تصویب لایحه موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین ایران و روسیه / صنعت برق حدود ۱۰۰ همت بدهی دارد

دو لایحه موافقتنامه بین ایران و روسیه درباره تاسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی و همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین ایران و دولت روسیه در دستور کار امروز مجلس قرار دارد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز،‌ جلسه علنی امروز مجلس دقایقی پیش به ریاست عبدالرضا مصری آغاز شد که موارد کاری آن به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید:

بحث کمبود معلم به مجلس کشیده شد/ رئیس سازمان اداری استخدامی به مجلس می‌رود

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه

گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی (اعاده شده از شورای نگهبان ۲)

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه تجارت (اعاده شده از شورای نگهبان ۳)

گزارش شوردوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح تأسیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه

لایحه موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین ایران و روسیه تصویب شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه با مفاد آن با ۱۸۰ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

همچنین در ادامه نمایندگان مجلس با ماده واحده این لایحه نیز با ۱۶۹ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

جلیل رحیمی جهان آبادی  به عنوان نماینده مخالف با لایحه مذکور گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون فرهنگی مجلس برای بررسی این لایحه قابل تأمل است هرچند لازم است در شرایط تحریمی با نگاه مثبت به این موضوع ورود کرده چرا که هم اکنون برخی تلاش می‌کنند که ایران را از همکاری با برخی کشورها همچون چین دور کنند بنابراین ما مخالف دیدگاه چین‌ستیزی نیز هستیم.

نماینده مردم تربت‌جام و تایباد و باخرز و صالح آباد در مجلس ادامه داد: دلیل مخالفت بنده با این لایحه مربوط به ماده (۳) آن است که دست روسیه را برای ارتباط با مراکز و افراد و نهادهای دولتی، محلی و ملی باز می‌گذارد چرا که این نوع دسترسی آسیب‌پذیری امنیتی برای کشور ایجاد می‌کند بنابراین لازم است وزارت امور خارجه بر این بخش نظارت داشته باشد به این دلیل که این موافقتنامه برای درازمدت تصویب می‌شود.

وی تصریح کرد: تفاوت‌های عمیق فرهنگی جامعه دینمدار اسلامی ایران با جامعه مسیحی روسیه از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین لازم است این لایحه جهت بازنگری به کمیسیون تخصصی مربوطه ارجاع داده شود.

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی به عنوان نماینده موافق با این لایحه تصریح کرد: ارائه این لایحه اتفاق جدیدی نیست و بسیاری از کشورها با ایران این موافقتنامه را داشته‌اند ضمن اینکه ما با روسیه مشترکات قومی و تاریخی و فرهنگی بسیاری داریم، از سوی دیگر در روسیه میلیون‌ها مسلمان زندگی می‌کنند کما اینکه یک میلیون مسلمان شیعه آذری زبان در مسکو سکونت دارند.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به سفر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به روسیه به دعوت مجلس دومای این کشور یادآور شد: در جلساتی که در روسیه داشتیم سفیر ایران در روسیه پیگیر  تصویب موافقتنامه بود چرا که گزارش ارائه شده حاکی از نیاز این روابط فرهنگی بین دو کشور ایران و روسیه بود.

وی یادآور شد: در نامه تاریخی امام خمینی (ره) به گورباچوف که در آن دعوت به توحید مدنظر قرار گرفته بود تعبیری داشتند که هنوز به طور کامل تحقق پیدا نکرده است و این توافقنامه بستر لازم برای آن را فراهم می‌کند کما اینکه ایشان فرمودند اگر شما بخواهید با مسائل عمیق فلسفی اسلامی و با توحید ناب آشنا شوید باید عده‌ای از چهره‌های نخبه و دانشگاهی خود را به ایران اعزام کنید تا در جلسات علمی و فرهنگی حضور پیدا کنند؛ من صدای شکستن استخوان‌های کمونیسم را می‌شنوم، شما به جای رویکرد به غرب به اسلام روی آورید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: ما به جز تعاملات همسایگی، دشمنان مشترکی نیز در حوزه سیاسی با روسیه داریم کما اینکه مقابله با استکبار آمریکا و رژیم صهیونیستی از جمله این موارد است. از سوی دیگر امنیت مسئله‌ای جداناپذیر است که این توافقنامه زمینه آن را فراهم می‌کند،همچنین هر دو کشور نفت‌خیز و گازخیز هستیم، کما اینکه روسیه ۳۴ درصد گاز دنیا و ایران ۱۷ درصد گاز دنیا را تأمین می‌کنند بنابراین این توافقنامه زمینه همکاری در حوزه‌های اقتصادی و انرژی را نیز فراهم می‌کند.

وی با یادآوری اینکه در سفر به روسیه به این نکته اشاره شده بود که این کشور به دنبال بهره‌مندی از طرح بانکداری اسلامی است، تأکید کرد که این لایححه دو سال است در نوبت بررسی است و در تبصره ۲ آن نیز مسائل امنیتی – اسلامی مدنظر قرار گرفته است.

علی بابائی کارنامی به عنوان نماینده مخالف با لایحه مذکور افزود: ما باید ناترازی‌های تجاری در روابط با روسیه طی ۱۰ سال گذشته را مورد بررسی قرار دهیم ضمن اینکه در بند ۱۸ این لایحه ۵ سال برای اجرای آن قرار داده شده و بعد تمدید می‌شود اما اجازه مجلس را مشروط نکرده است.

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس تصریح کرد: جاهایی ممکن است از این نوع باز گذاشتن دست کشور مقابل سوء استفاده‌های سیاسی در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد چرا که همیشه قرار نیست شرایط یکسان باشد و ممکن است تغییراتی ایجاد شود بنابراین ما باید آینده‌نگری مثبت داشته باشیم ضمن اینکه برخی بندهای این لایحه دارای ابهاماتی است که باید در کمیسیون تخصصی مربوطه رفع شود.

وی در ادامه به وزارت بهداشت نیز نسبت به عملکرد یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی که بیش از ۳ هزار میلیارد از داروهای قاچاق و مواد مخدر استفاده کرده و اسناد آن به وزیر ارائه شده اما مورد توجه قرار نگرفته است تذکر داد. همچنین خواستار توجه به وضعیت گرانی گاز LPG شد.

پرویز محمدنژادقاضی محله به عنوان نماینده موافق با این لایحه افزود: ارتباطات فرهنگی سرمایه ملت‌ها است و روسیه نیز سرزمینی پهناور با سرمایه‌های عظیم خصوصاً در حوزه انرژی است ضمن اینکه ما اشتراکات بسیاری از قبیل قومی، زبان، دین و مذهب با این کشور داریم و اگر بتوانیم به نحو احسن از این موارد استفاده کنیم قطعاً زمینه‌ساز برقراری ارتباطات اقتصادی بین دو کشور نیز خواهد شد.

علی ادیانی نماینده دولت گفت: این لایحه در چهارچوب مشخص تعیین شده و شاکله آن در خصوص حقوق بین‌الملل تقسیم می‌شود و در آن تأکید شده که قواعد کشورها متناسب با مولفه‌ای حقوقی آنها بومی‌سازی شود که کمیسیون فرهنگی مجلس مسئولیت خود در این زمینه را به درستی و با دقت انجام داده است.

همچنین غلامرضا نوری قزلجه در قالب اخطاری بر اساس اصول ۱۵۲ و ۱۵۳ قانون اساسی افزود: ما باید در این رابطه سابقه روابط بین دو کشور و تاریخ را مطالعه کنیم و به این مهم توجه شود که رویکردهای فرهنگی ایران و روسیه تا چه اندازه همپوشانی دارد. ضمن اینکه رفتارهای فرهنگی فعلی روسیه نشان می‌دهد که تفاوتی با ۲۰۰ سال قبل نداشته است.

عبدالرضا مصری در پاسخ تأکید کرد: حرف‌های شما دلسوزانه است اما در قانون اساسی بحث مقابله با سلطه‌پذیری و سلطه‌جویی مطرح است ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که ما هم اکنون مراودات سیاسی داریم ضمن اینکه در کشورهای دیگر نیز سفارتخانه داریم.

برق کارخانه ها باید براساس زمان بندی مشخص در زمان پیک قطع شود

سیدکاظم دلخوش اباتری در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی گفت: از مجلس هفتم تا به امروز بنده یکی از مدافعان سرسخت وزارت نیرو در بخش های مختلف برای حل مشکلات مردم بودم. از جمله در حوزه هدفمندی یارانه ها و همچنین ۲۰ هزار میلیارد و ۴۰ هزار میلیارد ریالی که اخیرا در مورد آن تصمیم گیری شده است و از این به بعد هم کمک خواهیم کرد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چند مشکل را می خواهم مطرح کنم و از رئیس فعلی جلسه درخواست دارم نسبت به آن اظهارنظر داشته باشد. وقتی این مقدار پول برای برق پرداخت می کنیم زمان بندی قطعی برق در کارخانه ها باید مطابق با زمان بندی مشخص باشد و رعایت شود. متاسفانه برنامه هایی که هم اکنون ارائه شده به هم خورده و رعایت نمی شود.

وی ادامه داد: اگر برق کارخانه ها مطابق با زمان بندی قطع نشود خسارت زیادی را متحمل می شوند، اخیرا بسیاری از کارخانه ها به ما مراجعه کردند و از این موضوع شکایت داشتند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: استان های شمالی ۶ ماه سال را در هوای شرجی سپری می کنند این در حالی است که در زمان بررسی هدفمندی تاکید داشتیم که استان ها براساس رتبه بندی پول برق پرداخت کنند و منطقه ما در استان گیلان براساس این طبقه بندی همانند استان های نظیر خوزستان باید رتبه بندی شود که متاسفانه این امر محقق نشده و فشار هزینه برق به ویژه کولرهای برقی بر دوش مردم بوده و از این موضوع گله مند هستیم.

