خودکشی  مد شده است!

آخر هفته ی گذشته، مرگ دختری نوجوان که در اتوبان نیایش اتفاق افتاد خبرساز و گمانه زنی ها درباره علت و چرایی این مرگ ناراحت کننده آغاز شد.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از خبرآنلاین، در خبرها آمده بود که این دختر نوجوان، خود را از بالای پل ولایت در اتوبان نیایش به پایین پرتاب کرده و از دنیا رفته است. این اتفاق بلافاصله بعد از حلق آویز شدن یک مرد از پل میرداماد روی داد و مورد توجه قرار گرفت. چند ساعت بعد، پلیس اعلام کرد که طبق بررسی هایی که از طریق دوربین های مداربسته اتوبان انجام داده، این دختر نوجوان خودش را از روی پل به پایین پرتاب کرده و خودکشی کرده است.

طبق آنچه ماموران کلانتری اعلام کردند، پیش از وقوع حادثه پلیس در محل حضور پیدا کرده اما نتوانسته کاری برای این دختر انجام بدهد.

انتشار این خبر آن هم بلافاصله بعد از مخابره شدن خبر خودکشی فجیع مرد بالای پل میرداماد، واکنش کاربران خبرآنلاین را به همراه داشت.

آن زمان که هنوز خبر خام بود و اطلاعاتی از آن در دست نبود، برخی این گمانه را مطرح کرده بودند که این اتفاق تصادف بوده یا حتی این دختر توسط کسی به پایین پرتاب شده. اما وقتی اطلاعات تکمیلی از سوی پلیس اعلام شد، مشخص شد که تصادفی در کار نبوده و دختر نوجوان پس از مشاجره با مادرش از خانه بیرون آمده و اقدام به این کار کرده است.

اما در واکنش به این اتفاق، اولین و زیادترین اظهارنظرها مربوط به مسائل مالی بود. چند کاربر که تعدادشان هم کم نبود، زیاد شدن خودکشی ها را به مسائل اقتصادی ربط دادند. یکی از این افراد در کامنت اول این خبر با اشاره به همین وضعیت اقتصادی می گوید که فشارهای زندگی مردم را به تنگ آورده است.

فرد دیگری در تایید همین کامنت افزایش خودکشی ها را نتیجه دلار گران و گرانی و فشار اقتصادی می داند. در کامنت بعدی که در جواب این نظر آمده نوشته شده است: ولی ظاهرا مردم توی این شرایط خیلی هم شاد و خوشحال هستند و کوچکنری اعتراضی به شرایط موجود مملکت ندارند.

گروهی هم هستند که معتقدند فشار زندگی نمی تواند باعث مرگ دختر نوجوان شده باشد. یکی از کاربران در این باره می نویسد: الان فشار زندگی باعث خودکشی دختر 18 ساله شده ؟

که واکنش دیگر مخاطبان را به دنبال دارد. فردی که خود را منتقد معرفی کرده در پاسخ به این نظر نوشته است که این اتفاقات از سر خوشی نیست و باید فکری به حال مردم کرد.

در تایید مشکلات اقتصادی، یکی از کاربران نوشته: وقتی یک عده میلیاردی می خورن بایدم این اتفاقات زیاد بشه 5 درصد دارن حق 95 درصدو میخورن سیرمونیم ندارن خوب میشه همین یکی خودشو میکشه یکی هم قمه میکشه همشم مال فقر هستش

علیرضا، یک مخاطب دیگر است که نظری متفاوت داده می گوید: باعث تاسفه. امیدوارم چند روز بعد، علت خودکشی رو استفاده از تلگرام اعلام نکنن...

یک مخاطب در کامنت بعدی نظرش را با طرح سوالی مطرح کرده و گفته است: چی به سرمون دراوردن و چه به سر خودمون دراوردیم که خیلی سریع میرسیم ته خط...

که در جواب او مجید نوشته است: بیشتر لین مسائل خودکشی ریشه تو مواردی مثل اقتصاد ضعیفه.

کامنت بعدی متفاوت است. کسی که این کامنت را گذاشته معتقد است که خودکشی تبدیل به یک مد شده است! اما کامنت گذاران بعدی نظر او را تایید نمی کنند و می گویند: دلیل این اتفاقات مشکلات اقتصادی و بیکاری و ... است که زندگی رو به کام ملت تلخ میکنه , اما هیچ کدوم آدم رو به خودکشی نمیرسونه . مشکل جای دیگریست .

نظر جالب توجه بعدی اینطور ثبت شده است: با آرزوی صبر برای خوانواده اش مشکل اساسی فرهنگی و اخلاقیست و گرنه فوتبالیستی که معمولا درامدهای بالایی دارند و شهرت دلیلی جز مشکلات فرهنگی نمیتونه باعث بشه با شب نشینیها و .... با زندگی و سلامتشون بازی کنن. طوری که گریبان خیلی از فوتبالستهای جون رو گرفته.


چند نفر هم به آمار بالای خودکشی اشاره کرده اند و این که این آمار هیچ وقت به طور دقیق اعلام نمی شود. یک نفر در کامنتی نوشته:اگر امار دقیق بدن مطمئن باشید متاسفانه تو دنیا اولیم.

