اقدام شهرداری برای جا به جایی سامانه حمل و نقل معلولان خلاف قانون است / شورای شهر تذکر جدی بدهد

فعال حوزه معلولان گفت: بعد از تجمعات متعدد مقابل شورا شهر برخی از اعضا در نامه‌ای درباره این جا به جایی به شهردار تذکر دادند و مصوبه‌ای را تصویب کردند که براساس آن هیچ نقل و انتقالی در مورد تجهیزات و املاک اتوبوسرانی بدون مجوز شورا نمی‌تواند اتفاق بیفتد. این مصوبه خیال ما را راحت کرده بود که شهردار تهران نمی‌تواند خلاف قانون عمل کند اما شهردار دستور ادامه تخلیه را صادر کرده‌اند.

سیدمهدی صادقی مدرس دانشگاه و فعال حوزه معلولان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره دلایل اعتراض معلولان به تصمیم شهرداری مبنی بر تغییر محل سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان گفت: سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان از دوره قالیباف راه‌اندازی شد. تعداد این ماشین‌ها از ابتدا ۶۰ خودرو بود که متاسفانه برخی از آن‌ها از عموما زمین‌گیر شده و این سرویس دهی با مشکل مواجه است.

بیشتر بخوانید:

ماجرای ضرب و جرح معلولان در مرکز نیلوفر آبی بوشهر / گلایه‌های کمپین معلولان و توضیحات بهزیستی + فیلم

وی افزود: با فعالیت‌های معلولان و مطالبات متعدد فعالین و خصوصا کمپین معلولان ،شهرداری ۲۰ ون دیگر به این مجموعه اضافه کرد. این سامانه به صورت تلفنی به چهار هزار و ۶۰۰ نفر از افراد داری معلولیت خدمات تردد ارائه می‌دهد و کسانی را که نمی‌توانند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، جا به جا می‌کند. این سامانه معمولا ۳۰۰ تا ۵۰۰ جا به جایی در روز دارد و زیر مجموعه شرکت واحد اتوبوسرانی است.

صادقی توضیح داد: در روزهای اخیر شهردار تصمیم گرفته که محل قرارگیری سامانه که در محله طرشت نزدیک میدان آزادی است را واگذار کند و مجموعه را به محلی در محدوده شیرپاستوریزه منتقل کند. تخلیه مجموعه اتفاق افتاده و در حال انتقال تجهیزات هستند.

وی ادامه داد: شهرداری این کار را با توجیه ارائه خدمات بهتر انجام می‌دهد اما منطقه طرشت به دلیل دسترسی که به مناطق مختلف، اتوبان‌ها، محور خیابان انقلاب و خطوط بی آر تی دارد، برای معلولان در دسترس‌تر است اما محل جدید در منطقه‌ای واقع شده که به دلیل دوری از مرکز شهر و ترافیک روزانه تهران-کرج  و بالعکس خدمات‌دهی در آن با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود.

فعال حوزه معلولان عنوان کرد: نکته نگران کننده این است که شهرداری طرح آماده‌ای برای ارائه ندارد و شفاف در مورد این جا به جایی صحبت نمی‌کند. به نظر می‌رسد که شهرداری بیشتر از اینکه دلسوز سامانه حمل و نقل معلولان باشد، به زمین و محل استقرار آن توجه دارد و برای آن برنامه‌ریزی کرده است.

وی ادامه داد: بعد از تجمعات متعدد مقابل شورا شهر برخی از اعضا در نامه‌ای درباره این جا به جایی به شهردار تذکر دادند و مصوبه‌ای را تصویب کردند که براساس آن هیچ  نقل و انتقالی در مورد تجهیزات و املاک اتوبوسرانی بدون مجوز شورا نمی‌تواند اتفاق بیفتد. این مصوبه خیال ما را راحت کرده بود که شهردار تهران نمی‌تواند خلاف قانون عمل کند اما شهردار دستور ادامه تخلیه را صادر کرده‌اند.

صادقی افزود: خوشبختانه تعدادی از نمایندگان پارلمان شهری به نمایندگی دکتر تشکری رئیس کمیسیون حمل  و نقل شورا پیگیر موضوع شدند و ایشان در نطق پیش از دستور هفته گذشته به شهردار فرصت دادند که این تغییر و تحول به حالت اولیه بازگردد.

صادقی عنوان کرد: جا به جایی سامانه حمل و نقل معلولان بدون داشتن پیوست اجتماعی و ارائه طرح شفاف و نبود مجوز شورا خلاف قانون است. امیدواریم که شهردار به حکم قانون تمکین کنند. البته اختلاف نظرهایی هم در میان اعضای شورای شهر وجود دارد. امیدوارم که بدون نگاه جناحی و طرفدارانه شورا تصمیم جدی در این باره بگیرد و نشان دهد که موضوع اقشار آسیب‌پذیر اولویت شورا است و اجازه نمی‌دهند که در مورد حقوق افراد دارای معلولیت معامله‌ای رخ دهد. قطعا جلسه‌ی فردا آزمونی جدی برای شوراست که امیدوارم سرفراز از این آزمون بیرون آید.

انتهای پیام /

کد خبر: 1194631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =