عرضه برنج در بورس کالا/ شفافیت و حذف واسطه، ارمغان بورسی شدن محصولات کشاورزی است

عرضه برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران برای چهارمین سال در شهر آمل آغاز شد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، محمدعلی شیرازی در آئین افتتاح و آغاز چهارمین سال معاملات برنج طارم در بورس کالای ایران در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، با اشاره به اینکه مازندران یکی از استان‌های شاخص در تولید محصول برنج است اظهار کرد: امروز برنج یکی از محصولات و مواد غذایی مهم در کشور محسوب می شود. برنج به عنوان یکی از محصولات در بورس کالا عرضه می شود و امید داریم بتوان ارزش افزوده اصلی آن را به صاحبان اصلی که کشاورزان و شالیکاران هستند، برسد.

مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه گفت : تأمین مالی بازارهای مختلف برای شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و بازارهای اول و دوم برای شرکت‌های بزرگ‌تر، انواع ابزارهای بدهی و اوراق‌های مختلفی را در اختیار داریم که نسبت به توامندی‌های شرکت‌ها، به آن‌ها خدمات داده می‌شود.

شیرازی با بیان این که ورود محصول برنج به بازار بورس، شفافیت قیمت را برای کشاورزان و تولیدکنندگان به دنبال خواهد داشت، گفت: توانمندی شرکت ها در بازار بورس ارزیابی خواهد شد و ابزار مناسب برای آن تعریف می شود. به این صورت افراد با اطمینان و اعتماد بیشتر دست به معامله می‌زنند.

وی با اشاره به این که تأمین مالی یکی از مؤلفه‌های مهم در فرابورس است، اظهار داشت: در زمینه تأمین مالی در فرابورس ایران ابزارهای متنوع از جمله حقوق صاحبان سهامی، سهامداری، سرمایه ای و بدهی در اندازه های مختلف وجود دارد. هرچند با توجه به استعداد در منطقه باید گام برداشت و با توجه به توانمندی که وجود دارد ابزارهای متنوع و بازارهای مختلف داریم.

در ادامه این نشست، فلاح مدیر بازارهای مالی شرکت بورس کالای ایران با اشاره به اطمینان خرید برنج باکیفیت توسط متقاضیان و مشتریان در سراسر کشور، افزود: در مقابل افرادی که به عنوان مشتری و متقاضی برنج هستند با دارا بودن کد بورسی در مناطق مختلف می توانند محصول برنج را از انبار به صورت مستقیم از کشاورز خریداری کرده و نسبت به تحویل این محصول اقدام کنند.

فلاح اظهار داشت: بورس یک بستر امن و استاندارد برای مبادلات محصول برنج در تمام نقاط کشور فراهم می کند و کشاورزان هم می توانند به واسطه بورس به بازار کل ایران دسترسی پیدا کنند.

وی با اعلام اینکه برنج یک محصول استراتژیک در شمال کشور بوده و کشاورزان با رنج و زحمت فراوان دست به کاشت، داشت و برداشت برنج می زنند، تصریح کرد: افراد از بُعد سرمایه گذاری نیز می توانند با خرید برنج در بورس سرمایه گذاری کرده و برنج را روی تابلو خریداری کنند حتی می توانند این محصول را بر روی تابلو به فروش برسانند که این مسئله مزایای فراوان دارد.

مدیر بازارهای مالی شرکت بورس کالای ایران با اشاره به این که چهارمین سال معاملات برنج طارم در بورس کالای ایران توسط مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آغاز شده است، یادآور شد: در گواهی سپرده بورس علاوه بر برنج محصولات غذایی همانند زعفران و پسته در معاملات قرار دارند و هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان می توانند این محصولات را در بورس خریداری کرده یا به فروش برسانند.

فلاح با اشاره به اینکه کشاورز کالای خود را پس از پذیرش به بورس تحویل می دهد، تبدیل به قبض انبار شده و آن محصول تبدیل به گواهی سپرده کالایی می شود، یادآور شد: پس از آن درخواست بر کد سهامداری مشتری قرار می گیرد و افراد می توانند آن را در بازار عرضه کرده و حداقل عرضه بر حسب گرم است.

وی بیان کرد: همه مردم ایران می توانند به صورت آنلاین یا از طریق کارگزار به بازار بورس دسترسی داشته باشند، محصول برنج را خریداری کنند و مصرف کننده ها هم می توانند با این مسیر برنج را تهیه کرده و تحویل بگیرند.

در ادامه ذات الله زارعی فرماندار ویژه شهرستان آمل با اشاره به این که بورس خودش یک ظرفیتی می باشد ، اظهار داشت: مهم این است ما از این ظرفیت چگونه استفاده نماییم تا از دغدغه و گرفتاری کشاورز ها را کمتر کنیم چرا که اگه بدون کارشناسی و حساب نشده وارد نشویم ممکن است به دردهای آنان اضافه کنیم.

زارعی با اشاره به این که بازار بورس تابع عرضه و تقاضا می باشد ، اظهار داشت: در بازار بورس هر چقدر عرضه بیشتر باشد ،تقاضا محدود باشد قیمت پایین می کشد. این بخش را باید مدیریت کرد که در واقع به نوعی که کشاورز ناچار نباشد از یک مقطع زمانی کوتاه که فصل برداشت می باشد عرضه بالا برود و تقاضا پایین بیایید .این نیاز به برنامه ریزی درست دارد تا کشاورز های عزیز ما اسیب نبینند. قطعا اگر در این بخش ها درست کاربشود و درست کارشناسی بشود ما میتوانیم بگوییم که بورس میتواند ظرفیت خوبی باشد.

فرماندار ویژه شهرستان آمل با بیان به اینکه دغدغه ای که امروز کشاورز های ما دارند دغدغه ای مهم و به جایی است ،افزود: درحال حاضر استان مازندران قطب کشاورزی است ، خصوصا شهرستان آمل که بیش از یک پنجم تولیدات برنج استان ما در آمل است کشاورزان ما گله مند و نگران هستند چرا که هزینه تمام شده آنان بالا می باشد و قیمتی که امروز عرضه میشه قیمت مناسبی نیست انشالله امیدواریم متولیان حوزه اقتصادی این دغدغه کشاورزان را به نوعی برطرف نمایند.

خبرنگار: غزاله شعبانی

انتهای پیام/

کد خبر: 1204745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =