کنفرانس بین‌المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک در واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار می‌شود

کنفرانس بین‌المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک با حضور پژوهشگران و صاحبنظران داخلی و خارجی، روز سه‌شنبه 11 آبانماه سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسکانیوز، پیام نجفی معاون پژوهش و فناوری واحد اصفهان(خوراسگان) با اعلام این خبر افزود: «مواد غذائی ارگانیک به آن دسته از مواد غذایی گفته می شود که در تولید آنها از مواد شیمیایی و مصنوعی همچون آفت کش‌ها، سموم، نگهدارنده‌ها، کودهای شیمیایی و به طور کلی هر گونه آلاینده است. اما امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا، محصولات ارگانیک، دیگر به عنوان کالای لوکس و خاص به حساب نمی‌آیند و در فروشگاه‌ها، انواع محصولات ارگانیک از میوه و سبزی گرفته تا مرغ، تخم‌مرغ و شیر را می‌توان با برچسب ارگانیک و تنها اندکی گران‌تر از انواع معمولی، خریداری کرد.»

نجفی گفت: «یکی از مهم‌ترین مزیت‌های محصولات غذایی ارگانیک وجود طعم و مزه بهتر و طبیعی‌تر و خواص غذایی بیشتر این محصولات نسبت به محصولات تولید شده در سیستم زراعی رایج و محصولات اصلاح شده است. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان بیشتر یافت می شود. چراکه آفت کشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش می‌دهد. محصولات ارگانیک سالم‌تر بوده و به بقایای آفت‌کشهای شیمیایی کمتر آلوده می‌باشند. همچنین این محصولات فاقد افزودنی‌های غذایی بوده و طبعاً سالم‌تر می باشند.»

معاون پژوهش و فناوری واحد اصفهان(خوراسگان) افزود: «مواد غذایی ارگانیک خطر بیماری‌ها را کم می‌کند. خیلی از مراکز حفاظت محیط زیست در یافته‌اند که مواد شیمیایی موجود در آفت کش ها دارای اثرات سرطان‌زایی و بیماری‌زایی هستند. کشاورزی ارگانیک یکی از راههای کاهش مصرف سموم شیمیایی و کم کردن این مواد به منابع آب، زمین و هوا است. در ایران نیز محصولاتی از قبیل انار، آب انار، پسته‌ وحشی، زعفران، انجیر، گلاب، عسل، چای، برنج، زیتون و برخی از محصولات غذایی دیگر به صورت ارگانیک ارائه شده است.»

نجفی خاطر نشان ساخت: «امروزه متخصصان بر این باورند که جنبش کشاورزی ارگانیک نیاز به ورود به مرحله تحولی جدیدی دارد که بر نوآوری و پژوهش استوار است. در بین رشته‌های مختلف علوم کشاورزی، سیستم های کشاورزی پایدار علی‌الخصوص کشاورزی ارگانیک نیز از جایگاه ویژه و منحصر بفردی برخوردار است. بر این اساس کنفرانس‌های مختلفی در چند سال اخیر در کشور برگزار شده است اما این اولین مرتبه‌ای است که یک کنفرانس بین‌المللی علمی با هدف ارائه آخرین نتایج و یافته‌های پژوهشی و تحقیقاتی برجسته‌ترین محققان و دانشگاهیان دنیا در زمینه تولید محصولات ارگانیک در ایران برگزار می‌شود.»

وی اهداف و زمینه های تخصصی کنفرانس بین‌المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک را اینگونه تشریح نمود:

«تبیین ضرورت انجام تحقیقات و رویکردهای دانش بنیان برای توسعه کشاورزی ارگانیک

تبیین جنبه های اخلاق محور و جامع نگر در سیستم های کشاورزی ارگانیک

معرفی International Society of Organic Agriculture Research-ISOFAR و نقش آن در توسعه علمی جنبش جهانی ارگانیک

تجزیه و تحلیل های اقتصادی برای توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک

جنبه‌های علمی و تحقیقات کاربردی برای تولیدات گیاهی ارگانیک (حاصلخیزی خاک، مدیریت آفات و تولید بذر ارگانیک)

جنبه‌های علمی و تحقیقات کاربردی برای تولید محصولات و فرآورده های دامی ارگانیک

روش‌های دانش‌محور برای ارزیابی جنبه‌های اجتماعی تولید و مصرف محصولات ارگانیک»

علاقه‌مندان به شرکت در این کنفرانس بین‌المللی می‌توانند جهت ثبت نام به سایت اینترنتی این کنفرانس به نشانی www.organic.khuisf.ac.ir مراجعه کنند.

102/602

کد خبر: 689867

وب گردی

وب گردی