در تایید همین حرف، کاربری می نویسد: من فکر میکنم خودکشی ها بیشتر از این حرفاست که خیلیاش رسانه ای نمیشه.

در جواب این کامنت البته یک مخاطب این نظر را تایید نکرده و اینطور نوشته: طبق امار سازمان بهداشت جهانی که تو اماراشون مو رو از ماست میکشن خودکشی توی ایران ۵.۲مورد در هر ۱۰۰هزار نفره که تقریبا وسطا قرار میگیره رتبه ۱۲۰ بالاترین خودکشی در گرینلند گویان کره و لیتوانی هست که بعضا به ۴۰،۵۰نفر در هر ۱۰۰هزار نفر میرسه

در کامنت تلخ بعدی این طور آمده: منم بخاطرفقرمالی درفکرشم که باهمین کارراحت شم...

فردی که خود را روانشناس معرفی کرده در ارتباط با شایع شدن خودکشی این طور نوشته است: شایع شدن خودکشی در یک جامعه نوید آینده فجیع دارد ،و متاسفانه قبح این عمل در جامعه ما ریخته شده و روبه روز بیشتر می شود به راستی به کجا داریم میرسیم ؟.........که هرنفس کشیدنمان نیازمند پرداخت پول است

که در جواب او این کامنت ثبت شده: قطعـــــا دختر از جانب پدرش حمایت مالی و اقتصادی میشده و نمیشه دختر ۱۸ ساله بخاطر مسائل مالی خودکشی کنه ... حتما دلیل عاطفی داشته

مخاطب دیگری که خود را سید معرفی کرده این فرضیه که خودکشی ها صرفا به خاطر مسائل اقتصادی است را رد کرده و می گوید: 80 میلیون نفر توی همین اوضاع اقتصادی دارن زندگی میکنن پس باید خودکشی کنن ؟ چرا از هر چیزی میخواین یه چیزه دیگه ای دربیارید . اصلا معلوم نیست که راسته یا دروغ اینطور یک کلاغ چهل کلاغ میکنید . خجالت بکشید از این طرز تفکر اه حالم بهم میخوره وقتی نظرات رو میخونم .

عده ای هم بودند که این ناامیدی جوانان و نوجوانان را به شرایط اجتماعی و فضای بسته اجتماعی و البته فشار درس و کنکور ربط داده اند. که البته این نظرات بی پاسخ نمانده و فردی پر انرژی در جواب این ها نوشته: ارزو میکنم هرکسی هر جا هست شاد و پر امید و پر انرژی زندگی کنه. من سهام دار پدیده ام 16 ماهه که تمام زندگیم رو سهام خریدم و دارم قسط میدم و .... ولی نمیزارم ناامیدی من و رو کنترل کنه. شاد باشین

کامنت های متفرقه ای هم وجود داشت که در بین آن ها گمانه زنی هایی درباره تصادف بودن این اتفاق هم به چشم می خورد که با تکمیل خبر خودکشی، شبهه ها برطرف شد. بعد از اعلام پلیس مبنی بر این که ماموران کلانتری سر صحنه حضور داشتند اما نتوانستند جلوی خودکشی را بگیرند، کاربران به این خبر واکنش نشان دادند.

در کامنت اول این خبر آمده است: ایا پلیس ما اموزشهای لازم رو برای مواجهه با چنین مواردی دیده است؟ و کامنت بعدی گلایه از عدم ورود روان شناس ها به خانواده ها برای حل مشکلات است.

فردی در کامنت بعدی می نویسد: آخه مامور چکار میتونه بکنه . این مواقع ی روانشناس باید حاضر باشه تا بتونه کمک کنه . البته از نوع با تجربش . نه اینکه تازه اوضاع رو بدتر کنه .

در تایید همین نوشته، فرد دیگری این طور کامنتش را ثبت کرده: مامورین که از روان شناسی چیزی نمی دانند ...

یک کاربر دیگر معتقد است که باید به زور جلوی این دختر گرفته می شدنه این که پلیس بخواهد او را منصرف کند. در نظرات بعدی هم انتقاد از نبود روانشناس ادامه دارد و دو کامنت با همین مضمون ثبت شده است. در اولی آمده: یعنی نتونستند با وعده یا خبر کردن یه روانشناس حداقل کاری کنند؟! و دیگری اینطور نظرش را به ثبت رسانده: یعنی تو اینجور مواقع نباید یه محافظی چیزی آتش نشانی با خودش بیاره که اگه فرد اقدام به پرتاب خودش کرد قبل از رسیدن به زمین اون محافظ زیرش بگیرن....جون آدمیزاد براتون مهم نیست وگرنه فکر این مواقع رو میکردید.

با توجه به کم شدن فاصله این قبیل خودکشی ها در ملا عام، آسیب شناسی بر پایه اطلاعات و آمار درست ضروری به نظر می رسد تا پیش از آن که این قبیل ناهنجاری ها اپیدمی نشده، راهی برای کم کردن یا از بین بردن آن پیدا شود.

20106

کد خبر: 642345

وب گردی

وب گردی