ضرورت نصب برچسب روی مواد غذایی تراریخته

دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر الزام برچسب گذاری مواد غذایی تراریخته تاکید کرد و گفت:این سازمان برای اطمینان از سلامت این محصولات، بررسی مورد به مورد انجام و در صورت اخذ تاییدیه های لازم، اقدام به صدور مجوز می کند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از سازمان غذا و دارو، دکتر مهرناز خیر اندیش با اشاره به روغن هایی که روی بسته بندی آنها ، عبارت «تغییر ژنتیک یافته» قید شده ، افزود: براساس ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمام مواد غذایی که احتمال تراریخته بودن آن ها در بازار مصرف وجود دارد باید برچسب گذاری شود.
او هدف از برچسب گذاری محصولات غذایی تغییر ژنتیکی یافته را امکان ردیابی آنها در بازار و همچنین احقاق حق مصرف کننده ذکر کرد.
او گفت: در حال حاضر روغن ذرت و روغن سویا در بازار مصرف برچسب گذاری می شود که نشان دهنده تایید ایمنی و سلامت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
بر اساس این گزارش، محصولات تراریخته، محصولاتی هستند که کارشناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن ها انجام می دهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد می کنند یا یک خصوصیت را حذف می کنند؛ به عنوان مثال پروتئین هایی داخل محصول، ایجاد می کنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث می شود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود.
سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز هم گرفته اند اما اعلام نکرده اند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است.
از سوی دیگر حدود 90 درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمی خواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون 90 درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات ، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه می شوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است.
همچنین دولت یازدهم نیز در پی قانونی سازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
20103

کد خبر: 671894

وب گردی

وب گردی