ظریف: ایران گزینه‌های متعددی برای مواجهه  با مخالفتهای آمریکا دارد

وزیرامورخارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی 'ان.بی.سی نیوز' گفت: تهدیدها علیه ایران جواب نمی دهد.

به گزارش ایسکانیوز، اظهارات محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس مونیخ در حالی بیان شده است که مقامات دولت جدید آمریکا لفاظی‌های خود را علیه ایران افزایش داده‌اند و روابط تهران-واشنگتن نیز در هفته‌های اخیر با تنش بیشتری مواجه بوده است.

وی با بیان این‌که «تهدیدات علیه ایران کارساز نخواهد بود»، گفت: ایران پاسخ خوبی به این ادبیات و تهدید نمی‌دهد و تحریم‌ها موثر نخواهد بود. اگر آنها تصمصم بگیرند که با زبان احترام و با ادبیاتی مبتنی بر منافع دوجانبه صحبت کنند، بسیا ر بهتر خواهد بود.

به گزارش ان بی‌سی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به طور مکرر توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را که در ژوئیه 2015 میان این کشورها حاصل شده مورد انتقاد قرار داده و آن را بدترین توافق ممکن توصیف کرده است. ظریف روز یکشنبه در سخنرانی خود در اجلاس مونیخ، اجرای توافق هسته‌ای از سوی طرف آمریکایی را کند و بی‌رمق توصیف و بر اهمیت حفظ این توافق و ساز و کارهای آن تاکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با ان‌بی‌سی تصریح کرد: برنامه جامعه اقدام مشترک یک توافق چند جانبه است و توافقات چند جانبه نمی‌توانند مجددا مورد مذاکره قرار گیرند؛ چرا که این کار موجب باز شدن جعبه پاندورا خواهد شد.

وی افزود: اگر آمریکا به طور یکجانبه تصمیم به مخالفت و کناره‌گیری از این توافق بگیرد، ایران همچنان گزینه‌های متعددی برای مواجهه با آن دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال دیدار با رکس تیلرسون وزیر امور خارجه جدید آمریکا گفت که اگر ضرورت گفت‌وگو درباره (اجرای) توافق هسته‌ای ایجاب کند، چنین دیداری غیرممکن نیست. تاکنون درخواستی برای این دیدار مطرح نشده و امکان آن بوجود نیامده است، اما اگر نیاز به گفت‌وگو درباره مسائل مربوط به توافق هسته‌ای وجود داشته باشد ما ساز وکارهایی در این توافق داریم تا وزیران خارجه بتوانند با یکدیگر دیدار کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین درباره اقدام رئیس‌جمهور آمریکا برای ممنوعیت موقت ورود اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران گفت: این اقدام نشان دهنده خصومت آمریکا در برابر تمام ایرانی‌ها حتی اعضای ایرانی پارلمان‌های اروپایی است؛ چرا که وزیران و نمایندگانی در اروپا وجود دارند که در ایران متولد شده‌اند اما اکنون قادر به ورود به آمریکا نیستند. این کار ناپسند است. دولت آمریکا با این کار خود چه پیامی می‌خواهد ارسال کند؟

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن در دوران ریاست جمهوری ترامپ گفت: ایران تمایلی به مناقشه ندارد. من باور دارم که در نهایت خرد و عقلانیت فائق خواهد آمد. این کار هیچ کمکی نمی‌کند و هزینه هنگفتی هم بر جای خواهد گذاشت.

دریافت کننده: راضیه فراهانی/ تاییدکننده: سرلک

کد خبر: 734602

وب گردی

وب گردی