لبنیات، چاقوی دو لبه در ابتلا به سرطان

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف بالای لبنیات می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را افزایش دهد.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر فریبا کوهدانی استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با برنامه فراسو شبکه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: به طور کلی، یکی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان، اصلاح سبک زندگی است که در این میان، تغذیه نقش مهمی دارد.
کوهدانی با بیان این که ابتلا به سرطان تحت تاثیر عوامل مختلفی رخ می دهد، افزود: عوامل محیطی از عمده ترین علل به شمار می آیند. بر اساس مطالعات انجام شده، اگر افراد الگوی زندگی سالمی داشته باشند و فعالیت فیزیکی مناسب را در برنامه روزانه خود جای دهند، بیش از 30 درصد آمار مبتلایان به سرطان کاهش می یابد. بنابراین خودمراقبتی از مهم ترین کارهایی است که برای پیشگیری بایستی به آن اهمیت داد.
وی با اشاره به اهمیت مصرف سبزیجات و میوه اذعان داشت: دریافت فیبر، یکی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان می باشد. همچنین مصرف کلسیم که لبنیات عمده ترین منبع آن به شمار می آید، حائز اهمیت است.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی همچنین خاطرنشان کرد: افزایش توده عضلانی بدن با انجام فعالیت های ورزشی صحیح و مناسب در سلامت فرد نقش غیر قابل انکار دارد که از گذشته بر این مهم تاکید شده است.
کوهدانی در ادامه گفت: در بسیاری از مطالعات، نقش کلسیم در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ اثبات شده؛ اما در عین حال بیماری‌ای مانند سرطان پروستات و سینه با مصرف بالای لبنیات ارتباط مستقیم دارد. بنابراین مصرف صحیح لبنیات در اینجا مورد تاکید است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که همواره به مصرف لبنیات کم چرب توصیه می شود، اذعان داشت: تصور عامه مردم چنین است که دلیل این امر به میزان کالری و مدیریت وزن مربوط می شود. واقعیت این است که چربی موجود در لبنیات با ابتلا به سرطان مرتبط است. در خصوص پیشگیری ذکر این نکته ضروری است که وجود ویتامین D، کلسیم و بسیاری از ترکیبات لبنیات خطر تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
کوهدانی با اشاره به این که اضافه وزن خطر ابتلا به یازده نوع سرطان را افزایش می دهد، گفت: بهتر است افراد در طول هفته 150 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشند. ضمن این که ورزش می تواند در مدیریت استرس تاثیر بسزایی داشته باشد.

701

کد خبر: 711734

وب گردی

وب گردی