تهران – ایسکانیوز: واحد دانشگاهی کابل دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1389 افتتاح شد و در طول 4 سال گذشته توانسته جایگاه خوبی بین فرهیختگان کشور افغانستان پیدا کند. سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل از اخذ مجوز پذیرش دکتری علوم سیاسی در واحد کابل خبر داد و گفت: با توجه به استقبال و تقاضاهای مردمی، دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد واحدهای دانشگاهی هرات و مزار شریف را در افعانستان راه اندازی کند.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، گفت: دانشگاه واحد افغانستان از سال ۱۳۸۹ با یادداشت تفاهم دانشگاه آزاد اسلامی ایران و وزارت تحصیلات عالی افغانستان راه اندازی شد؛ این واحد در نخستین دوره فعالیت خود از شهریور ماه ۱۳۸۹ در 7 رشته تحصیلی از جمله کارشناسی ارشد رشته های حقوق، علوم سیاسی، مدیریت و کارشناسی مهندسی عمران به پذیرش دانشجو مبادرت کرد که تعداددانشجویان آن در آن زمان ۷۵ نفر بودند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد واحد کابل توسط مرحوم دکتر حسن هجرتی پایه گذاری شد و تا الان این فعالیت ادامه دارد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل، تصریح کرد: در این مدت پذیرش دانشجو در رشته هایی نظیر جامعه شناسی، روزنامه نگاری، جغرافیا و کاردانی عمران به دلیل عدم تقاضا متوقف شد و در حال حاضر به آموزش دانشجویان در چهار رشته حقوق عمومی، حقوق جزا، علوم سیاسی و مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد می پردازد.
رحیمی اضافه کرد: فعالیت دانشگاه آزاد در افغانستان با دو مساله مواجه است؛ نخست مشکلات و مسایل روزمره، بی ثباتی ها و ناامنی های افغانستان و دوم این که دولت افغانستان تنها در کابل به ما اجازه تاسیس واحد داننشگاهی داده است.

تقاضا برای تاسیس واحدهای دانشگاهی هرات و مزار شریف 
وی با اشاره به مشکلات حمل و نقل موجود در افغانستان و این که متقاضیان هرات و مزار شریف امکان رفت و آمد به کابل را ندارند، گفت: در حال حاضر تقاضاهای مردمی از اهالی هرات و مزار شریف برای تحصیل در دانشگاه آزاد وجود دارد اما وزارت تحصیلات عالی افغانستان با اشاره به تفاهم نامه اولیه مدعی است که تفاهم انجام شده تنها برای راه اندازی دانشگاه در کابل انجام شده است.
رحیمی با تاکید بر این که هرات شرایط لازم برای تاسیس یک واحد فعال را دارد، گفت: در صورت لزوم دو طرف می توانند تفاهم نامه جدیدی به امضا برسانند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل، تعداد دانشجویان این واحد را حدود 350 تا 400 نفر ذکر کرد و گفت: افزایش رشته های تحصیلی و همچنین تعداد دانشجویان از برنامه های این واحد دانشگاهی است.
وی با اشاره به این که واحد کابل در مقطع کارشناسی پذیرش ندارد گفت: برنامه هایی برای کسب مجوز دوره های کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد که هم اکنون مجوز پذیرش در مقطع دکتری رشته علوم سیاسی اخذ شده و مجوز پذیرش در مقطع دکتری رشته های حقوق و روابط بین الملل نیز در حال پیگیری است.
رحیمی یکی از ویژگی های این واحد دانشگاهی را حضور قابل توجه دانشجویان از کشور میزبان عنوان کرد و گفت: از مجموع دانشجویان واحد کابل، کمتر از 20 نفر دانشجوی ایرانی پذیرش شده اند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل با اشاره به این که تعداد زیادی از دانشجویان این واحد را مسوولان افغان تشکیل می دهد، حضور یک واحد دانشگاهی ایرانی در کشور افغانستان را منشا توسعه دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور و دو ملت عنوان کرد و گفت: این همکاری علاوه بر این که در بعد کلان، حافظ منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است، می تواند به حوزه آموزش عالی کشور دوست و همسایه افغانستان نیز کمک کند.
وی همچنین به تفاهم های انجام شده میان واحد کابل با واحدهای داخلی اشاره کرد و گفت: به طور کلی استقبال خوبی از دانشجویان افغانی برای حضور در ایران وجود دارد که در این راستا تاکنون برای انتقال دانشجویان هرات به مشهد و رودهن تفاهم هایی به امضا رسیده است و امیدواریم با دیگر واحدها نیز بتوانیم این همکاری ها را گسترش دهیم.
یادآور می شود، رحیمی هفته گذشته به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل منصوب شد.
وی دکتری  رشته روابط بین الملل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دارد و پیش از انتصاب در واحد کابل، به مدت 14 سال عضو هیات علمی واحد مشهد بوده و قبل از آن نیز کارشناس و ناظر مرکز اسناد نهاد ریاست جمهوری بوده است.
کد خبر: 137191

وب گردی

وب گردی