قانون برنامه ششم توسعه تا پایان سال تمدید شد/ اعلام وصول لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

بررسی لایحه نحوه برگزاری تجمعات و لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران، در دستور کار امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، نشست علنی امروز (چهارشنبه، 22شهریور) مجلس شورای اسلامی،‌ به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 8 و 25 دقیقه و با حضور 193 نفر از نمایندگان برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

ساماندهی وضعیت مشمولان غایب به کجا رسید؟ / پیشنهاد یک نماینده مجلس برای خدمت اجباری

روح‌الله متفکر آزاد، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، دستور کار صحن علنی مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:

* گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی اصلاح ماده (۵) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی (اعاده شده از شورای نگهبان)

* گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه شورای حل اختلاف (اعاده شده از شورای نگهبان)

* گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح دوفوریتی اصلاح بند (ز) تبصره (۲۰) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور (تمدید قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰-۱۳۹۶)

* ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان

* ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره لایحه تجارت (اعاده شده از شورای نگهبان)

* بررسی تقاضای دو فوریت درباره لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران

* بررسی تقاضای یک فوریت در مورد لایحه نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها

 موافقت مجلس با کلیات طرح تمدید قانون برنامه ششم توسعه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح تمدید قانون برنامه ششم توسعه موافقت کردند.

در نشست علنی امروز (چهارشنبه،22 شهریور) مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با کلیات و جزییات طرح تمدید قانون برنامه ششم توسعه ، با 160رای موافق، 8رای مخالف و 5 رای ممتنع، موافقت کرد.

بر اساس ماده واحده این طرح، قانون برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۲ تمدید می‌شود.

 مجلس با یک فوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران موافقت کردند.

در نشست علنی امروز (چهارشنبه،22 شهریور) مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با دوفوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران ، با 71 رای موافق، 117رای مخالف و 8 رای ممتنع، موافقت نکرد.

سپس یک فوریت این لایحه به رای گذاشته شد و نمایندگان با یک فوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران ، با 123رای موافق، 72رای مخالف و 2 رای ممتنع، موافقت کردند.

 نمایندگان مجلس لایحه شورای حل اختلاف را اصلاح کردند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه شورای حل اختلاف را اصلاح کردند.

در جلسه علنی امروز( چهارشنبه،22 شهریور) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه شورای حل اختلاف (اعاده شده از شورای نگهبان)  مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به این لایحه را اصلاح کردند.

بر اساس ماده 4- قوه قضائیه مکلف است حداکثر ظرف یک‌سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، در هر حوزه‌ قضائی شهرستان، شعبه یا شعبی از دادگاه‌ها را تحت مدیریت و نظارت رئیس آن حوزه قضائی به عنوان دادگاه صلح تعیین ‌کند.

در حوزه قضائی بخش، وظایف و اختیارات و صلاحیتهای دادگاه صلح می‌تواند برعهده دادگاه بخش باشد که براساس احکام این قانون رسیدگی می‌کند.

ریاست و نظارت دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف در استان براساس آیین‌نامه ماده (46) این قانون تعیین می‌شود.

ماده 5 مکرر- قوه قضائیه می‌تواند برای اجرای این قانون حداکثر ده هزار نفر نیروی انسانی لازم را ظرف پنج سال از میان اشخاص واجد شرایط استخدام از طریق آزمون عمومی و تخصصی به‌صورت پیمانی یا قراردادکارمعین به کارگیری نماید. کارکنان تمام وقت شورای حل‌اختلاف (اعم از اعضا یا سایر کارکنان) که تا تاریخ بیست و نهم اسفندماه سال 1401، در شوراها مشغول به‌کار شده‌اند، در اولویت استخدام هستند، اولویت‌های استخدام براساس معیارهای توانمندی، سوابق همکاری، تخصص، مدرک تحصیلی و حُسن رفتار، در آیین‌نامه‌ای که ظرف سه‌ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به‌تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد، تعیین می‌شود.

تبصره 5- از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، عضویت جدید در شوراهای حل‌اختلاف افتخاری، داوطلبانه و تبرعی بوده و هرگونه استخدام و بکارگیری اعضای جدید تحت هر عنوان در شوراها و پرداخت هرگونه حق بیمه برای آنها ممنوع است. مرکز می‌تواند صرفاً به تناسب فعالیت آنها از ایشان تقدیر به‌عمل آورد.

