داشتن اندام مناسب ایده آل بسیاری از افراد است، به گونه ای که برای دست یافتن به آن گاهی به راهکارهای خطرناکی همچون کشیدن چربی های بدن (ساکشن) و عنوان جدید آن یعنی 'پیکرتراشی' تن می دهند.

به گزارش ایسکانیوز وبه نقل از ایرنا، بهترین و بی عارضه ترین روش برای رسیدن به اندام مناسب و حذف چربی های زائد بدن، پیروی از رژیم غذایی مناسب در کنار انجام ورزش های منظم روزانه است. با این حال، علم پزشکی در این زمینه وارد شده و به روش هایی دست یافته است که از آنها به عنوان روش های تهاجمی نام برده می شود.
این روش ها تاحدودی توانسته است راه را برای افرادی هموار کند که بدن آنها به رژیم غذایی و ورزش پاسخ نمی دهد یا افرادی که از نظر روحی روانی توان تحمل وضعیت فیزیکی کنونی خود را ندارند و یا نمی توانند زمان زیادی را صرف رسیدن به اندام موردنظر خود کنند.
برخی از این روش ها تحت عناوینی مانند لیپولیز، لیپوساکشن یا لیپوماتیک مطرح می شوند که تمام آنها در بین عموم مردم به کشیدن چربی معروف هستند.
به گفته متخصصان، این تصور که می توان از طریق این روش ها به راحتی دستگاهی را وارد بدن کرد و چربی های زائد را بدون هیچ عارضه ای از بین برد، خیال واهی بیش نیست چرا که این روش ها از خطرناک ترین عمل های جراحی است و در صورتی که زیرنظر متخصصان مجرب انجام نشود و در انتخاب بیمار دقت نشود، عوارض بسیار جدی مانند آمبولی و خونریزی شدید و در نهایت مرگ را به همراه خواهد داشت.
یکی از این روش ها که اخیرا در تبلیغات به ویژه در فضای مجازی به عنوان تازه ترین روش و به اصطلاح پیکرتراشی مطرح شده، لیپوماتیک است.
در این تبلیغات ادعا می شود که روشی کاملا بی خطر است، عارضه ای ندارد و می توان در یک جلسه با استفاده از آن فرد را به اندام مورد نظر رساند.
اما به گفته دکتر 'مسعود اسماعیلی' فوق تخصص جراحی پلاستیک، پیکرتراشی عبارت بی ربطی است که در این زمینه مفهومی ندارد و نمی توان آن را معادل عمل برداشت چربی از بدن بکار برد.
او در این باره گفت: مگر پزشکان مجسمه ساز هستند که برای کاری که انجام می دهند، عبارت پیکرتراشی عنوان شود؛ تبلیغاتی که در زمینه پیکرتراشی مطرح شده و ضمن آن گفته می شود که با یک جلسه و در یک ساعت می توانید به اندام مناسب و مطلوب خود برسید، جملات بی اساسی است که عده ای از شرکت ها یا افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند و تنها به دنبال منافع خود هستند، برای فریب افراد مطرح می کنند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه امکان ندارد هیچ انسانی در یک جلسه خوش اندام شود، افزود: اینگونه تبلیغات فریبی بیش نیست و اینکه در تبلیغات مطرح می شود در یک جلسه وزن دلخواه خود را به دست آورید، به هیچ وجه امکان ندارد؛ ساکشن، لیپوساکشن و لیپوماتیک هیچ کدام برای کاهش وزن نیستند بلکه تنها برای کاهش سایز بدن کاربرد دارند.
به گفته او، لیپوساکشن، لیپولیزر و لیپوماتیک از لحاظ عملی که طی آنها انجام می شود، یکسان هستند و در همه آنها بافت چربی شکسته و از طریق لوله هایی از بدن خارج می شود. بنابراین، این که گفته می شود این روش خطر آمبولی ندارد یا برگشت پذیر نیست، صحیح نیست.
آمبولی حالتی است که طی آن یک ماده (جامد، مایع یا گاز) وارد رگ های خونی می شود و آن را مسدود می کند و موجب بروز علایم نارسایی در عضو مقصد شود. آمبولی نسبت به اینکه در کدام رگ رخ دهد، به دو نوع وریدی یا شریانی و نسبت به اینکه عامل آمبولی چه باشد، به ترومبو آمبولی (ورود لخته خون در رگ)، آمبولی چربی (ورود قطرات چربی در درون رگ)، آمبولی هوا (ورود هوا به جریان خون)، آمبولی بافتی (ورود تکه ای از بافت درون رگ)، آمبولی مایع آمنیوتیک و آمبولی مواد خارجی تقسیم می شود.
اسماعیلی توضیح داد: برخی اندام های بدن مانند کناره های ران و بازو پس از استفاده از این روش ها، معمولا به راحتی به حالت اول برنمی گردند مگر اینکه فرد بیش از حد چاق شود. اما بخش هایی مانند شکم معمولا راحت برمی گردد البته نه دقیقا به حالت اول زیرا طی این اعمال تعداد سلول های چربی در این نقاط کم می شود و به دلیل کم شدن تعداد این سلول ها، برگشت دوباره افراد به حالت اول با تاخیر خواهد بود.
او تاکید کرد: افرادی که ساکشن چربی انجام می دهند، برای پیشگیری از برگشت به حالت اول، باید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنند و ورزش منظم روزانه را ترک نکنند.

