به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از اردبیل، محمدعلی جهانبین درباره کشت گندم سیاه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل گفت: «این گیاه در اصل از خانواده هفبندان بوده که به اصطلاح گندم سیاه (Buckwheat) نامیده میشود و خواص درمانی بسیاری دارد و ازجمله مصارف آن تهیه نان برای بیماران سلیاکی (سندرم روده تحریکپذیر) و تهیه عسل درمانی است.»
وی افزود: «گندم سیاه بومی آمریکای شمالی، اروپای مرکزی، روسیه و چین است که برای نخستینبار و بهصورت نیمه انبوه در هزار و ۵۰۰ متر مربع در ایران و در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل کاشته شده است و انتظار میرود اواخر شهریور ۹۹ برداشت شود.»
مجری طرح تولید گندم سیاه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل عنوان کرد: «این محصول دارای اسید آمینه روتین و بهدلیل آنتی اکسیدان بالا در درمان سرطان بسیار مؤثر است.»
تولید آزمایشی عسل درمانی گندم سیاه نیز عملیاتی میشود
نویسنده کتاب گندم سیاه ادامه داد: «عسل تولیدشده از گل این گندم از پرارزشترین عسلهای جهان با ۴۶ درصد فروکتوز و دو درصد ساکاروز بوده و در کاهش قند و فشار خون بسیار مؤثر است؛ بنابراین در کنار این مزرعه، ۶ کندوی عسل نیز مستقر شده است تا تولید آزمایشی عسل درمانی گندم سیاه نیز عملیاتی شود.»
فارغالتحصیل رشته علوم و تکنولوژی بذر خاطرنشان کرد: «مرحله تحقیقاتی این طرح یک سال طول خواهد کشید و هدف آن بررسی سازگاری گندم سیاه با منطقه اردبیل است که در صورت حصول نتایج مناسب از سال بعد تولید انبوه و تجاری این محصول با هدف تولید و فروش آرد، بذر و عسل گندم سیاه آغاز خواهد شد.»
انتهای پیام/