به گزارش ایسکانیوز، میثم طباطبایی، رییس کمیته سوخت های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص تولید بیوگاز از ضایعات کشاورزی و زبالهها، بیان کرد: : یکی از اهداف تعیین شده برای کمیته تولید بیوگاز از ضایعات کشاورزی و زباله ها که این کار در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: در بین سوخت های زیستی، تولید بیوگاز از زباله ها و ضایعات کشاورزی، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است، بیوگاز به طور عمده مخلوطی از سه ترکیب متان، دیاکسیدکربن و سولفید هیدروژن است که بخش متان آن ارزش سوختی دارد و پس از خالص سازی جایگزین مناسبی برای گاز متان با منشا نفتی می باشد.
به گفته طباطبایی، امروزه با پیشرفت جوامع و در نتیجه افزایش تولید و مصرف، حجم زباله های شهری و صنعتی و ضایعات کشاورزی، روز به روز در حال افزایش بوده و مشکلات زیادی را در زمینه های محیط زیستی، سلامتی، اقتصادی و اجتماعی بوجود آورده است.
وی تصریح کرد: این دسته از مواد، از پتانسیل بالایی به منظور استفاده مجدد و تولید مواد باارزش از راههای کمپوست، هضم بیهوازی و سایر فرآیندهای تولید سوختهای زیستی برخوردار هستند، البته ترکیب درصد متغیر آنها باعث پیچیده شدن و تاثیر داشتن عوامل مختلف در آن فرآیند، میشود.
402