دلخوش تاکید کرد: از وزیر نیرو درخواست دارم همانگونه که طی مکاتبه ای با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز مطرح کردم این موضوع باید مورد بررسی قرار گرفته و رتبه بندی مناطق شمالی در حوزه هزینه های برق باید تغییر کند.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: درگذشت مرحومه پروانه معصومی که یکی از هنرمندان بسیار ارزشمند کشورمان بود و بیش از ۲۰ سال در صومعه سرا زندگی می کرد را به همه فرهنگ دوستان، همشهریان و مردم تسلیت می گویم.

تکمیل نیروگاه علی آباد منجر به تأمین برق چند استان می‌شود

رحمت اله نوروزی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: اقتصاد استان‌های شمالی بر مبنای کشاورزی است، مقام معظم رهبری از دولت هشتم و موضوع امنیت غذایی تأکید دارد. ۸ ساعت قطعی برق در روز برای چاه‌های کشاورزی نیازمند توجه بیشتر است.

نماینده مردم علی آباد در مجلس ادامه داد: هرچه سریعتر با توجه به مصوبه شورای اقتصاد اقدامی برای فاز نیروگاه علی آباد کتول داشته باشید. این نیروگاه تنها برای شهرستان علی آباد و استان گلستان نیست بلکه برق چند استان را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری بسیاری از کشاورزان علیرغم هزینه بالای کاشت، داشت و برداشت به دلیل قطعی برق چاه‌ها با ضرر و زیان مواجه شدند، ادامه داد: اقتصاد ما گردشگری و صنعت نیست، اقتصاد ما زنان و مردان کشاورز زحمتکش در مزارع است. انتظار داریم در بودجه سال جاری و سال ۱۴۰۳ به این موضوع توجه شود.

وزیر نیرو: صنعت برق حدود ۱۰۰ همت بدهی دارد

علی اکبر محرابیان در جلسه صبح امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به درخواست دولت برای بررسی لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۵) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور،  با بیان اینکه «با شروع دولت سیزدهم مجموعه ناترازی های صنعت برق کم کم از کشور رخت بر بست و برای رفع بخش قابل توجهی از ناترازی‌ها با کمک مجلس، اقدامات مناسبی انجام شد»، اظهار کرد: در تابستان ۱۴۰۰ با وجود خاموشی های گسترده‌ای که از اردیبهشت تا پایان شهریور داشتیم در بخش خانگی از ۱ خرداد تا ۱۵ مهر ماه، ۴۸ میلیارد کیلووات ساعت برق تامین شد. البته خاموشی‌های تا ۳ نوبت در روز بصورت برنامه‌ریزی شده داشتیم و در بخشهای صنعت و کشاورزی هم متاسفانه شرایط نامطلوبی داشتیم.

وی افزود: در بخش صنعت در تابستان ۱۴۰۰ ، ۳۶ میلیارد کیلووات برق تامین شد و مجموعه اقداماتی انجام شد، تامین برق بخش خانگی با اقدامات تشویقی نظیر طرح پاداش صرفه جویی و همکاری مردم علی رغم اضافه شدن ۲ میلیون مشترک جدید، ۲ میلیارد کیلووات ساعت کاهش مصرف برق داشتیم و در بخش صنعت، تامین برق از ۳۶ میلیارد به ۴۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون کیلووات ساعت رسید و برای اولین بار تامین بخش صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه صنعت برق، صنعتی بسیار پر هزینه است، گفت: اصلاح قیمت ها در این صنعت ضرورت دارد و با قوانینی که وضع شده است کار با رویکرد عدم فشار روی اقشار جامعه شروع شده است به گونه‌ای که اصلاح قیمت‌ها به هیچ وجه منتج به افزایش قیمت مصارف زیر الگو و بخش هایی نظیر کشاورزی نشده است و حتی هزینه‌های بخش‌هایی نظیر بخش‌های حمایتی به صفر رسیده است.

محرابیان با اشاره به آمار موجود در صنعت عنوان کرد: امروز صنعت برق کشور بر اساس بدهی‌های سنواتی حدود ۱۰۰ همت بدهی دارد که باید تسویه شود. بر اساس قوانین موضوعه به ویژه موادی از قوانین مانع زدایی از صنعت برق و قانون حمایت از صنعت برق و قانون هدفمند سازی یارانه‌ها، مابه‌التفاوت قیمت تکلیفی فروش با قیمت تمام شده که توسط سازمان حسابرسی کل کشور تعیین شده باید به صنعت برق کشور پرداخت شود؛ این رقم بدهی وزارت نیرو به مجموعه پیمانکاران، نیروگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف کشور است که با پرداخت آن شاهد بازآماد و توسعه نیروگاهها هستیم و ان شاءالله شاهد تامین برق پایدار و تسویه مطالبات پیمانکاران و بخشهای مختلف خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع باید در اسرع وقت انجام شود، گفت: ان شاءالله با رأی مجلس بتوانیم خودمان را برای تابستان آماده کنیم. از نمایندگان تقاضا دارم با رای قاطع خود ما را یاری کنند تا بتوانیم ناترازی‌ها را رفع کنیم و شاهد رضایت ملت شریف ایران باشیم.

کد خبر: 1209312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =