کیفیت آب سد‌ها و رودخانه‌های تهران رو به بهبودی/ 2هزارتن زباله از سدهای کرج و لتیان جمع آوری شد

مجری طرح جلوگیری از آلودگی آب شرب تهران با تاکید بر اینکه کیفیت آب سد‌ها و رودخانه‌های تهران با شیب ملایم رو به بهبودی است، گفت: پارسال از2 سد امیرکبیر و لتیان 2 هزار تن زباله جمع آوری شده است.

به گزارش ایسکانیوز از شرکت آب منطقه‌ای تهران، «محسن اسلامی‌زاده» یکی از چالش‌های عمده سدهای تهران در سال گذشته را وجود پسماندهای جامد بر روی سطح دریاچه‌ها برشمرد.
به گفته این مقام مسوول، حجم بسیار بالای زباله به دلیل سیل سال گذشته وارد سدهای تامین کننده آب شرب شده بود و بررسی ها نشان داد بیش از 70 درصد زباله‌های وارده چوب و 30 درصد آن سایر انواع زباله‌ها بوده است.
اسلامی زاده با اشاره به چالش های این زباله ها، ادامه داد: زباله‌ای که در حوزه آبریز می‌توان با 100میلیون ریال جمع آوری کرد، پس از ورود به دریاچه سد نیازمند هزینه 10 برابری برای جمع آوری است؛ همچنین آلودگی ناشی از محتویات این زباله‌ها و فساد مواد آلی درون آب حل شده و از کیفیت آب می کاهد و از دید بصری منظره بدی بر روی دریاچه ایجاد می شود.
مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای تهران افزود: آب پشت سد‌ها بر خلاف رودخانه‌ها دارای ماندگاری است و اگر مدیریت کیفیت سد صحیح نباشد پس از مدتی کیفیت آب سد از دست می رود.
اسلامی‌زاده به وضعیت کیفیت منابع آبی استان اشاره کرد و افزود: هرچند از سال 1381 تا 1390 کیفیت آب سد‌ها و رودخانه‌های تهران کاهش یافته بود، اما از سال 1390 با شیب ملایم رو به بهبودی است.
مجری طرح جلوگیری از آلودگی آب شرب تهران خاطرنشان کرد: 50 ایستگاه کنترل آلودگی ماهیانه و 10 ایستگاه پایش زیستی به صورت فصلی در حال نمونه برداری و بررسی وضعیت آب‌های سطحی استان تهران هستند و اینک منظم‌ترین شبکه پایش آلودگی آب‌های سطحی را در کشور اختیار داریم.

** کیفیت خوب آب سطحی تهران
اسلامی زاده در ادامه به وضعیت نیترات موجود در منابع آبی تهران اشاره کرد و افزود: 70 درصد آب شرب تهران از منابع آب سطحی تامین می‌شود که نیترات آن هیچگاه به بالای 10 پی پی‌ام (قسمت در میلیون) نرسیده است.
به گفته این مقام مسوول، این در حالی است که حجم استاندارد مجاز نیترات موجود در منابع 50 پی پی‌ام است؛ بنابراین کیفیت آب سطحی تهران بسیار خوب است و اگر هم در برخی مقاطع زمانی شاهد افزایش نیترات آب هستیم به دلیل اختلال آب زیرزمینی با آب سطحی است.
اسلامی‌زاده یادآوری کرد: فاضلاب های انسانی در داخل شهر تهران و کودهای کشاورزی در خارج شهر، عمده ترین منابع نیترات هستند و هر محلی که بیشتر فاضلاب‌های خانگی به آب‌های زیرزمینی تخلیه شود، معمولا نیترات بالایی در آب زیرزمینی وجود دارد.

** افزایش تعداد ایستگاه‌های پایش آنلاین (برخط) آب/ حذف پمپ از ایستگاه‌ها
وی با تاکید بر اینکه برای بررسی لحظه‌ای کیفیت منابع آب پنج ایستگاه پالایش آنلاین هم اکنون در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده است امسال در صورت تامین منابع مالی به روزرسانی اساسی ایستگاه‌های پایش آنلاین انجام شود و تعداد آنها تا پایان سال به 11 عدد افزایش یابد.
اسلامی زاده بیان داشت: براساس مصوبه های شورای عالی امنیت ملی، باید تعداد ایستگاه‌ها را در حوزه آب شرب به عدد 15 برسانیم.
دایره عملکرد شرکت آب منطقه ای تهران با وسعتی نزدیک به 196 هزار و 500 کیلومترمربع از سوی شمال به کوه های البرز، از شرق به استان سمنان، از غرب به استان قزوین و از جنوب به استان های قم و مرکزی محدود می شود و دارای جمعیتی افزون بر 13 میلیون و 400 هزار نفر است.

401

کد خبر: 716506

وب گردی

وب گردی