پشت پرده نامه به اوباما/ آیا احمدی نژاد هنوز خود را رئیس جمهور می داند؟!

محمود احمدی نژاد بار دیگر خبرساز شده و این بار نامه ای برای رئیس جمهور آمریکا نوشته است.

عبداله احمدی- ایسکانیوز: نامه نوشتن به رئیس جمهور آمریکا تاکنون در میان هیچ یک از روسای جمهور و مقامات ارشد جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب جز احمدی نژاد سابقه نداشته و او تنها کسی است که اولین بار این تابو را شکست و زمانی که رئیس جمهور بود به جرج بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا نامه نوشت و او را دعوت به صلح کرد!

هر چند که این اقدام او در فضای سیاسی کشور با واکنش های بسیاری مواجه شد اما او بی توجه به انتقادات به این رویه ادامه داد و پس از رفتن بوش از کاخ سفید، دوبار دیگر نیز دست به قلم شد و برای رئیس جمهور بعدی آمریکا( باراک اوباما) نامه نوشت؛ موضوع یکی از آن نامه ها تبریک ریاست جمهوری او بود که در بخشی از آن آمده است: " از اینکه توانستید آراء اکثریت شرکت‌کنندگان در انتخابات را به خود جلب کنید تبریک می‌گویم. می‌دانید فرصت‌هایی که از ناحیه خداوند به بندگان هدیه می‌شوند زودگذرند و می‌توانند در مسیر کمال انسان و صلاح ملت‌ها و یا خدای ناکرده در مسیر سقوط علیه ملت‌ها به کار گرفته شوند. امیدوارم جنابعالی با ترجیح مصالح حقیقی مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهای سیری‌ناپذیر اقلیتی خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداکثر استفاده را به عمل آورید و نام نیکی از خود به جای بگذارید" و نامه دیگر او به اوباما در سال 88 نگاشته شد که هر چند متن کامل آن منتشر نشد اما بعدها مشخص شد که موضوع آن مبارزه با تروریسم، عملکرد دولت ایالات متحده در حادثه 11 سپتامبر و همچنین حمایت آمریکا از گروهک های تروریستی از جمله عبدالمالک ریگی بوده است که بعدها دستگیر و اعدام شد.

این در حالی است که احمدی نژاد که بی علاقه نبود اولین چراغ مذاکره با امریکا در تاریخ جمهوری اسلامی به دست او روشن شود در موقعیت های مختلف از علاقه خود برای این رابطه سخن گفته بود به طوری که وی در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری دوره دهم به صراحت اعلام کرد:اگر در این پست بمانم از اوباما درخواست مناظره در صحن مجمع عمومی سازمان ملل خواهم کرد. وی افزود: امروز حل مشکلات جهانی با مشارکت همگانی است و باید دیدگاه‌های مختلف مطرح شود و مناظره بهترین راه برای حل مشکلات جهان است.

از این منظر می توان به نامه جدید احمدی نژاد به اوباما نیز ورود کرد که اولا به نظر می رسد که محمود احمدی نژاد یا هنوز خود را رئیس جمهور می داند که اقدام به نوشتن نامه سوم به رئیس جمهور آمریکا کرده است! و یا اینکه به نظرش می رسد قرار است دوباره بر کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند که با توجه به شروع سفرها و حجم بالای سخنرانی های وی در مراسم های متعدد و به بهانه ها و مناسبت های مختلف حاکی از این است که نامه سوم خود را در برگه ای می نویسد که بالای آن " رئیس جمهور دوره نهم و دهم" نوشته شده و پایین نامه نیز امضای " خادم ملت ایران" ذکر شده است تا از این طریق بهره برداری تبلبغاتی و انتخاباتی خود را از موضوع کرده باشد اگرچه همه نامه ها او تاکنون از سوی اشخاصی که مورد خطاب قرار گرفته اند بی جواب مانده است.

این در حالی ست که موضوع نامه که احقاق حقوق دست رفته ملت ایران نیز عنوان شده است در جهت تضعیف دولت مستقر است و احمدی نژاد می خواهد این گونه وانمود کند که دولت یازدهم از پیگیری این موضوع ناتوان است و در حقیقت خود را "ناجی" معرفی کندو این موضوع را به سطح جامعه القاء کند که در انتخابات 96 محمود احمدی نژاد را فراموش نکنید.

اما چه کسی است که نداند اولا دولت یازدهم بیشترین پیگیری های حقوقی را در این زمینه انجام داده و شکایت ایران از دولت آمریکا را به دادگاه لاهه تقدیم کرده است و ثانیا اینکه باعث و بانی خود این اتفاق کسی نیست جز دولت احمدی نژاد که در زمان ریاست جمهوری وی این پول به آمریکا انتقال داده شده است و حال می خواهد با فرافکنی و فرار رو به جلو و نوشتن این نامه خود را از این اتهام ها خلاص کند.

