دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شد

نمایندگان مجلس دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و آموزش عالی کشور را تصویب کردند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 12 اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب سال 1392 برای اجرا در سال 1395را با 139 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر تصویب کردند.

در جریان تشریح دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو، رضا صابری به عنوان طراح این طرح دو فوریتی گفت: اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در کشور آثار و پیامدهای خوبی در کشور داشته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: باید ظرفیت پذیرش دانشجو بهبود یابد، یکی از نکات مثبتی که در قانون پذیرش دانشجو وجود داشت تاثیر نمرات امتحان نهایی و استاندارد بوده است. براساس رأی دیوان عدالت اداری این موضوع دچار ابهام و ایجاد نگرانی در میان داوطلبان کنکور شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: باید اصلاحاتی صورت گیرد تا نگرانی شرکت کنندگان در کنکور رفع شود.

مهرداد بائوج لاهوتی به عنوان نماینده مخالف گفت: در آئین نامه داخلی مجلس طرح‌های دو فوریتی در صورتی باید مطرح شوند که خلاء قانونی آن موجب وارد شدن خسارت به کشور ظرف 72 ساعت می‌شود. جای سوال اینجاست که تصویب نشدن طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو چه خسارتی به کشور وارد خواهد کرد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی به عنوان نماینده موافق این طرح گفت: موضوع مطرح شده از مصادیق قوانینی است که تصویب نشدن آن موجب خسارت به فرزندان ایران خواهد شد. ظرف چند ماه آینده کنکور برگزار می شود و اگر این اصلاحیه صورت نگیرد جوانان داوطلب ورود به دانشگاه متضرر می‌شوند. نکته اساسی اینجاست که ارجاع این اصلاحیه به مجلس دهم موجب از دست رفتن زمان و گم شدن اصلیت موضوع می‌شود.

هادی قوامی در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: موضوع مطروحه فوریت ندارد. قانونی که 2 سال پیش تصویب شده بود به شکل صحیح قابلیت اجرا ندارد. اصلاح این موضوع در کلیت ماجرا تغییری ایجاد نمی‌کند.

محمد علیپور به عنوان نماینده موافق گفت: تصویب طرح دو فوریتی این طرح اجازه ورود مجلس و نهاد‌های ذی‌ربط را جهت حل مشکل قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور را ایجاد می‌کند. هرساله ما 1.5 میلیون جوان داوطلب ورود به دانشگاه داریم که با مشکل این قانون مواجه هستند.

پس از تصویب دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب سال 1392 برای اجرا در سال 1395 برای بررسی کارشناسی به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارسال شد.

203/201

کد خبر: 640117

وب گردی

وب گردی