خانه موزه چمران با سبک معماری ایرانی و اسلامی

خانه پدری شهید مصطفی چمران از مکان های نادری است که با سبک معماری ایرانی اسلامی (اواخر دوره قاجار) در یکی از محله های قدیمی تهران ساخته شده و چشم هر رهگذری را به خود جلب می کند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایرنا وقتی از خیابان سرپولک 15 خرداد عبور می کنیم، در کوچه کمال بشیری، خانه ای بسیار زیبا با نمایی از سبک ایرانی و اسلامی چشم نوازی می کند.
گفته می شود سنگ این خانه 130 سال پیش - سال 1270 دوره قاجار - بنا گذاشته شده، که دارای سه حیات بیرونی، اندرونی و خلوت و سه سالن است.
در سالن اول مدارک و مدارج شهید مصطفی چمران به نمایش گذاشته شده و عکس های جوانی و نوجوانی این شهید روی دیوار نصب شده است.
دستگاه جوراب بافی چشم هر بازدیدکننده ای را به خود جلب می کند، این دستگاه نشان از شغل پدر شهید مصطفی چمران است که در زمان حیات خود، برای امرار معاش از آن استفاده می کرد.
سالن دوم که مهمترین و بخش اصلی موزه است، برای پذیرایی از مهمانان اختصاص یافته، مهمترین تصاویر فعالیت شهید مصطفی چمران در کردستان، لبنان، آمریکا و تعدادی از تابلوهایی که این شهید آنها را نقاشی کرده، به نمایش گذاشته شده است.
در سالن سوم خانه نیز تصاویری از فعالیت ها و مبارزات شهید چمران در استان خوزستان به چشم می خورد.
حیات خلوت این خانه، مطبخ خانه بوده، وسایل قدیمی که خانواده پدری شهید چمران برای پخت و پز از آن استفاده می کردند، در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
وجود آب انبار از دیگر بخش های این خانه است که در حال حاضر به کتابخانه و سالن کنفرانس تبدیل شده است.
لیلا میرزایی کارشناس فرهنگی خانه موزه شهید چمران می گوید: در حال حاضر خانه پدری شهید چمران که محل پرورش آن شهید بزرگوار بوده، توسط شهرداری بازسازی شده و به موزه تبدیل شده است.
او می افزاید: منزل شهید چمران از حدود سال 1330 محل سکونت خانواده پدری وی بوده است، این بنا با مساحتی بالغ بر 500 متر مریع به عنوان نمونه ای از معماری اواخر دوره قاجار واقع در محله سیروس است که پس از تعمیرات و بازسازی به خانه موزه تبدیل شد.
میرزایی ادامه می دهد: در این مکان بسیاری از وسایل شخصی شهید چمران به همراه تصاویر و تعدادی از نقاشی های کشیده شده توسط این شهید نگهداری می شود.
او اضافه می کند: این بنا که به عنوان نمونه ای از معماری اواخر دوره قاجار ، در محله چاله میدان قرار دارد، بعد از خریداری توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران از ورثه مرحوم حسن چمران (پدر دکتر چمران)، در سال 85 بازسازی آن انجام و در سال 87 به عنوان خانه موزه مورد بهره برداری قرار گرفت.
میرزایی با بیان اینکه در خانه موزه شهید چمران بخش های مختلف زندگی این شهید شامل دوران کودکی، دوران تحصیل در خارج از کشور، مبارزه در لبنان و دوران دفاع مقدس و حضور در مناطق جنگی و لحظه شهادت به تصویر کشیده شده، می گوید: یادگاری های بجا مانده از شهید چمران شامل برخی از آثار هنری مانند تابلوهای نقاشی نیز در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه بسیاری از کتاب های نوشته شده توسط شهید چمران در این خانه موزه نگهداری می شود، ادامه می دهد: روزانه حدود 70 نفر از قشرهای مختلف مردم و توریست های خارجی از این خانه موزه بازدید می کنند.
میرزایی خاطرنشان می کند: زمان بازدید از خانه موزه شهید چمران به صورت رایگان از هشت صبح تا 16 است و گروه های دانشجویی و دانش آموزی می توانند برای تحقیقات درسی خود بهترین بهره را از این خانه موزه ببرند.
شهید مصطفی چمران از چهره های برجسته و مبارز انقلاب اسلامی ایران، در جریان دفاع مقدس ملت ایران در مقابل متجاوزان رژیم بعث عراق، در سال 1360 در منطقه دهلاویه سوسنگرد به شهادت رسید.

402/105

کد خبر: 688275

وب گردی

وب گردی