به طوری که سایت ایران هسته ای در مطلبی به این موضوع اشاره کرده و نوشته است که :« پس از انتشار متن نامه احمدی‌نژاد، توضیحاتی مختصر درباره آن نامه جای یادآوری دارد، چنانچه از نامه غیرمنتظره رئیس دولت سابق به رئیس‌جمهور آمریکا برمی‌آید، در کنار اشاره به یک جفای آشکار نظام حقوقی و سیاسی آمریکا نسبت به ملت ایران روح حاکم و شاید هدف اصلی این نامه سرگشاده بازگویی این نکته است که حکم توقیف دو میلیارد دلار در دولت یازدهم صادر شده است اما مراجعه به جدول گزارش کمیته ویژه بررسی موضوع، نشان می‌دهد حکم اصلی توقیف دو میلیارد دلار از اموال ایران در سال 2008 میلادی صادر شده و دو حکم مورد اشاره محمود احمدی‌نژاد در نامه فوق مربوط به تقاضای تجدیدنظر توسط دولت یازدهم در آن حکم اولیه است.

باتوجه به تاریخ‌های جدول کمیته ویژه مشخص می‌شود که نامه منتشره همراه با کارکرد سیاست خارجی جنبه سیاست داخلی هم دارد، اما در این نامه به یک نکته مهم توجه نشده است که حکم اولیه توقیف در دوره دولت محمود احمدی‌نژاد صادر شده و از این‌رو کماکان این سؤال بدون پاسخ است که آیا نمی‌شد به گونه‌ای عمل کرد که آمریکایی‌ها از ابتدا نتوانند حکم توقیف اموال ایران را صادر کنند؟

در همین حال؛ داریوش قنبری نماینده دوره هفتم و دوره هشتم مجلس در واکنش به نامه احمدی نژاد به اوباما در خصوص بازپس گرفتن 2 میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده کشور، گفته است: آقای احمدی نژاد زمانی هم که رییس جمهور بود و به آقای اوباما نامه می نوشت جوابی دریافت نمی کرد حال چه برسد به الان که مسولیتی ندارند!نمی دانم ایشان با چه فکری نامه نوشتند و هرکسی به جای آقای احمدی نژاد بود با توجه به سابقه نامه نگاری های قبلی در دوران ریاست جمهوری اش دیگر به آقای اوباما نامه نمی نوشت.آنچه که آقای احمدی نژاد دنبال می کند یک بحث کاملا انتخاباتی است و در ارتباط با تبلیغات انتخاباتی سال آینده است. آقای احمدی نژاد احساس می کند به نوعی با این نامه نگاری ها شاید بتواند بعد تبلیغاتی برای خود درست کند. غافل از این است که سیاست خارجی آقای احمدی نژاد قطعنامه های تحریم پیاپی را برکشور تحمیل کرد. غافل از این است که بی تدبیری ایشان گوشت را به دست گربه داده و باعث بلوکه شدن 2 میلیارد دلار شد. رییس دولت نهم و دهم به دنبال پاک کردن گناه خود در بلوکه شدن 2 میلیارد دلار است اما این نامه نه بر اوباما تاثیر خواهد گذاشت و نه گناه، قصور و کم کاری ایشان در بلوکه شدن دو میلیارد دلار را کمرنگ می کند بنابراین او باید در ارتباط با 2 میلیارد دلار پاسخگو باشد.

و نکته دیگر اینکه چرا حسن روحانی خود اقدام به نوشتن این نامه به رئیس جمهور آمریکا در همان زمان نکرد و امروز احمدی نژاد با اینکه ماهها ازاین موضوع می گذرد نامه خود را منتشر کرده است، که در پاسخ به این سئوال باید گفت که ماهیت دیپلماسی و سیاست خارجی دولت یازدهم با دولت گذشته کاملا متفاوت است و از آنجایی که حسن روحانی خود یک حقوقدان بوده و آشنا به اصول دیپلماسی و حقوق بین الملل است می داند که چگونه با این مسئله برخورد کند تا نتیجه بهتری عاید ملت ایران شود نه اینکه با غوغا سالاری و تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی بر موج رسانه ای و تبلیغاتی سوار شود اما بعد از آن نتیجه ای از نامه که به رئیس جمهور آمریکا می نویسد نگیرد بنابراین به جای نامه نگاری های بی فایده از کانال قانونی وارد شده و از دولت آمریکا به دادگاه بین المللی شکایت کرده است.

از این رو می توان اینگونه نتیجه گرفت که اگر چه احمدی نژاد در نامه خود به اوباما آورده است که" نامه اینجانب مطلقا جنبه سیاسی ندارد بلکه صرفا از منظر حقوق انسانی و در دفاع از حق مسلم ملتم نگاشته شده است" اما سیاسی بودن آن کاملا مشخص است که با هدف نگاه به انتخابات ریاست جمهوری 96 نوشته شده است.

204/201

کد خبر: 668421

وب گردی

وب گردی