تداوم موفقیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان با قرار گرفتن در پارک‌های علم و فناوری

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از حلقه‌های مغفول اقتصاد دانش‌بنیان، ثبت اختراع در سطوح ملی و بین‌المللی و نوآوری‌ و بهره‌برداری‌ از واگذاری حق مالکیت آن به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی و اعتباری دانشگاه‌هاست.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در نشست مشترک شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که با حضور روسا، معاونان پژوهش و فناوری، اداری و مالی و روسای مراکز رشد فناوری دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اصفهان در واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار شد، گفت: لازمه حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان انجام فعالیت‌های پژوهشی هدفمند و خلق دانش فنی است.

او ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف دانشگاه‌های نسل سوم تبدیل دانش به ثروت است و تولید علم و برون‌داد‌‌های یک دانشگاه صرفاً محدود به انتشار مقاله‌های پژوهشی نیست، یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز ما در مراکز علمی این است که جایگاه بسیار خوبی در سطح دنیا در انتشار و تولید مقاله داریم ولی از نظر کیفی در جایگاهی همتراز با آن قرار نداریم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی دیگر از حلقه‌های مغفول اقتصاد دانش‌بنیان، ثبت اختراع در سطوح ملی، بین‌المللی، نوآوری‌ و بهره‌برداری‌ از واگذاری حق مالکیت آن به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی و اعتباری دانشگاه‌ها است.

واشقانی فراهانی با بیان اینکه باید سهم دانشگاه آزاد اسلامی در طرح‌های برون‌دانشگاهی افزایش یابد، گفت: با توجه به ظرفیت‌های علمی، پژوهشی واحدهای دانشگاهی استان اصفهان توصیه می‌شود این استان با گشایش دفاتری در مراکز صنعتی بزرگ استان و برقراری تعامل با صاحبان صنایع، از دانش فنی پژوهشگران دانشگاه در جهت رفع نیازهای صنعت و جامعه بهره گیرد.

او با اشاره به اینکه طبیعت انجام هر کار اقتصادی دانش‌بنیان خطر‌پذیری است، افزود: حمایت از مراکز رشد و واحدهای فناور باعث تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان شده و دست‌یابی به نتایج قابل توجه در آینده را به دنبال خواهد داشت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به تاکیدهای مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) مبنی بر ایجاد و توسعه طرح ساها اشاره کرد و گفت: این طرح ماندگار از آرزوهای محقق شده اوست و باید تلاش کنیم تا این نهال نوپا و یادگار ارزشمند فکری ایشان به درختی مستحکم و تنومند تبدیل شود.

واشقانی فراهانی گفت: رمز تداوم موفقیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفتن آنها در پارک‌های علم و فناوری است و حضور آنها در این پارک‌ها موجب هم‌افزایی و استفاده از تجارب شرکت‌های دانش‌بنیان موفق می شود.

30 محصول دانش بنیان در نمایشگاه فن بازار از دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ارائه شد

دکتر سید محمد امیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز در این نشست ضمن عرض تسلیت به مناسبت ارتحال ناگهانی و جانسوز حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بنیانگذار و رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در بودجه سال 96 پیش بینی شده 20 درصد از درآمدها از منابع غیر شهریه‌ای تامین شود از این رو باید با حمایت جدی از فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و برنامه‌ریزی اقتصادی منسجم در جهت تامین این درآمد گام برداریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به تصویب بودجه سال 96 استان اصفهان در سیزدهمین نشست هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اشاره کرد و گفت: بودجه سال 96 واحد‌ها و مراکز آموزشی استان اصفهان بر اساس یک کارگروهی دقیق، علمی و مبتنی بر واقعیات در سیزدهمین نشست هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به تصویب رسید و پس از آن به دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ، به عنوان الگو به استان‌های دیگر نیز ارسال شد و تقدیر کتبی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی دانشگاه و تحسین دکتر میرزاده را در پی داشت.

امیری به حضور فعال و گسترده واحد اصفهان(خوراسگان) به عنوان نماینده دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و فن بازار کشور نیز اشاره کرد و افزود: ارائه بیش از ۳۰ محصول دانش‌بنیان و فناورانه توسط واحدهای استان اصفهان در این نمایشگاه، استان اصفهان را در میان دیگر استان‌ها شاخص کرد و باعث تقدیر کتبی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در این خصوص شد.

در این نشست دکتر پیام نجفی رییس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز ضمن ارائه آمار و اطلاعات شاخص‌های حوزه پژوهش استان اصفهان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جهت کسب مجوزها و استانداردهای لازم و با هدف تحقق درآمدزایی از منابع غیر شهریه‌ای، گام‌های موثری را برداشته و یکی از فعال‌ترین واحدهای دانشگاهی در زمینه ساهاست.

نوآوری و تبدیل دانش فنی به ثروت، شاخص اصلی پژوهش در دانشگاه است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در نشست شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که با حضور معاونان پژوهش و فناوری واحدهای دانشگاهی این استان در واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار شد گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی(ره) پدر معنوی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و هست. او آرمان‌های بلندی برای توسعه کشور و دانشگاه آزاد اسلامی داشته و وظیفه کنونی ما این است که ضمن ارج نهادن به جایگاه بلند او در توسعه و بالندگی کشور آرمان‌های این مرد بزرگ را پاس داشته و با برنامه‌ریزی و تلاش بیشتر برای توسعه علمی و فناوری کشور، بخشی از فقدان جایگاه او را جبران کنیم.

او افزود: افق دید اعضای هیات علمی دانشگاه باید به سمت و سوی ارائه مقاله در ژورنال‌های معتبر جهانی باشد و باید برون‌‌دادهای این نگرش به سمتی هدایت شود که هدفمند بوده و منجر به تولید یک محصول ارزشمند فناورانه و استخراج دانش فنی از آن شود.

واشقانی فراهانی با بیان این مطلب که ثبت اختراعات داخلی و بین‌المللی و تجاری‌سازی محصولات و نوآوری و تبدیل دانش فنی در دانشگاها به ثروت از اصلی‌ترین شاخص‌های پژوهشی در دانشگاه است گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان باید در تراز ملی و جهانی بسیار قدرتمند‌تر و تاثیرگذارتر از پیش حضور یابد چرا که همواره دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به عنوان الگو در میان دیگر استان‌ها مطرح و دارای سیاست‌های و برنامه‌های شاخص در حوزه پژوهش و فناوری بوده است.

204/200

کد خبر: 725352

وب گردی

وب گردی