افزایش مبادلات چین و ایران با راه‌اندازی خط آهن مستقیم ایوو- تهران

در سی سال گذشته حجم مبادلات تجاری بین ایران و چین به ۵۳ میلیارد دلار رسیده بود ولی در سال ۲۰۱۵ به علت تنزل قیمت نفت حجم مبادلات تجاری به ۳۰ میلیارد دلار رسید.

معاون شهردار ایوو به همراه هیات تجاری از این شهر به میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران وچین صبح روز دوشنبه بیستم اردیبهشت ماه سال جاری به محل اتاق ایران آمدند و در نشست مشترک با فعالان اقتصادی ایران به بحث و بررسی راه اندازی خط راه آهن مستقیم ایوو- تهران پرداختند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به روابط دوهزار ساله ایران و چین اظهار داشت: در قدیم در قاره آسیا دو کشور قوی یکی در شرق آسیا خاقان چین و دیگری در غرب آسیا ایران بود و سومی در قاره اروپا امپراطوری روم بود که با همدیگر سه ظلع مثلث جاده ابریشم را بنا نهادند.

عسگراولادی ادامه داد: در سی سال گذشته حجم مبادلات تجاری بین ایران و چین به ۵۳ میلیارد دلار رسیده بود ولی در سال ۲۰۱۵ به علت تنزل قیمت نفت حجم مبادلات تجاری به ۳۰ میلیارد دلار رسید. سفر رئیس جمهور چین به ایران در ژانویه ۲۰۱۶ نقطه عطفی برای توسعه مناسبات تجاری بود و با ایده یک کمربند یک راه امیدواریم هرسال ۲۰ درصد مناسبات تجاری بین دو کشور افزایش یابد و به مرز ۷۰ میلیارد دلار برسیم.

وی توصیه کرد: خرید و فروش کالاهای مصرفی در طوفان اقتصادی صدمه می بیند ولی تنها چیزی که در این شرایط آسیب نمی بیند، سرمایه گذاری مشترک است که با این کار مشترک می توانیم روابط اقتصادی خود را تضمین و معتبر کرده ایم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: شهر ایوو شهری است که تجار و بازرگانان ایرانی کالاهای مصرفی و خریداری شده خود را از آن تهیه و تامین می کنند. امیدواریم با راه اندازی خط راه آهن مستقیم ایوو- تهران حجم مبادلات تجاری بین دو کشور افزایش یابد.

در ادامه این نشست، شیانگ تائو معاون شهردار شهر ایوو با اشاره به سفر رئیس جمهور چین به ایران در ژانویه گذشته اظهار داشت: مقامات دو کشور با ایده یک کمربند یک راه قصد بازسازی و احیای جاده ابریشم را دارند که امیدوارم شهر ایوو هم بتواند برای رسیدن به این هدف کمک کند.

شیانگ تائو گفت: در این سفر از شهرهای بندرعباس و چابهار دیدن کردیم و به بازارهای این شهرها رفتیم و دیدیم که بیشتر اجناس از شهر ایوو است. در سومین روز از سفر خود به تهران آمدیم و چشم انداز ما به این شهر بسیار نورانی، موفقیت آمیز و امیدوارکننده است.

وی ادامه داد: شهر ایوو در شرق چین واقع شده و با اولین شهر بزرگ – شانگهای- ۵/۱ ساعت با قطار تندرو فاصله دارد. این شهر ۲ میلیون و دویست هزار نفر جمعیت دارد و یک شهربازرگانی و تجاری است و دارای یک بازار بزرگ به طول ۵ کیلومتر با ۷۵ هزار مغازه است. همچنین یک شهر نمایشگاهی است و سالانه ۱۶۰ نمایشگاه در این شهر برپا می شود.

معاون شهردار شهر ایوو عنوان کرد: ایران پنجمین شریک تجاری این شهر است و از کل تجارت بین دو کشور ۴ درصد به شهر ایوو تعلق دارد و تعداد بازرگانان فعال دراین شهر ۳۰ هزار نفر است و رتبه سوم را به خودش اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه سیاست رئیس جمهور چین این است که با راه اندازی خط راه آهن مستقیم چین – ایران همکاری های اقتصادی و مناسبات تجاری بین دو کشور توسعه یابد؛ افزود: سال گذشته این خط راه آهن افتتاح شده و این مسیر ریلی از مسیر دریایی راحت تر، کوتاه تر و ارزان تر است.

تائو با ابراز امیدواری از افزایش تعداد قطارها و همچنین صادرات کالاهای ایرانی به وسیله این خط به شهر ایوو خواستار رفع مشکلات و موانع گمرکی، لجستیک، انبارداری و دیگر موضوعات مرتبط با راه اندازی خط راه آهن بین دو کشور شد.

فنگ مسئول راه آهن شهر ایوو نیز در این نشست با ارائه توضیحاتی در مورد احداث و راه اندازی خط راه آهن مستقیم چین – ایران گفت: در سال ۲۰۱۰ این خط راه آهن به سمت قزاقستان و ازبکستان راه اندازی شد و به علت اهمیت بازار ایران قرار شد که به سمت ایران هم این خط کشیده شود.

فنگ ادامه داد: پس از ۵ سال تلاش فراوان و مستمر بالاخره تامرز سرخس این خط رسیده است و همچنین از سمت دیگر به کشورهای اروپایی و اسپانیا رفته است. بعد از گذشت ۶ ماه در آگوست ۲۰۱۵ این خط به تهران آمد و یک بار دیگر هم در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۶ این خط تست شد.

مسئول راه آهن شهر ایوو تصریح کرد: راه اندازی خط راه آهن مستقیم ایوو- تهران برای گسترش همکاری های اقتصادی و صادرات و واردات بین دو کشور بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم در ابتدای کار هرماه یک قطار و سپس هر هفته یک قطار بین مبداء و مقصد داشته باشیم.

وی در پایان اعلام کرد: امکان ترانزیت کالاهای ایرانی به دیگر کشورهای کره ، ژاپن و شرق آسیا از طریق شهر ایوو وجود دارد چون هزینه حمل ونقل در این شهر نسبت به دیگر شهرها ارزان تر است.

مجیدرضا حریری نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین نیز در این نشست اظهار داشت: کمتر تاجر ایرانی است که با چین کار کند و شهر ایوو را نشناسد. سال گذشته در نمایشگاه این شهر شرکت کردیم و اتاق مشترک پاویون ایران را برای معرفی و عرضه کالاهای ایرانی به عهده داشت.

حریری ادامه داد: شهر ایوو یک شهر صادراتی برای کالاهای چینی است ولی نگاه ما به این شهر یک نگاه بین المللی است که می توانیم کالاهای خود را به فروش برسانیم.

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و چین با تاکید بر اهمیت راه اندازی خط راه آهن مستقیم چین – ایران گفت: از سال ۲۰۰۷ یکی ازمشکلات تجار ایرانی عدم دسترسی آنها به بازار غرب و مرکز چین بود که پس از بحث و بررسی در کنفرانس های مختلف، امروز شاهد راه اندازی این خط هستیم. قطعا این خط راه آهن کمک بزرگی به ایده "یک کمربند یک راه" خواهد کرد.

وی افزود: با توجه به عضویت اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در شورای بازرگانی جاده ابریشم، این اتاق دو وظیفه مهم هم به عنوان اتاق مشترک ایران و چین و هم به عنوان عضو شورای بازرگانی جاده ابریشم برای ارتقا و رونق کسب و کار این خط راه آهن مستقیم خواهد داشت.

حریری اظهارداشت: یک از بازار های خوب فرش ایران غرب و جنوب چین و همچنین چین مشتری عمده مواد معدنی، سنگ آهن و ذغال سنگ است که قابلیت حمل این مواد با قطارهای باربری این خط راه آهن بسیار خوب و به صرفه است.

وی ادامه داد: همچنین فرصت ترانزیت کالاهای چینی به کشورهای عراق، ترکیه، کردستان عراق و غرب آسیا از طریق ایران امکان پذیر خواهد بود. امیدواریم این قطار را هفته ای دو بار در مبدا و مقصد داشته باشیم و در این صورت است که اقتصادی خواهد شد.

401/601

کد خبر: 643289

وب گردی

وب گردی