سالانه 30تن داروی ترک اعتیاد درکشورمصرف می شود/ 600 میلیارد دلار گردش مالی موادمخدر در دنیاست

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر،در اختتامیه چهارمین جشنواره اعتیاد و رسانه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: باید با توجه عمومی در جامعه مبارزه با اعتیاد  و مواد مخدر پرداخته شود.

به گزارش ایسکانیوز علیرضا جزینی با بیان اینکه سال گذشته 30 هزار نفر به علت مصرف موادمخدر جان خود را از دست دادند گفت:نزدیک به 790 هزار معتاد را تحت پوشش درمان داریم که برای این امر سالانه بیش از 30 تن دارو مصرف و بیش از 10 هزار میلیارد خسارت به کشور وارد می‌شود.

او با اشاره به اینکه اعتیاد یکی از 5 آسیب مهم اجتماعی که مقام معظم رهبری به آن تاکید فرمودند بحث مبارزه با مواد مخدر است البته در بحث برنامه پنجم توسعه هم مبحث مبارزه با موادمخدر عنوان شده است.


جزینی گفت: مقام معظم رهبری در سال 85 یازده سیاست را ابلاغ کردند که مبارزه با مواد مخدر یکی از این 11 سیاست بود و مجموع اقدامات ما در پنج حوزه پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، دیانت و توانمندسازی خلاصه می‌شود اما مهم‌ترین آنها مباحث پیشگیرانه است.


قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه ریاست این سازمان برعهده رییس جمهور است و 24 سازمان عضو و مرتبط با این ستاد همکاری می‌کنند، گفت: هر سازمانی وظیفه خود را برابر قانون و مصوبات ستاد می‌داند و در این میان مهم‌ترین وظیفه ، وظیفه پیشگیرانه است و هنر نیروی ارزشمندی است که می توانیم به استخدام اندیشه ها درآوریم. با هنر می توانیم در زمینه پیشگیری و آموزش همگانی را تجلی بخشیم.
او ادامه داد: برخی استان ها در زمینه همکاری با این جشنواره تلاش بسیاری کرده اند. ما می توانیم با این فرایند جشنواره بعدی را شکوفاتر برگزار کنیم.

جزینی به نقش هنرمندان در پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: هنر یک امر فطری است و می‌توانیم با هنر در زمینه تنوع، تحرک، پویایی و نفوذ اجتماعی تلاش کنیم و این نیروی ارزشمند را به استخدام اندیشه‌ها و اهداف عالی انسانی در آوریم.

او تاکید کرد: در این میان برای اثربخش‌کردن هنر، افزایش جذابیت، انتقال غیرمستقیم پیام، نمایش حرکات به هم پیوسته و اثربخش، ماندگار و اثرگذاری عاطفی می‌تواند مفید فایده واقع شود.

جزینی گفت: یکی از محورها برای برگزاری جشنواره اعتیاد و رسانه ایجاد افزایش جذابیت در فرآیند کاری است و قالب های خشک قبلی دیگر جذابیتی ندارد. تصویرسازی می تواند اثربخش تر عمل کند. انتقال غیرمستقیم پیام در این راستا به وسیله که توسط هنر امکانپذیر است.


600 میلیارد دلار گردش مالی موادمخدر در دنیاست/3 درصد افراد جامعه گرفتار اعتیاد هستند
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با بیان اینکه 600 میلیارد دلار گردش مالی موادمخدر در دنیاست گفت: قاچاقچیان موادمخدر از این مسیر در ایران 3 میلیارد دلار منفعت می‌برند و از این کار دست‌بردار نیستند. متاسفانه مصرف موادمخدر سنتی در گذشته به سمت مواد صنعتی چون شیشه رفته است و تنها سازمان ملل 540 نوع موادمخدر صنعتی را گزارش کرده است.ماندگار و اثرگذاری عاطفی؛ این فرایند را در برخی از سروده ها مشاهده می کنیم.
او گفت: مواد سنتی دیگر جای خود را به مواد صنعتی داده اند، 540 نوع ماده جدید در سازمان ملل گزارش شده اما مطمئنا تنوع مواد مخدری که در دنیا وجود دارد بیش از اینها است.
جزینی گفت: در سال گذشته 220 کارگاه آشپزخانه در ایران منهدم شد و امسال 70 تن مواد مخدرکشف شده است و نزدیک به 790 هزار نفر در ایران در حال درمان هستند، 3 درصد جامعه ما از 15 تا 65 سال تحت پوشش درمانی قرار دارند. همچنین سالیانه بیش از 30 تن دارو مصرف می شود و بیش از 10 هزار تومان به ایران خسارت وارد می کند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: باید بر روی خنثی‌سازی باورهای غلط کار کنیم، چرا باید برخی بانوان آرایشگاه‌ها را با داروخانه‌ها اشتباه گرفته و در آنجا قرص لاغری تهیه کنند که دارای آمفتامین است. ما سال گذشته 30 هزار مرگ به علت مواد مخدر داشتیم، یعنی هر 8 ساعت یک نفر جان خود را از دست داده است.

او گفت:در سال گذشته 17 برنامه در رسانه ملی در مورد مبارزه با مواد مخدر داشتیم. اما امسال 9 برنامه این آمار نشان می دهد که هنوز جریان سازی نشده است. ایجاد موج اجتماعی برای این فرایند را باید تقویت کنیم. ما پیشنهادی ارائه کردیم که یک گروه راهبردی در صدا و سیما برای این امر ایجاد شود حتی در سازمان صدا و سیما برنامه های گفت وگو محور داریم که کافی نیست.

جزینی با اشاره به اینکه برخی به ما ایراد می گیرند که چرا آمار می دهی؛ گفت: مردم که غریبه نیستند بنابراین باید این حساسیت را در خانواده ها ایجاد کنیم آماری که از مصرف مواد مخدر در مدارس وجود دارد، نگران کننده است یک درصد دانش آموزان مواد مصرف می کنند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر بر ضرورت توجه به مساله نشاط اجتماعی تاکید کرد و گفت: برنامه‌ای در این خصوص در ستاد مبارزه با موادمخدر در دست طراحی است. 72 درصد دانشجویان ما می‌گویند که دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند اوقات فراغت آنها را پر کنند.

او ادامه داد: سال گذشته بیش از 300 هزار نفر با شماره تلفن 09628 تماس گرفتند که 80 درصد آنها را بانوان تشکیل می‌دادند، این موضوع نشان‌دهنده آن است که مادران نگران زندگی و فرزندان خود هستند و باید مهارت فرزندپروری را برای آنها دنبال کرد. باید خانواده‌ها حساس شوند. ما مردم را غریبه نمی‌دانیم و آمارهایی را منتشر می‌کنیم. اینکه یک درصد دانش‌آموزان مصرف کننده موادمخدر هستند و به عنوان مثال اگر دانش‌آموزی تغییر رفتار می‌دهد، بسیاری از روزها با تاخیر به منزل می‌رود، پرخاشگر می‌شود، باید نسبت به او مشکوک شد و یا اینکه داشتن فندک اتمی نشانگر مصرف شیشه است. باید همه این مسائل را به خانواده‌ها آموزش دهیم.

جزینی گفت: تقویت سرمایه اجتماعی و حفظ سرمایه انسانی باید مورد توجه قرار بگیرد، چرا باید 21 درصد کارگران ما در محیط‌های صنعتی مصرف‌کننده موادمخدر باشند.

105105

کد خبر: 643140

وب گردی

وب گردی