آب‌ملخ، آبشاری در ایران که می توان  طلوع و غروب خورشید را  ظرف 3 ساعت دید/ آب‌ملخ،  آبشاری عجیب و ترسناک!

 اگر در فصل گرم تابستان گردش در ایران را به کشورهای همسایه ترجیح داده و به‌دنبال یک مکان عجیب، پر رمز و راز و خنک هستید؛ پیشنهاد ما به شما آبشار آب‌ملخ در سمیرم است. شاید باورتان نشود آبشاری که به‌دلیل موقعیت خاص جغرافیایی  در  آن می‌توانید طلوع و غروب خورشید را تنها ظرف 3 ساعت ببینید.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از روزنامه قانون، هزاران مکان گردشگری بی‌نظیر ایرانی در سایه گردشگری کشورهای همسایه گم شده است.

براساس آمار، ترکیه در سه ماهه اول سال 2016 مقصد نزدیک به نیم‌میلیون نفر گردشگر ایرانی بوده است. طبع گردشگری خارجی درحالی داغ می‌شود که بسیاری از این گردشگران حتی به 10 استان کشور خود سفر نکرده‌اند. طی چند روز گذشته خبر طلوع و غروب سه ساعته خورشید در روستای سلطان ‌شین عمان بسیار خبرساز شد. همه کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره آن صحبت می‌کردند اما کمتر کسی از وجود روستایی با همین شرایط در داخل ایران خبر داشت.

اگر در فصل گرم تابستان گردش در ایران را به کشورهای همسایه ترجیح داده و به‌دنبال یک مکان عجیب، پر رمز و راز و خنک هستید؛ پیشنهاد ما به شما آبشار آب‌ملخ در سمیرم است. شاید باورتان نشود آبشاری که به‌دلیل موقعیت خاص جغرافیایی در آن می‌توانید طلوع و غروب خورشید را تنها ظرف 3 ساعت ببینید؛ به‌همین دلیل است که روستایی که آبشار آب‌ملخ در آن واقع شده به روستای نیم‌روز معروف است.آب‌ملخ یکی از عجیب‌ترین و ترسناک‌ترین آبشارهای ایران است. از آن جهت آن را آب‌ملخ نامیده‌اند که ترکیبات خاص موجود در آب آن، تمام ملخ‌های مهاجم را به‌سرعت نابود می‌کند. این روستا و چشمه آن نیز به همین علت آب ملخ ‌نام گرفته‌اند. روستای آب‌ملخ در شهرستان سمیرم در ۱۶۰کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد.

روستای آب‌ملخ در دامنه کوه دنا سرشار از چشمه‌سارهای گوارا و سرد و آبشارهای خروشانی است که آب خود را از ذوب شدن برف کوه دنا تامین می‌کند. به گفته اهالی روستا سال‌ها قبل، وقتی مزارع گندم روستاهای اطراف مورد تهاجم ملخ‌ها قرار گرفت، از آب این چشمه بزرگ برای دفع آفت استفاده و آنها را یکجا نابود کردند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که موقعیت جغرافیایی روستای آب ملخ مانع از آن می شود که آفتاب بیش از سه ساعت در این روستا توقف کند. بنابراین، شما در آب ملخ ظرف سه ساعت هم طلوع خورشید را خواهید دید و هم غروب آن را؛ به‌همین دلیل است که این روستا به روستای نیم‌روز نیز معروف است. این آبشار به تخت سلیمان نیز معروف است. وجه تسمیه این منطقه به‌دلیل قطعه سنگ بزرگ و طبیعی است که مانند یک پل روی رودخانه آب ملخ قرار گرفته است و دو دره را به یکدیگر متصل می‌کند. برخی از اهالی این منطقه اعتقاد دارند که این پل مانند یک تخت، محل استراحتگاه حضرت سلیمان بوده است. منظره خیال انگیز و بی‌مانند تخت سلیمان روی رودخانه آب ملخ همچون تخت طاق مانندی که بر بالای رودخانه قرار گرفته است مانند پلی زیبا و طبیعی مسافران و گردشگران را به غار داخل کوه هدایت می‌کند. از دهانه غارطبیعی که در تخت سلیمان وجود دارد، چشمه‌ای با آب زلال و گوارا می‌جوشد و از اطراف این تخت به رود پایین دست آن می‌پیوندد. در محل آبشار آب ملخ حوالی تخت سلیمان، طی یک پدیده نادر طبیعی، آب رودخانه ماربر برای مدتی ناپدید شده و سپس کمی جلوتر در بستر خود هویدا می شود.

این پدیده منحصر به‌فرد، صدها سال پیش طی ریزش عظیمی از کوه در این محل ایجاد شده و جلوی عبور آب را مسدود کرده است. سپس جریان آب توانسته در همان بستر قبلی خود راهی تونل مانند به‌طول تقریبی 80 متر باز کرده و به جریان خود ادامه دهد اما آنچه زیبایی خاصی به این پدیده بخشیده است وجود چشمه یا سرابی با آبدهی فراوان است که از دیواره های شمالی بالای سقف تونل خارج شده وبه شکل آبشاری آبپاش مانند، هر دو دهانه تونل را پوشانده است. در حقیقت آب ملخ نام همین آبشار یا سراب خروشان است. آبشار آب ملخ از دو بخش تشکیل شده است؛ اولین قسمت آن سرچشمه آبشار است که از دل کوه بیرون می‌آید و بخش دیگر که در زیر سرچشمه آن قرار گرفته، طاقدیسی سبز رنگ است که مثل پل روی رودخانه ماربر خم شده است. پشت آبشار پرتگاه خطرناک و زیبایی وجود دارد که آب ملخ را به یکی از خطرناک‌ترین آبشارهای ایران تبدیل کرده است. بهترین زمان بازدید از آبشار آب‌ملخ فصل‌های بهار و تابستان است.
اگر قصد سفر به آبشار آب‌ملخ را دارید می‌توانید از مسیر استان اصفهان راهی آب ملخ شوید، باید از شهرهای اصفهان و سمیرم بگذرید و این شهر را به سمت یاسوج ترک کنید. در جاده سمیرم- یاسوج، بلافاصله بعد از روستای چهار راه، جاده ای خاکی می بینید که در مسیر آن دو دوراهی وجود دارد. در هر دو مورد راه سمت چپ را در پیش بگیرید و حدود ۷ کیلومتر در آن پیش بروید، تا به روستای آب‌ملخ برسید. روستایی در شمالی‌ترین قسمت خط الراس دنا و مردمی که اصالت شان بختیاری است.

20103

کد خبر: 651722

وب گردی

وب گردی