به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر مهشید چایچی با بیان اینکه یکی از اثرگذارترین اصول سلامتی در طب ایرانی اعراض نفسانی است که مهمترین آنها خشم، شادی، ترس، هم، غم و خجالت است، گفت: در متون طب ایرانی در مورد تاثیر خوراکیها، ورزش، آب و هوا و برخی عوامل دیگر بر سلامت روح و روان سخن گفته شده اما باید بدانیم که حالات روحی و روانی ما با یک اتفاق یا دریافت یک خبر در لحظه میتواند کل سیستم عصبی بدن ما را تحت تأثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید:
طب سنتی / خواص روغن اسطوخودوس در کاهش استرس
وی با بیان اینکه روزانه با حجم زیادی از اطلاعات روبرو میشویم که سلامتی ما را تحت تاثیر قرار میدهند، افزود: اخباری که از طریق فضای مجازی دریافت میکنیم تأثیر مستقیمی بر روح و روان ما دارند و گاهی اینقدر حجم اخبار زیاد است که باعث احساس خستگی و خمودگی در ما میشود.
این پزشک و متخصص طب ایرانی برای کنترل این مسئله، توصیه کرد: بهتر است کسانی که با کوچکترین خبر بد بهم میریزند و خوابشان نمیبرد یا علائم جسمی دیگری پیدا میکنند، فضای مجازی و اخبار دریافتی را مدیریت کنند، روزه خبر بگیرند، تنها به دنبال خواندن اخبار بد نباشند و در کنار آنها اخبار امیدبخش را نیز بخوانند و روزانه ساعات طولانی را به خواندن اخبار اختصاص ندهند.
وی افزود: اگر کسی ناخواسته در معرض اخبار بد قرار گرفت با تمرین تنفس طبی به صورت دم و بازدمهای عمیق و نرمشهای کششی میتواند اثرات اخبار بدن بر بدن را کنترل کند. همچنین ورزشهایی مانند شنا و یوگا و تای چی هم برای کاهش اثرات اعراض نفسانی مناسب هستند.
چایچی ادامه داد: در کنار آن میتوان از تدابیر غذایی طب ایرانی برای تعدیل اعراض نفسانی استفاده کرد. افرادی که دارای مزاج گرم هستند از خوردن زیاد ادویههای بسیار گرم مانند زنجبیل، دارچین، فلفل و خردل یا خرمای خشک، مغزیات، سیر و پیاز تند، چای و قهوه و نسکافه و یا خوراکیهای گرم و چرب و شیرین مانند سوهان و حلوا ارده، شیرینیها و سرخ کردنیها خودداری کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: به این افراد در کنار پرهیزهایی که گفته شد، خوردن خیار، کدو، کاهو، گشنیز، هندوانه و مرکبات، شربت سکنجبین، شربت به لیمو، شربت آلبالو، آب انار ترش و شیرین، ماء الشعیر طبی، آبغوره و سرکه و آبلیموی طبیعی، دوغ و ماست و پنیر تازه، سوپ جو و آش رشته توصیه میشود.
وی همچنین درخصوص تدابیر غذایی افرادی که مبتلا به غم و اندوه شدید، افسردگی و وسواس هستند، گفت: این افراد تا حد امکان از خوردن بادنجان، عدس، کلم، قارچ، گوشت گاو و گوشتهای صنعتی مانند کالباس، سوسیس و همبرگر، ادویههای بسیار گرم مانند زنجبیل، دارچین، فلفل و خردل خودداری کنند و در عوض، خوردن فالوده سیب و گلاب، گوشت گوسفند، زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی)، شیر، فرنی، شیر برنج، سوپ جو و آش رشته، شیربادام، دمنوش به، دمنوش گیاه به لیمو، شربت گلاب با اندکی زعفران توصیه میشود.
این پزشک و متخصص طب ایرانی اظهار کرد: بوییدن و نوشیدن گلاب، بوییدن و خوردن سیب به ویژه سیب گلاب، دمنوش به، شربت تخم بالنگو با گلاب و زعفران، بوییدن اسطوخدوس و نوشیدن دمکرده آن (برای سرد مزاجها) و بویین پرتقال و نوشیدن آب تازه آن (برای گرم مزاجها) از مفرحات سودمندی هستند که اعراض نفسانی را تعدیل میکنند.
وی در پایان گفت: داشتن خواب خوب و کافی در زمان مناسب (حدود ساعت ۱۰ شب) هم بدن را برای تحمل در برابر حوادث و اخبار ناگوار کمک میکند. همچنین داشتن ارتباطات اجتماعی قوی و دوستان و خانواده همدل و همراه نیز میتواند به کاهش اثرات مخرب اخبار بد و ناگوار کمک کند و در نهایت در صورتی که فرد دچار مشکلات و آسیبهایی بود که زندگی عادی او را مختل کرده بود، لازم است حتما به روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کنند.
انتهای پیام/
نظر شما