مقطع ارشد رشته اقتصاد مالی اسلامی راه‌اندازی می شود

راه‌اندازی مقطع ارشد رشته اقتصاد مالی اسلامی در جلسه 111 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه، موضوع انتخاب اعضای جدید "کارگروه مطالعات زنان و خانواده" در دستور کار قرار گرفت و پس از بحث و بررسی اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، دکتر محمد اسحاقی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین بستان، دکتر محمد حسین پناهی، دکتر سید ابراهیم حسینی، حجت الاسلام زیبایی نژاد، دکتر نهله غروی نائینی، دکتر نیره قوی، دکتر محمدتقی کرمی، دکتر محمد روشن، دکتر لیلا زعفرانچی، دکتر شهلا باقری، دکتر سوسن کشاورز و دکتر امیرحسین بانکی پور فرد به عضویت کارگروه مطالعات زنان و خانواده انتخاب شدند.

در ادامه جلسه، برنامه درسی «رشته اقتصاد مالی اسلامی» در مقطع کارشناسی ارشد در دستور کار شورای تحول و ارتقاء قرار گرفت و یکی از اعضای کارگروه اقتصاد شورای تحول توضیحاتی پیرامون این رشته و سرفصل‌های آن ارائه کرد.

در این گزارش با توجه به گسترش بازارهای مالی و پولی در کشور و توسعه سازمان‌های تأمین سرمایه و نهادهای بانکی و بیمه‌گر در کشور، لزوم تبیین نگرش مکتب اقتصادی اسلام به موضوع بازارهای پولی و سرمایه از اهم دلایل راه اندازی این رشته برشمرده شده است.

در ادامه این گزارش با اشاره به پیشرفت این رشته در برخی از کشورهای اسلامی، لزوم وجود «رشته اقتصاد مالی اسلامی» به عنوان مکمل رشته‌های اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی مورد اشاره قرار گرفته است.

پس از توضیحات ارائه شده با رأی مثبت اعضاء کلیات تأسیس رشته «اقتصاد مالی اسلامی» در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید.

اعضا همچنین در بحث و بررسی رشته درسی «اقتصاد و مالی اسلامی» به موارد ذیل اشاره کردند: لحاظ کردن تفاوت میان اقتصاد مالی و اقتصاد پولی، استفاده از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود در نهادهای علمی کشور، کاربردی بودن و معطوف بودن سرفصل‌های رشته به نیازهای کشور، تبیین علمی نظریات اقتصادی اسلام مانند حرمت ربا و پیوستگی بین این رشته با سایر شاخه‌های علوم اسلامی مانند فقه.

در پایان جلسه نیز با رأی مثبت اعضا سرفصل‌های پیشنهادی از تصویب گذشت.

20104

کد خبر: 569566

وب گردی

وب گردی