دستاورهای دانشگاهی عضویت ایران در بریکس چیست؟

کشورهای بریکس در پانزدهمین اجلاس خود موافقت کردند که به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی بین اعضا را تسهیل کنند تا بتوانند تعاملات بین‌المللی استادان و دانشجویان خود را افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کشورهای بریکس در پانزدهمین اجلاس خود که ۲۲ تا ۲۴ اگوست ۲۰۲۳ در آفریقای جنوبی برگزار شد، موافقت کردند که به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی بین اعضا را تسهیل کنند تا بتوانند تعاملات بین‌المللی استادان و دانشجویان خود را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید:

پیشگیری از ترور شخصیت‌های علمی با اجرای اسناد بالادستی در حوزه همکاری‌های بین‌المللی

گروه بریکس گروهی از اقتصادهای نوظهور شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و اخیرا ایران عضو این گروه شده است. موضوع این اجلاس «بریکس و آفریقا؛ مشارکت برای رشد متقابل شتابان، توسعه پایدار و چندجانبه‌گرایی فراگیر» بود. در این اجلاس علاوه بر ایران، آرژانتین، مصر، اتیوپی، عربستان صعودی و امارات متحده عربی از اول ژانویه ۲۰۲۴ عضو بریکس شدند.

کشورهای عضو در این نشست بیانیه‌ای صادر کردند که در آن به مسائل آموزشی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی توجه شده است. در این بیانیه آمده است که از پیشنهاداتی که در زمینه توسعه کارآفرینی، مهارت‌آموزی، توانمندی در بازار کار و تغییرات آب و هوایی ارائه شود، استقبال می‌کنیم.

هدفگذاری در زمینه آموزش فنی‌وحرفه‌ای

تاکید بر آموزش فنی‌وحرفه‌ای یکی از مواردی است که در این سند ذکر شده است. به این معنا که کشورهای عضو باید بر پیشرفت در زمینه آموزش و همکاری آموزش فنی‌وحرفه‌ای تمرکز کرده و آموزش فنی‌وحرفه‌ای را با صنعت ادغام کنند.

این کشورها متعهد به تقویت تبادل مهارت و همکاری هستند. به عبارت دیگر، همه کشورها تحول دیجیتال در آموزش و آموزش فنی‌وحرفه‌ای را پذیرفته‌اند. چرا که کشورهای عضو بریکس متعهد به تضمین دسترسی و برابری آموزش و ترویج توسعه آموزش با کیفیت در داخل کشورهایشان هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که این کشورها ارزش مجمع آکادمیک بریکس را به عنوان بستری برای گفت‌وگوهایی به رهبری دانشگاهیان بریکس به رسمیت می‌شناسند.

برگزاری برنامه آموزشی در زمینه انتقال فناوری

همکاری در تحقیقات حفاظت از تنوع زیستی و همکاری درون بریکس در زمینه فناوری‌های جدید یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این اجلاس بود. در این راستا، مرکز نوآوری بریکس راه‌اندازی خواهد شد.  

ضرورت تحول در حوزه آموزش دیجیتال

کشورهای عضو بریکس در این اجلاس توافق کردند که فرصت‌های همکاری آموزش دیجیتال را بررسی کرده و در مورد سیاست‌های آموزش دیجیتال گفت‌وگو کنند. همچنین منابع آموزش دیجیتال را به اشتراک گذاشته، سیستم‌های آموزشی هوشمند بسازند و تحول دیجیتال آموزش را در کشورهای بریکس ترویج کنند.

در این اجلاس همچنین پیشنهادی برای ایجاد ارز مشترک برای تجارت و سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری برای کاهش آسیب‌پذیری این گروه در برابر نوسانات نرخ مبادله دلار ارائه شد.

به گزارش ایسکانیوز، عضویت اخیر ایران در بریکس به گسترش همکاری‌های آکادمیک کشورمان با دیگر اعضای این گروه در زمینه آموزش فنی‌وحرفه‌ای، انتقال فناوری و تحول در آموزش دیجیتال خواهد انجامید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1197012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =