چاپ سه‌بعدی سلول‌های بنیادی

یک جوهر زیستی جدید به دانشمندان دانشگاه بریستول انگلیس اجازه داده تا بافت چاپی سه‌بعدی تولید کنند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ایسنا، این فناوری در نهایت می‌تواند چاپ بافت‌های پیچیده را برای کاشت‌ اعضایی مانند غضروف و استخوان برای جایگزینی زانو و استخوان ران ممکن سازد.

یاهو نوشت: جوهر زیستی ماده‌ای است که می‌تواند به عنوان چارچوب برای کاشت و پرورش سلول‌های بنیادی بکار گرفته شود. این سلول‌ها می‌توانند به هر نوع سلول یا بافت در بدن تبدیل شوند.

محققان با استفاده از دو پلیمر این جوهر زیستی جدید را ساخته‌اند. یک پلیمر طبیعی استخراج شده از جلبک به عنوان چارچوب به کار رفته و یک پلمیر مصنوعی که بطور رایجی در حوزه پزشکی کاربرد دارد، در زمان افزایش دما یک تغییر فاز مایع به جامد در چارچوب ایجاد می‌کند.

این محققان یک چاپگر سه‌بعدی رومیزی را بطوری اصلاح کردند که جوهر زیستی را به چارچوب تبدیل کند. هنگامی که مایع در چاپگر قرار می‌گیرد، گرما دیده و به ژل تبدیل می‌شود و سیستم پشتیبان مورد نیاز را برای رشد کشت‌های سلول ایجاد می‌کند.

دانشمندان توانستند با موفقیت سلول‌های بنیادی را در این چاپگر قرار داده و آن‌ها را به استئوبلاست‌ها و سلول‌های غضروفی تبدیل کنند که به ترتیب، بافت استخوان و غضروف ترشح می‌کنند.

این تحقیق در مجله Advanced Healthcare Materials منتشر شده است.

20104

کد خبر: 656950

وب گردی

وب گردی