ماده11- صلاحیت‌های دادگاه صلح به‌شرح زیر است:

11– دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی(به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایان‌کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام.

تبصره 2 این ماده حذف شد.

تبصره 3- دادگاه صلح با رضایت طرفین، پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر می‌باشند یا شعبه شورای حل‌اختلاف یا  میانجیگری ارجاع می‌دهد. چنانچه حداکثر ظرف دو ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورتجلسه و جهت اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام می‌شود تا طبق مقررات اقدام کند. در صورت عدم حصول سازش، قاضی دادگاه صلح مطابق قانون، به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رأی می‌نماید.

تبصره 5- در صورت حدوث اختلاف بین دادگاههای صلح و همچنین سایر مراجع قضائی و غیرقضائی به‌ترتیب زیر اقدام می‌شود:

الف- در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه‌های قضائی شهرستان‌های یک استان و نیز اختلاف بین دادگاه صلح با دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی یک استان، حل‌اختلاف با دادگاه تجدیدنظر آن استان است.

ب- در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه‌های قضائی دو استان و نیز اختلاف بین دادگاه صلح و دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی دو استان، حل‌اختلاف با شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استانی است که مرجع قضایی آن استان آخرین قرار عدم صلاحیت را صادر نموده است.

همچنین سرفصل سوم به عبارت ترتیب رسیدگی و اقدامات سازشی تغییر کرد.

ماده 23- هزینه دادرسی در دادگاههای صلح حسب مورد مطابق هزینه دادرسی در محاکم دادگستری است و هزینه دادرسی شوراهای حل اختلاف در موارد موضوع ماده (12) این قانون، در دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی غیرمالی معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در دعاوی مالی هزینه دادرسی معادل پنجاه درصد (50%) هزینه دادرسی در محاکم دادگستری است.

تبصره- در  صورتی که پرونده از سوی مرجع قضائی جهت صلح یا سازش به شورای حل اختلاف ارجاع شود، چنانچه هزینه دادرسی پرداخت شده باشد، هزینه دادرسی مجدد دریافت نمی‌شود.

ماده 29- اعتراض طرفین پرونده به تصمیم شورا و نیز اعتراض ثالث نسبت به گزارش اصلاحی و تصمیم شورا قابل طرح در دادگاه صلح همان حوزه قضائی است و چنانچه تصمیم یا گزارش اصلاحی توسط مرجع رسیدگی به اعتراض نقض شود، مرجع مذکور موظف است رأساً به پرونده رسیدگی و رأی صادر کند.

تبصره- گزارش اصلاحی قطعی است. در صورتی که یکی از طرفین به دلیل عدم تطابق گزارش اصلاحی با توافق صورت گرفته، به گزارش اصلاحی اعتراض داشته باشد، با دستور دادگاه صلح اجرای گزارش اصلاحی متوقف و در همان دادگاه به اعتراض رسیدگی می‌شود.

 قانون برنامه ششم توسعه تا پایان سال تمدید شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات و جزییات طرح تمدید قانون برنامه ششم توسعه موافقت کردند.

 در نشست علنی امروز (چهارشنبه،22 شهریور) مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با کلیات و جزییات طرح دوفوریتی اصلاح بند ز تبصره 20 ماده واحده قانون بودجه 1402 کل کشور تمدید برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1396تا 1400 )، با 160رای موافق، 8رای مخالف و 5 رای ممتنع، موافقت کرد.

بر اساس ماده واحده این طرح، قانون برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۲ تمدید می‌شود.

 لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اعلام وصول شد

لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و 3 لایحه دیگر اعلام وصول شدند.

در جلسه علنی امروز (چهارشنبه،22 شهریور) مجلس شورای اسلامی ،موارد اعلام وصولی به شرح زیر قرائت شد.

- لایحه معاهده انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی ویتنام

- لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری لهستان در مورد همکاری در زمینه های فرهنگی، آموزشی، علمی، ورزش و جوانان و رسانه های گروهی

- لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

- لایحه معاهده استرداد مجرمان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی ویتنام

کد خبر: 1197988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =