عبادالله محمدولی،در پاسخ به این سوال که آیا کاهش درآمدهای نفتی سال 94 درصنعت طلای کشور تاثیرگذاراست؟ به ایسکانیوز،گفت: اگر بخواهیم دروهله اول شرایط درحال حاضر تولیدطلا را درکشور بررسی کنیم، متاسفانه صددرصد فضای کسب و کار و تولیدطلای کشور از رونق افتاده است.
محمدولی،افزود: با توجه به ناهنجاری ها و چالش هایی که ازگذشته پیش روی صنعت طلا بوده و در آینده نیز خواهد بود به دلیل عدم چاره اندیشی و آسیب شناسی در زمینه تولیدمصنوعات طلا و عدم انجام اقدامات کارشناسانه در برخورد با چالش ها درحال حاضر تولیدطلا و جواهر کشور درشرایط بسیار نامطلوبی به سرمی برد.

حرفی به عنوان تولید دربازار طلا نداریم
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،با بیان اینکه امروزه تولید قابل چشمگیری در بازار طلا وجود ندارد،تصریح کرد: متاسفانه به صورت مکرر و غیررسمی مصنوعات طلا و جواهرخارجی وارد کشور می شود و درسطح یا حاشیه بازار طلای کل کشوربه فروش می رسند که این امر خود معضلی بزرگ برای مجموعه تولیدکنندگان صنعت طلای کشور است.
محمدولی، درخصوص چشم انداز حجم مشتریان بازار طلا،افزود: باتوجه به نوسانات قیمت طلا درایران و دنیا، بازار طلا آن روند نسبی خود را طی می کند به طوری که مشتریانی که ازگذشته در بازار طلا حضور داشتند درحال حاضر هم حضور دارند.
مبادله بیشتر ازساخت است
وی،با بیان اینکه دربازار طلا مبادله بیشتر ازساخت است،ادامه داد: بیشتر سرمایه داران سرمایه خود را تبدیل به طلا کرده و از نوسانات قیمت طلا در بازار کاسبی پر سودی نیز راه اندازی کرده اند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، درخصوص آینده بازار طلای کشور،تصریح کرد: قیمت طلای کشور برابر قیمت جهانی نرخ گذاری می شود به همین دلیل اکنون شرایط تحریم ها و قیمت نفت تاثیرخود را بر نرخ طلا گذاشته به طوری که این شرایط، بازار طلا را با نوسانات و افت های شدید بالا و پایین مواجه کرده است.
بازار طلا خلوت است
محمدولی،افزود: نوسانات قیمت طلا برروی تصمیم گیری مشتریان درخصوص خرید و فروش طلا در بازار اثرمنفی گذاشته است،به طوری که دراین یک ماه اخیر بازارطلا خلوت ترین روزهای خود را به نمایش می گذارد.
وی،در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش درآمدهای نفتی و مقدار ارز در سال 94،بسیاری از سرمایه گذاران درخصوص سرمایه گذاری درخرید طلا یا دلار با شک و تردید مواجه شده اند،به نظرشما برای سرمایه گذاری خرید طلا بهتر است یا دلار؟، گفت: با توجه به تجارب تاریخی دراین زمینه، امن ترین و سهل ترین کالایی که تبدیل به پول می شود و می تواند کمک کننده در شرایط فعلی به تولید طلا باشد، خرید و سرمایه گذاری طلا است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، با بیان اینکه بین دلار و طلا پیشنهاد سرمایه گذاری در صنعت طلا را می دهم، تصریح کرد: طلا سرمایه گذاری امنی برای خانواده ها و سرمایه گذاران محسوب می شود، زیرا اگر به صورت هدفمند تصمیم گیری شده باشد طلا درچرخه تولید قرار می گیرد اما شرایط دلار به عنوان ارزخارجی به این صورت نیست.
محمدولی،با بیان اینکه افزایش خرید و فروش مصنوعات طلا باعث رونق بنگاه های کسب و کار صنعت طلا می شود،افزود: متاسفانه به دلیل عدم چاره اندیشی دررابطه با مشکلات صنعت طلا درگذشته،گردانندگان اصلی صنعت طلای کشور یعنی کارفرمایان،تولیدکنندگان و کارگران با بروز هرگونه بحران و چالشی دچار صدمات شدید و جبران ناپذیری می شوند.
