5 دلیل که نشان می دهد رم رایانه شما با مشکل مواجه است

شرکت های فناوری و کمپانی های پیشرو در زمینه تکنولوژی همیشه به دنبال آن هستند که مخاطبان خود را مجاب به تغییرات کنند؛ تغییراتی که هم پر هزینه هستند و هم غیر ضروری. از نظر ما نیازی نیست که هر سال تلفن هوشمند آیفون خود را ارتقاء داده و یا با هر توسعه در زمینه گیمینگ برای تعویض لپ تاپ خود سرمایه گذاری کنید.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از دیجیاتو، اگر به درستی به گجت ها و دستگاه هایی که در اخیتارتان قرار دارد، نگاه کنید، خواهید فهمید که این تکنولوژی ها زمان بسیار زیادی برای شما کار خواهند کرد. در همین رابطه نویسنده می گوید که در حالی که 4 سال از عمر لپ تاپش می گذرد، دهمین سالگرد تلوزیون اچ دی خود را جشن می گیرد و هنوز که هنوزه از تلفن هوشمند نکسوس 5 استفاده می کند.

با این حال یک چیز در مورد دستگاه های الکترونیکی صادق است؛ بالاخره زمانی می رسد که دستگاه شما کند شده و به اصطلاح لکنت می گیرد. مهم ترین دلیل این اتفاق می تواند به قطعه حساسی چون RAM (رم) بازگردد. بنابراین همانطور که موظف هستید از نشانه های خرابی یک هارد SSD با خبر باشید، باید علائمی که نشان دهنده نقص در رم دستگاه می شود را نیز به خوبی بشناسید.

چرا خرابی رم رایانه تا این حد مهم است؟

ممکن است از خود بپرسید که چرا نقص و خرابی در رم دستگاه تا این حد اهمیت دارد؟ کاربران سال های متمادی را با صفحه نمایش های شکسته و یا کیبوردهای دارای خطاهای فراوان سر می کنند، اما متأسفانه رم چیزی است که به این راحتی ها نمی توان از آن چشم چوشی کرد. رم یکی از مهم ترین بخش های یک رایانه بوده و بالاترین نرخ خرابی را در بین باقی قطعات به خود اختصاص داده است.

به عبارت ساده تر، رم در برابر روان اجرا شدن اپلیکیشن ها در هر زمان ممکن، مسئول است. بخش هایی که بیشترین استفاده از رم را دارند، سیستم عامل و مرورگرهای اینترنتی هستند (اصلاً جالب به نظر نمی رسد که در یک مرورگر اینترنتی صدها تب را به صورت هم زمان باز کنید!). اما بر اساس یک قاعده ی کلی، برنامه های پیچیده تر منابع بیشتری از رم را درخواست می کنند.

در رایانه ها چند نوع حافظه وجود دارد. عمومی ترین آن ها یکی حافظه های کوتاه مدت هستند که به صورت فعال به ذخیره سازی اطلاعات شما در هنگام استفاده می پردازند و دیگری حافظه های بلند مدت، مانند هارد درایو ها هستند که اطلاعات مهمی که بین هر ریبوت به آن ها نیاز پیدا خواهید کرد را ذخیره می کنند. اما با این اوصاف، از کجا باید بفهمید که عمر رم رایانه شما به پایان خود نزدیک شده؟ در ادامه پنج نشانه مهم را برایتان شرح می دهیم.

1) تضعیف عملکرد و بازده سیستم

یکی از اصلی ترین نشانه های مشکل در رم سیستم، کاهش عملکرد و بازده رایانه است. ممکن است برای اولین بار رایانه خود را روشن کرده و سیستم تان بی نقص اجرا شود، اما پس از آن به طور ناگهانی با افت عملکرد رایانه خود مواجه شوید؛ در این شرایط باید بگوییم که با مشکل جدی ای رو به رو هستید. این مشکل در برنامه های حافظه-فشرده (Memory-Intensive) مانند فتوشاپ، بازی های ویدیویی سنگین و همچنین مرورگرهای اینترنت برجسته تر است.

البته در بیشتر مواقع رم علت اصلی این مشکل نیست: برنامه ای که به درستی عمل نمی کند هم می تواند از سی پی یو شما تغذیه کرده و یا به صورت نامتعارف از مموری سیستم تان استفاده کند. با این حال اگر نمی توانید علت تضعیف شدن عملکرد سیستم را تشخیص دهید، باید بگوییم که دلیل آن می تواند به رم رایانه شما بازگردد.

یکی از روش های تشخیصی که می توانیم به شما پیشنهاد دهیم، راه اندازی مجدد رایانه تان است. اگر پس از این کار و در شرایطی که اپلیکیشنی در حال اجرا نیست، همچنان مشکل پا برجا بود پس به احتمال قوی باید به دنبال خرید ماژول های رم جدید باشید.

2) کرش کردن های تصادفی و گاه و بی گاه

همانند آنچه در قسمت قبل گفتیم، کرش های تصادفی و گاه و بی گاه رایانه تان لزوماً به معنای وجود نقص و عیب در رم سیستم نیست. با این حال می تواند یکی از دلایل این موضوع محسوب گردد. اگر کرش کردن رایانه تان به امری تصادفی تبدیل شده و بی ثباتی خاصی را دنبال می کند پس می توان گفت که نظرمان در رابطه با مطلب بالا درست است.

به عنوان مثال اگر در ویندوز با باز کردن یک اپلیکیشن مشخص در هر زمان با صفحه آبی مرگ مواجه می شوید، این بدان معناست که به جای سخت افزار رایانه، اپلیکیشن مورد نظر مقصر اصلی است. اگر این کرش ها به صورت تصادفی، در زمان های مختلف و بدون هشدار خاصی اتفاق می افتد، باید بگوییم که به احتمال بسیار زیاد رم شما مقصر آن هاست.

همچنین ممکن است با مشکلاتی نظیر ریبوت شدن دستگاه به هنگام نمایش دسکتاپ و یا کرش های متعدد در زمان های مختلف به هنگام نصب چیزهای جدید مواجه شوید.

3) کارت گرافیک توسط سیستم شناخته نمی شود

معمولاً هنگامی که رایانه خود را روشن می کنید، با یک صدای بوق بلند مواجه می شوید. این عمل نشان می دهد که کارت گرافیک و قطعات واسطه به درستی شناخته شده و بوت شده اند. اگر صدای بوق به گوش تان نرسید، بدانید که این قطعات به درستی بارگذاری نشده اند. وجود نقص در رم می تواند یکی از دلایل اصلی این اتفاق باشد.

علاوه بر این پیغامی مبنی بر مبادرت سیستم عامل برای بوت شدن روی صفحه نمایش برایتان به نمایش در می آید. با این حال این موضوع نیز نمی تواند گواه روشنی بر مشکل رم رایانه باشد. گاهی اوقات ممکن است مشکلات به وجود آمده پیش از هر چیزی به کارت گرافیک باز گردد.

در مک به صدا در آمدن یک بوق 3 گانه نشانه ای برای اطلاع رسانی وجود مشکل در رم تشخیص داده شده است.

4) خراب شدن فایل های داده

ممکن است به صورت ناگهانی متوجه شوید که فایل هایی که به راحتی از آن ها استفاده می کردید، خراب شده اند و امکان باز کردن شان را ندارید. گذشته از این که این مورد درس مهمی می شود تا از این به بعد از فایل های خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید، نشانه ی روشنی بر لب مرز بودن رم رایانه تان است.

اگر در این مدت فایل های بیشتری خراب شدند، بدانید که مشکل به مرور در حال بدتر شدن است و تمامی مشکلات از رم سیستم شما نشأت می گیرد. این موضوع به آن علت است که رم باعث به انحطاط رفتن ساختار هارد درایو شما شده و حتی در بلند مدت می تواند جلوگیری از بوت شدن ویندوز شما شود.

5) مقدار رم به درستی نمایش داده نمی شود

چک کردن مقدار حافظه ی رم در دو سیستم عامل مک و ویندوز کار بسیار راحتی است. در ویندوز کافیست روی Start Menu کلیک راست کرده و مسیر Control Panel > System را دنبال کنید. با باز شدن پنجره ای جدید می توانید علاوه بر اعداد و ارقام حیاتی سیستم، مقدار رم مورد استفاده را نیز مشاهده کنید.

اگر از مک استفاده می کنید، مسیر Apple > About This Mac را دنبال کنید و مطمئن شوید که تب Overview را انتخاب کرده باشید. همانطور که مشاهده می کنید همانند ویندوز می توانید علاوه بر اعداد و ارقام حیاتی سیستم، مقدار رم مورد استفاده را نیز مشاهده کنید.

20104

کد خبر: 675887

وب گردی

وب گردی