هفتمین استاندارد بین المللی در حوزه فناوری نانو منتشر شد

یکشنبه 15 تیر 1399 - 09:56
کد مطلب: 1073728
استاندارد

هفتمین استاندارد بین المللی با مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو با موضوع بسته بندی های غذایی پلیمری منتشر شد.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، استاندارد بین‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در زمینه بسته بندی‌های غذایی پلیمری با عنوان "فناوری نانو فیلم های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی غذایی با خواص نفوذناپذیری – تعیین مشخصه‌ها و روش‌های اندازه گیری" منتشر شد. این استاندارد به عنوان هفتمین استاندارد بین‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو، نتیجه ۴ سال تلاش مستمر گروه کاری تشکیل شده زیر نظر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است.

این استاندارد با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و کمک یک شرکت تولید کننده بسته بندی‌های غذایی نانوکامپوزیتی، در سال ۱۳۹۵ به سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) پیشنهاد و پس از تایید و تصویب از سوی کشورهای عضو کمیته فنی استاندارد فناوری نانو ایزو، مطالعات مختلف و گسترده‌ای انجام و جلسات متعدد کارشناسی با متخصصان داخلی و خارجی برگزار شد. این جلسات هم به صورت حضوری و هم از طریق وب، با هدف اقناع متخصصان بین‌المللی به عنوان نمایندگان کشورهای عضو ایزو تشکیل می‌شد. سرانجام این استاندارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ منتشر و در سایت رسمی سازمان بین‌المللی استاندارد (www.iso.org) در معرض استفاده قرار گرفت.

استاندارد بین المللی مورد نظر، به ویژگی‌های نفوذناپذیری در فیلم های پلیمری نانوکامپوزیتی می پردازد که به منظور بهبود بسته بندی های غذایی اندازه گیری می شود. ویژگی نفوذناپذیری شامل انتقال بخار آب و گاز (اکسیژن) و گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش است که این استاندارد همچنین روش های اندازه گیری مرتبط را توصیف می کند.

بسته بندی های غذایی مبتنی بر فناوری نانو به دلیل ویژگی های بهبود یافته آنها از قبیل افزایش ماندگاری مواد غذایی و در نتیجه کاهش ضایعات و دورریز آنها بازار رو به رشدی پیدا کرده‌اند که مزیت اصلی این نوع بسته بندی های مواد غذایی، طولانی شدن عمر قفسه‌ای مواد غذایی از طریق بهبود خواص است.

حضور نانوذرات در بستر پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی آمید و پلی استر در این بسته بندی ها می تواند ویژگی های مختلفی را در فیلم های پلیمری از قبیل: خواص نفوذناپذیری در برابر گاز و بخار آب، گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش، خواص حرارتی و استحکام مکانیکی بهبود دهد.

اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی و ۱۸ کشور عضو ناظر هستند.

انتهای پیام/

169 / 336

نظرات

1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.

ایسکاTV

اخبار پر بازدید

آخرین اخبار