنهاد شده در اثنای آموزش‌های مجازی محتوای ویدئو، انیمیشن و کلیپ‌هایی که تکمیل‌کننده و کمک‌ابزار دورس نظری باشد در کلاس‌های غیرحضوری نیز ارائه کنند.

وی ادامه داد: ارائه محتواهای کمک‌آموزشی به معنای جایگزینی دروس عملی دانشجویان نیست و صرفاً به‌خاطر افزایش کیفیت یادگیری و افزایش کیفیت کلاس‌های مجازی صورت می‌گیرد. سعی می‌شود با چنین ابزارهای کمک آموزشی تا حدی نیازهای عملی را مرتفع کنیم تا پس از بازگشایی دانشگاه‌ها دانشجویان پیش‌فرض ذهنی از مباحث داشته باشند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران عنوان کرد: گروه دیگر آن دسته از دانشجویانی هستند که وارد مرحله پیش‌بالینی شده‌اند؛ ولی اغلب دروس آنها به صورت نظری ارائه می‌شود. دروس مجازی و کلاس‌های غیرحضوری این دسته از دانشجویان نیز با بلوک‌بندی‌های انجام شده، اکنون درحال برگزاری است. این دانشجویان از مرحله دورس پایه عبور کرده و اکنون در مرحله «پِری کلینیکال» هستند و واحدهای مربوط به «بخش» و بیمارستان پس از تصمیم ستاد ملی ارائه می‌شود.

جمال‌الدینی درباره نحوه برگزاری کلاس‌های عملی دانشجویان پزشکی بالینی اظهار کرد: باتوجه به اینکه بیمارستان‌های دانشگاه در خدمت پذیرش بیماران کرونایی قرار دارند، مراجعات سایر بخش‌ها نیز تحت تأثیر قرار گرفته و دانشجویان گروه بالینی نمی‌توانند به‌خوبی از تجربیات سایر بخش‌های بیمارستانی بهره‌مند شوند. به‌همین منظور واحدهای بالینی و حضوری این دانشجویان نیز پس از تصمیم‌گیری ستاد ملی کرونا ارائه خواهد شد.

وی درباره دانشجویان اینترن پزشکی خاطرنشان کرد: این دسته از دانشجویان که به پایان تحصیلات خود نزدیک شده‌اند اکنون با رعایت فاصله‌گذاری، اصول حفاظت فردی و نکات بهداشتی محیط‌های بیمارستانی درحال خدمت‌رسانی در بیمارستان‌ها هستند و حتی در ایام پیک کرونا نیز در خط مقدم مبارزه درحال خدمت‌رسانی بودند. حضور این گروه‌ها از دانشجویان ضمن اینکه موجب درس‌آموزی و تجربه‌اندوزی آنها شده، مورد ارزیابی نیز قرار خواهد گرفت. در اکثر بخش‌های بیمارستانی دانشجویان اینترن حضور دارند.

جمال‌الدینی گفت: با ابلاغ دستورالعمل آزمایشگاه‌ها، دانشجویان با رعایت پروتکل‌های فاصله‌گذاری و با تعداد محدود می‌توانند از آزمایشگاه‌ها نیز استفاده کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1069157

وب گردی

وب گردی