روابط بانکی و تعرفه های گمرکی مشکلات تجاری ایران و ترکیه هستند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: نقل و انتقال پول و روابط بانکی، مباحث ترانزیتی و گمرکی از جمله مشکلاتی هستند که بر سر راه تجارت ایران و ترکیه قرار گرفته که با حل آنها امکان ارتباطات اقتصادی سریع‌تر فراهم می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، مسعود خوانساری صبح امروز (شنبه) و در دیدار با رئیس اتاق صنایع استانبول که به تهران سفر کرده است، حجم مبادلات تجاری 10 تا 15 میلیارد دلاری تهران و آنکارا را یادآور شد و افزود: با توجه به زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری بین ۲ کشور، امکان افزایش روابط تجاری بیشتر وجود دارد.

وی به تغییر نکردن مرزهای 2 کشور در طول 400 سال گذشته اشاره کرد و این موضوع را زمینه مناسبی برای روابط خوب اقتصادی، تجاری و سیاسی دانست.

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه تهران و آنکارا حتی در زمان جنگ تحمیلی و در زمان تحریم های ظالمانه بین المللی روابط خوب خود را حفظ کردند، تصریح کرد: حل مشکلات اقتصادی ایران در این مقاطع فرصت‌های مغتنمی را به لحاظ اقتصادی برای ترکیه فراهم کرده بود اما به هر حال این کشور یار و همراه ما در حل مشکلات در دوران سختی بوده است.

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه صنعتگران و تجار 2 طرف شناخت خوبی از هم دارند، اظهار داشت: پتانسیل‌های تجاری 2 کشور توسط تجار و صنعت گران به خوبی شناخته شده است و این موضوع ناشی از فرهنگ، زبان و دین مشترک بین دو کشور است و همه این عوامل باعث شده تا روابط بسیار خوب اقتصادی در طول زمان‌های گذشته داشته باشیم.

وی با اشاره به سفر رؤسای اتاق‌های بازرگانی سراسر استان‌ها از 5 ماه پیش به ترکیه تصریح کرد: اتاق صنعت و بازرگانی ترکیه دارای سابقه بسیار طولانی و تجربه بسیار خوبی است و در حال حاضر و بعد از برداشته شدن تحریم‌ها یکی از کشورهایی که می‌توان با آن روابط اقتصادی‌مان را گسترش دهیم، کشور ترکیه است.

خوانساری، ترکیه را سومین یا چهارمین شریک تجاری ایران توصیف کرد و گفت: قطعاً با تلاش و گسترش سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین دو کشور و حتی سرمایه‌گذاری در کشور ثالث این رقم تجارت می‌تواند سالانه افزایش یابد.

رئیس اتاق تهران با اشاره به زمینه‌های مختلف مشترک برای سرمایه‌گذاری بین 2 کشور افزود: پتروشیمی، پوشاک، تولید برق، انرژی و صنایع پلاستیک از جمله صنایعی است که کشور ترکیه موفقیت‌های خوبی در آن به دست آورده و ایران هم می‌تواند تأمیین کننده مواد اولیه و انرژی آن برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک باشد.

وی افزود: اتاق صنایع ترکیه حدود 20 هزار عضو دارد و در کنار آن اتاق بازرگانی تهران هم دارای 15 هزار عضو است که ارتباط بین این دو اتاق و شناخت بیشتر، قطعاً زمینه‌ سرمایه‌گذاری را به صورت گسترده‌تری فراهم می‌کند.

خوانساری تاکید کرد: تلاش ما و اتاق صنایع استانبول باید در رفع مشکلات تاجران، صنعتگران و بازرگانان باشد و در همین جا اعلام می‌کنم که اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران آمادگی دارد که در جهت بررسی مشکلات و شناسایی پتانسیل‌ها و معرفی شرکت‌های توانمند به کشور ترکیه اقدامات لازم را انجام دهد.

402/601

کد خبر: 639795

وب گردی

وب گردی