انتخابات الکترونیکی نشریات دانشجویی مورد اعتماد نیست

عضو اصلی شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم گفت: برگزاری الکترونیکی انتخابات به دلیل نا‌مشخص بودن آرا، احتمال تقلب وزارت علوم در نتایج را بیشتر می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طبق روال هر سال باید انتخابات نشریات دانشجویی را برگزار کند تا اعضای شورای ناظر بر نشریات دانشجویی انتخاب شوند. این انتخابات هر سال با حواشی بسیاری توام و محل اعتراض دانشجویان بوده تا جایی که وزارت علوم متهم به تقلب در نتیجه این انتخابات است.

میلاد مفاخری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نحوه برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: اعضای دانشجویی شورای نظارت بر نشریات وزارت علوم به شدت مخالف برگزاری مجازی انتخابات هستند.

وی اضافه کرد: تقلب در برگزاری انتخابات نشریات توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسبوق به سابقه است.

عضو اصلی شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم با انتقاد از عملکرد این وزارتخانه در برگزاری انتخابات عنوان کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اصرار بر الکترونیکی کردن انتخابات نشریات دارند؛ اما اعضای دانشجویی شورای ناظر بر نشریات به‌شدت با این نحوه از برگزاری انتخابات مخالف هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به صدور مجوز بازگشایی دانشگاه‌ها در کشور، وزارت علوم می‌تواند انتخابات نشریات را با حفظ رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار کند. در نتیجه لزومی بر الکترونیکی بودن انتخابات وجود ندارد.

به گفته مفاخری؛ آرا اگر به صورت الکترونیکی باشد به دلیل نامشخص بودن آن احتمال وقوع تقلب را بیشتر می‌کند و از سوی دیگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، الکترونیکی کردن انتخابات را مبنای انتخاب‌های بعدی در سال‌های آینده قرار می‌دهند که این موضوع مورد پسند و اعتماد دانشجویان نیست.

مفاخری با اشاره به اینکه فعالیت در فضای مجازی همانند حرکت بر لبه تیغ است، گفت: برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی به صورت مجازی ممکن است باعث ایجاد رخوت در فضای دانشگاهی، دانشجویی و نشریات شود.

عضو اصلی شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: جشنواره نشریات دانشجویی در سال‌های گذشته نیز در عمل به صورت کاملاً مجازی و غیرحضوری برگزاری می‌شد که صرفا مراسم اختتامیه و اهدای جوایز و معرفی افراد و آثار برگزیده حضوری بوده است.

وی اضافه کرد: گسترش ویروس کرونا در جهان و به تبع آن ایران بر فعالیت و مراسمات مختلفی اثرگذاری منفی داشته که نمی‌توان آن را کتمان کرد. جشنواره نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

مفاخری درباره زمان برگزاری جشنوراه نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: این جشنواره طبق روال سال‌های گذشته اواسط زمستان برگزار می‌شود؛ اما روند ارسال آثار و سه مرحله داوری از تابستان آغاز می‌شود.

این دانشجوی دانشگاه پیام‌نور ادامه داد: ماهیت شورای مرکزی ناظر بر نشریات در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نظارت و اثرگذرای بر حوزه سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و سیاست است؛ اما متاسفانه در تصمیم‌گیری‌های مهم با این شورا هماهنگی و نظر خواهی انجام نمی‌شود.

وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در حق اعضای شورای ناظر بر نشریات جفا می‌کند، گفت: مسئولان وزرات علوم از حضور دانشجویان در مباحث داوری ترس دارند.

گفتی است غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان کرده بود که انتخابات نشریات دانشجویی باید در خردادماه 99 برگزار می‌شد؛ اما این امکان، نه در دانشگاه‌ها و نه در شورای مرکزی فراهم نشد و به احتمال زیاد انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1071300

وب گردی

وب گردی