نبود مراکز تخصصی درمان بیماران الکلی در کشور / آمار دقیقی از تعداد مصرف کنندگان الکل وجود ندارد

رئیس گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، گفت: متاسفانه آمار دقیقی از تعداد مصرف کنندگان الکل و نوع الکل مصرفی توسط آنان وجود ندارد.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، دکتر قدیر زاده صبح امروز در کارگاه دو روزه درمان الکل که در سالن کنفرانس مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی بصیر برگزار شد، با اشاره به بروز مرگ و میر ناشی از مصرف الکل گفت: مرگ و میر بر اثر استفاده از مشروبات الکلی، دسته بندی های متنوعی دارد. برای مثال، فردی که بر اثر مصرف این دسته از مواد دچار بیماری های کبدی و یا گوارشی می شود و در نتیجه ابتلا به این بیماری‌ها فوت می‌کند در آمار ارائه شده توسط پزشکی قانونی جای نمی‌گیرد.

او افزود: مرگ‌های ناشی از مصرف الکل در چند حالت اتفاق می‌افتد. یکی از این حالات بروز مسمومیت در اثر غلظت بالای الکل در این دسته از نوشیدنی ها است که فرد را به کما برده و در نهایت منجر به مرگ وی می‌شود. دسته‌ای دیگر در نتیجه مصرف به صورت همزمان با مواد مخدر یا داروهای شبه مخدر ایجاد می‌شود و دسته سوم مرگ در اثر مسمومیت با متانول است که عموماً در مصرف مشروبات تقلبی دیده ‌می شود.

قدیر زاده گفت:‌ در مشروباتی که به صورت دست ساز و در کارگاه‌های خانگی تولید می‌شود، ناخالصی‌هایی از متانول یا همان الکل چوب دیده می‌شود. ضمن آنکه معمولا به این مشروبات داروهایی مانند ترامادول، دیازپام و متادون نیز اضافه می‌کنند که مصرف همزمان الکل با این داروها احتمال مرگ ناشی از مصرف الکل را بالا می‌برد.

او ضمن ابراز نگرانی از نبود مراکز تخصصی درمان بیماران الکلی در کشور گفت:‌ مصرف کنندگان دائمی مشروبات الکلی که تمایل به درمان دارند به علت نبود مراکز تخصصی درمان الکل و همچنین ترس از تعقیب قضایی، نمی‌دانند به کجا مراجعه کنند. ضمن آنکه آموزش لازم در زمینه درمان بیماران الکلی به پزشکان و درمانگران داده نشده است.

قدیرزاده ابراز امیدواری کرد با برگزاری چنین دوره‌هایی شاهد افزایش مراجعه بیماران الکلی جهت درمان و بازگشت به زندگی سالم در جامعه باشیم.

105105

کد خبر: 668882

وب گردی

وب گردی