سیل واردات غیرقانونی طلا
وی،در پاسخ به این سوال که یکی از چالش های پیش روی تولیدکنندگان، واردات مصنوعات طلای خارجی به کشوراست چرا مسئولان به منظور حمایت از صنعت طلای کشور جلوی قاچاق را نمی گیرند؟ گفت: براساس قانون واردات مصنوعات طلا به صورت ساخته شده ممنوع است، اما متاسفانه تا به امروز برنامه جدی و مدونی در این زمینه انجام نگرفته است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،با بیان اینکه واردات غیر قانونی مصنوعات طلا، مشکلات تولیدکنندگان صنعت طلای کشور را چندین برابر کرده است،تصریح کرد: تولیدکنندگان با هزینه صدها میلیون تومان اقدام به راه اندازی یک واحد تجاری، احداث یک کارخانه، خریدابزارآلات، واردات تکنولوژی و استخدام کارگران می کنند،اما امنیت بازار یعنی ارائه فرصت به تولیدکننده در راستای فروش تولیدات وجود ندارد،به طوری که متاسفانه اکنون واردات مصنوعات طلا به صورت غیرقانونی ازمبادی مختلف درحال انجام است.
ضرورت بازرسی های یک ماهه در بخش توزیع طلا
محمدولی،با بیان اینکه کشورهای خارجی از سهل انگاری دستگاه های ذی ربط نهایت سوء استفاده را می کنند،افزود: تازمانی که امنیت بازار طلای کشورتوسط کشورهای دیگر مورد هدف قرارگرفته می شود، صنعت طلای کشور با رکود شدیدی مواجه است،به همین دلیل سروسامان دادن به این وضعیت نیازمند به یک عزم ملی است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،با بیان اینکه میزان تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان به مصنوعات طلا است، افزود: به منظور جلوگیری از قاچاق مصنوعات طلا به کشور،دستگاه های ذیربط به راحتی می توانند با اجرای مانور و بازرسی های بیست روزه تا یک ماهه در بخش توزیع طلا،جلوی فروش طلاهای خارجی را در بازار بگیرند.
صادرات طلا به کشورهای حوزه خلیج فارس
وی،درخصوص شرایط حال حاضر صادرات مصنوعات طلا،گفت: باتوجه به تنوع در طراحی و همچنین کیفیت بالای مصنوعات طلای کشور،امروزه بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهان واردات مصنوعات طلا با وزن های بالا هستند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،با بیان اینکه ورود به بازارهای حوزه خلیج فارس می تواند باعث رونق تولیدصنعت طلای کشور شود،تصریح کرد: دستگاه ها از جمله گمرک و بانک مرکزی باید از صادرکنندگان مصنوعات طلای کشور حمایت های همه جانبه کنند.
وی،با بیان اینکه گمرک و بانک مرکزی باید پشتیبان تولید و صادرات صنعت طلای کشور باشند، ادامه داد: دغدغه تولیدکنندگان کشور فقط باید تولید طلا باشد و اگر روزی خواهان صادرات باشند در راستای قانون به راحتی بتوانند تولیدات خود را صادر کنند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،گفت : امروز دنیا اتوبانی با سرعت صدها کیلومتر برای صادرکنندگان راه اندازی کرده است اما در ایران با پیچ و خم هایی در بخش صادرات مواجه هستیم که این موانع باید هرچه سریعتر به منظور ایجاد انگیزه درصادرکنندگان رفع شوند.

طلا کالای مواد اولیه گران قیمت است
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر،با بیان اینکه بی شک حمایت از صنعت طلا بازتاب بسیار خوبی برای کشور به همراه دارد،گفت: طلا کالای مواد اولیه گران قیمت است به همین دلیل تولید طلا باعث اشتغال زایی پایدار و صادرات آن باعث ورود ارز به کشور با توجه به کاهش درآمدهای نفتی در سال 94 می شود.