بهبود زخم  به وسیله بزاق دهان

بررسی‌ها نشان می‌دهد که آغشته کردن زخم به آب دهان برای بهبود آن از نظر علمی ثابت شده است.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، بزاق دهان از آب و مخاط و ترکیب‌های دیگر تشکیل شده و مخاط در این زمنیه نقش مهمی دارد.

به گفته گروهی از متخصصان دانشگاه لوند سوئد این مخاط، گلبول‌های سفید را به گونه‌ای تحریک می‌کند که توان دفاعی قوی را در برابر مهاجمان ایجاد کند.

متخصصان معتقدند گلبول‌های سفید در مخاط‌ دهان اولین خط دفاعی علیه عوامل عفونی و آلوده کننده هستند. مخاط دهان موجب می‌شود که گلبول‌های سفید شبکه‌ای را برای به دام انداختن باکتری‌ها تولید کنند.

آگاهی از این مکانیزم تله‌ای به خودی خود موضوع جدیدی نیست چون اولین بار حدود یک دهه قبل شناسایی شد اما اکنون متخصصان دانشگاه لوند مشاهده کردند که این تله (شبکه) موجود در مخاط دهان به طور خاص دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.

این تله‌ها در به دام انداختن و از بین بردن باکتری‌ها نسبت به تله‌هایی که توسط گلبول‌های سفید در قسمت‌های دیگر بدن ایجاد می‌شوند، مفیدتر عمل می‌کنند.

به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، به گفته این متخصصان به نظر می‌آید مخاط موجود در بزاق دهان، گلبول‌های سفید را برای ایجاد شبکه‌ای موثر از DNA و پروتئین تحریک می‌کند تا قدرت آن برای به دام انداختن عوامل بیماری‌زا بیشتر باشد.

20106

کد خبر: 545882

وب گردی

وب گردی