** عوارض ساکشن
به گفته پزشکان، عوارضی که معمولا برای انواع روش های ساکشن مطرح می شود، بسیار زیاد و گاهی بسیار خطرناک هستند، قرینه نشدن و ایجاد پستی و بلندی در اندام ها، شل شدن (نکروز) پوست و نیاز به دوره نقاهت طولانی و در نتیجه عقب ماندن از امور زندگی و فعالیت های اجتماعی از کمترین عوارض انواع ساکشن است و عفونت های شدید، خونریزی داخلی و آمبولی که گاها به فوت بیمار منجر می شود، از جمله عوارض بسیار خطرناک و جدی آن به شمار می رود.
فوق تخصص جراحی پلاستیک در این باره توضیح داد: عوارض ساکشن زیاد است و بیشترین و خطرناک ترین عارضه ها در صورت عدم انتخاب مناسب بیمار و انجام عمل به دست افراد غیرمتخصص رخ می دهد.
اسماعیلی با بیان اینکه در چنین شرایطی ممکن است بیمار جان خود را از دست دهد، گفت: در مواردی مشاهده شده است که ساکشن برای افراد دارای چاقی مفرط انجام گرفته که در نتیجه بیمار دچار عوارض شدید شده یا جان خود را از دست داده و در نهایت شکایت از پزشک و بسته شدن مطب های آنها را نیز به همراه داشته است.
اوبا توصیه به افراد متقاضی انجام عمل ساکشن در مورد اینکه پیش از اقدام به این کار، با یک جراح و متخصص پلاستیک مشورت کنند، افزود: نمی توان برای همه افراد یک نسخه واحد تجویز کرد و گفت فقط افرادی که چربی انباشته در یک قسمت بدن دارند می توانند ساکشن کنند و افراد چاق نمی توانند این عمل را انجام دهند بلکه از آنجا که خصوصیات ژنتیکی و فیزیکی افراد با یکدیگر متفاوت است باید هر فرد در این زمینه نظر پزشک را در مورد خودش جویا شود و سپس اقدام کند.
در برخی تبلیغات در مورد انواع عمل ساکشن به ویژه لیپوماتیک ادعا شده که این روش مطمئن است و هیچ عارضه ای ندارد و همچنین اینکه تمام افراد می توانند با یک جلسه مراجعه، به نتیجه مطلوب خود دست یابند.
دکتر ابراهیم رزم پا فوق تخصص جراحی پلاستیک با رد این ادعا تاکید کرد که هیچ عمل جراحی بدون عارضه نیست و عمل بسیار حساس ساکشن حتی به روش لیپوماتیک نیز نمی تواند بی خطر باشد.
او افزود: برخلاف تصور عامه و تبلیغاتی که زبان به زبان در بین مردم در مورد بی خطر بودن این عمل وجود دارد، این ادعا اشتباه است؛ البته اگر در شرایط مناسب انجام شود و بیمار نیز به درستی انتخاب شود، نتیجه مطلوبی حاصل خواهد شد اما عوارضی هرچند کم به همراه خواهد داشت.
رزم پا در مورد انتخاب مناسب بیمار توضیح داد: افرادی که چاقی آنها مربوط به تجمع چربی نیست بلکه مربوط به عضله است، ساکشن نه تنها به آنها کمکی نمی کند بلکه عوارضی نیز برای آنها خواهد داشت؛ بیمار مناسب به افرادی گفته می شود که چاقی آنها به دلیل تجمع چربی اضافه در بدن به دلایل مختلف مانند عدم تحرک رخ داده باشد، بنابراین انجام ساکشن برای افرادی که چاقی آنها مربوط به عضله است، بسیار خطرناک خواهد بود.
اوادامه داد: همچنین در هر مرحله که ساکشن انجام می شود محدودیتی وجود دارد و نمی توان در یک جلسه تمام چربی های زائد را حذف کرد و این مساله به میزان حجم چربی و وضعیت جسمی بیمار بستگی دارد. افراد غیرمتخصصی که تلاش می کنند در یک جلسه چربی های بیمار را از بین ببرند، در واقع با سلامت و جان آنها بازی کرده اند.
رزم پا، همچنین با تایید بر این مطلب که روش های مختلف ساکشن تفاوتی در عمل با یکدیگر ندارند، گفت: ساکشن برای اندام هایی مانند شکم، باسن، دوطرف پهلوها شایع تر است و تاثیرگذاری و ماندگاری نتیجه عمل به رعایت مواردی مانند عدم پرخوری و داشتن تحرک مناسب پس از عمل بستگی دارد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک تاکید کرد: متقاضیان عمل ساکشن لازم است ابتدا با یک متخصص که هم تخصص و هم تجربه کافی در این زمینه دارد، مشورت کنند، در انتخاب پزشک دقت کافی داشته باشند و از مراجعه به افراد غیرمتخصص که بعضا تجربه ای در این زمینه ندارند، پرهیز کنند.
رزم پا همچنین افزود: افرادی که به بیماری های ژنتیکی یا بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و بیماری های کبدی مبتلا هستند، ضروری است پزشک را در جریان وضعیت خود قرار دهند و حتی الامکان از انجام اینگونه اعمال پرهیز کنند.
علمی(5)1834**2017

انتهای پیام /*
کد خبر: 352903

وب گردی

وب گردی